reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki Weteranki...

dzień dobry piątkowo

tak lekarz zasugerował nam IUI bo sam niestety nie wie co jest wyniki dobre, drożność jest, żołnierzyki M nie są najgorsze skoro w kwietniu się udało,

reklama
i ja się witam piątkowo
pogoda bez zmian czyli fatalna.
kawa juz wypita.
Syn wstał..
muszę ułożyć plan dnia.

Miłego życzę! :)

dorotka i co, zdecydujecie na na IUI?

usłyszeć od ginekologa że sugeruje inseminację hmm.... :hmm::no2:nieciekawie... ale szanse daje wogóle?

Kinga dlaczego mówisz że nieciekawie? To normalne, kolejny etap leczenia. U nas też niby wszystko ok i sie nie udaje i już miałam inseminacje mimo że lekarz nie wyklucza zajścia naturalnie w ciążę (choć jeszcze się nie udało nigdy).

szanse są, i we wrześniu jedziemy umówić się na IUI do Szczecina, już nawet się zarejstrowaliśmy :-) ale nie wiem, czy przed IUI robi się jakieś badanka ??

a koszty? jak to u was wygląda?

tymonka chodziło mi o to że to smutne... IUI to dla wielu par ostateczność już.

dziewczyny nie wiem czy Was pociesze ale mam nadzieje ze tak :tak:- moja koleżanka starała się o dzidziusia 8 lat nic nie wyszło - poddali się in -vitro bo lekarz powiedział ze nie uda im sie naturalnie zajść - ma 2 letniego synka teraz:-) i co i zaszła w ciąże ponownie tym razem całkiem naturalnie :tak: - natura potrafi czynić cuda także nie traćcie wiary i działajcie dalej - a ja trzymam mocno &&&&&&&&&&&&

A i druga historia koleżanka starała się 5 lat jak ja byłam w ciąży to głaskała brzuch zeby sie zarazi ale mówiła ze nie ma juz nadziei i się zaraziła jest teraz w 7 miesiącu :tak::tak::tak:

będzie dobrze każdej z Was się uda :tak::tak::tak:

A moja fryzjerka opowiadała mi dwie historie kiedy rodziny z adoptowanymi dziećmi doczekały się biologicznych pociech - dla mnie to niesamowite jak psychika moze wpływać na takie rzeczy bo to chyba nic innego jak psychika ;-) a na pewno ma ogromne znaczenie

Ale te 4 historie sa dowodem na to ze jednak nigdy nic nie jest przesądzone i nie wolno tracić nadziei

Ostatnia edycja:
u nas IUI jest na NFZ jak w całej Polsce tylko ciężko ze znalezieniem szpitala gdzie się to wykonuje, u nas jedynie Szczecin.\

JA ani w inseminacji ani w in vitro nic złego nie widzę, nie zdradzam męża dziecko bedzie owocem miłości, a naturze czasami trzeba pomóc

Kahaka! (Z zazdroscia) Gratuluje!!!!! Wspanialy Groszek! Kazda z nas marzy o takim widoku...
Wczoraj doszla karteczka, ale jeszcze jej nie widzialam, bo lezy schowana u babci ;)

Balbinko - pamietamy. Jestes tam gdzies?

Tymonka - takie przygody z jedzeniem to albo zatrucie po sobocie albo za wysoka prolaktyna...

dorota - przed IUI robi sie sporo badan: hormony obojga, nasienie, dodatkowe badania z krwi, droznosc jajowodow... My robilismy jeszcze dodatkowo badanie defragmentacji DNA. Wszystko kosztowalo nas okolo 1000zl, chociaz nie zdecydowalam sie na droznosc...

karolina - jak Twoja migrena?

mmm - jak nogi?

Dorota,trochę to wszystko dziwne u Ciebie...

Ale jak najbardziej,inseminacja i IVF to nic złego.

Cześć Kora:)
Jakoś przeszło,jeszcze czuję ale już ok,wstałam nawet i właśnie do pracy przyjechałam:)

reklama
Dzień dobry
Kora, super, że kartka doszła. Mam nadzieję, że się nie zniszczyła w podróży - chyba nie, była w bąbelkowej kopercie.
dorota, nie rozumiem, dlaczego lekarz zasugerował Wam IUI???? Przecież jesteście w stanie zajść naturalnie...Moim zdaniem za szybko na taka decyzję.

Ja kiepsko sypiam, bardzo mi gorąco w nocy.

Do góry