reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

czas na nocniczek :)

reklama
U mnie problem byl taki ,ze wlasnie Alka tak długo trzymala siku i nawet na nocnik go zrobic nie chciala ,aż sie zesikala .Posiedzialam na necie i poczytalam o sposobach jak oduczyc dziecko robic w pieluchy .I u nas zdalo egzamin polozenie przy nocniku recznika na to mala miseczka z ciepła wodą a tam wrzucilam 2 zabawki.I jak Ala siadala na nocnik to zaraz dawalam jej tą wode to raz ,ze siedziala grzecznie i sie bawila( trzeba bylo pilnowac tylko ,zeby nie wylala wszystkiego ) a dwa woda powoduje ,ze sie chce siku.I tym sposobem Ala robila siku .Trwalo to 2 dni jak z ta miska latalam (mąż i znajomi sie smiali ) ale juz drugi dzien jak Ala sama siada i robi siku bez zadnych pomocy .Tylko teraz problem ,ze na trawke siku robic nie chce a wyprobowac nie mam kiedy bo zimno u nas .Ale spokojnie nie od razu Rzym zbudowali...

Aha jeszcze chcialam dodac ,ze jak sadzalam Ale na nocniku w lazience i puszczalam wode z kranu to nicccc to nie dawalo .

u nas tez nic nie dawało puszczanie wody w łazience
a moja na poczatku nocnik traktowała jak zabawke ,na której siadała i zwiewała z czasem sama chciała na nim siedziec i nie dawała sie ściągnąc,ale zawsze był pusty
chogata szkoda,ze wcześniej nie słyszałam o tym sposobie,ale juz teraz nam niepotrzebny jest

a ja donosze ze mimo ze sie zapieralam rekami i nogami ze zaczne Monie uczyc dopiero w sierpniu jak bede miala urlop to moja corka postanowila ze w domu w pieluszce chodzic nie bedzie... przychodzimy ze zlobka, Monia sie rozbiera i albo lata w spodenkach albo z gola doopka bo...majtek nie trawi...twierdzi ze "boli" :-( jak chce siku to leci po nocnik, potem sama wylewa siuski do kibelka, pomacha im na dowidzenia i gites ;-)
panie w zlobku twierdza ze Monia nie wola wiec zakladaja jej pieluche ale to juz tylko tydzien do moje urlopu wiec im odpuszcze i bede corke w pampie przyprowadzala do zloba ;-)

tylko powiedzcie mi jak małpe do majteczek przekonac........

Moja tez najlepiej z goła dupa by latala .Ale kupiłam jej gacie w H&M z Hello Kitti i nosi (nie wiem skad ona ją wzięla ale lubi te kocice ).W Pepco pokupowlam jej gacie z księzniczkami i tez noci bo reszta z pieskiem czy co innego nie chce .Ale co sie dziwic ojciec jej bzdur nagadal i jak sie jej zapytasz gdzie jest książniczka to na siebie pokazuje:-D:-D:-D:-D:-D

moja sama sobie powybierała majteczki tez z kotkiem lub czymś innym i nosi sprawdzałam tylko czy wszystkie gumeczki są luźne żeby nie uwierały,nie mam z tym kłopotu
gorzej jest ze skarpetkami i butami

Monia ma majtki w rozmiarze na 3-4 latka... nie ma prawa jej nic uwierac...
ma majtasy z Hello Kitty, ma majtasy w biedronki - duze i male, ma biale majteczki z kokardeczka... zadne jej nie pasuja...

Piwonia - buty i skaretki - taka sama masakra jak z majtkami - stopy lodowate a jak jej ubiore skarpetki czy kapcie to na 30 sekund max :-(

PS. awersja mojej corki do majtek oraz upodobanie do wspinania sie na rury od ogrzewania daja do myslenia co nie :-D

No to od poniedziałku biorę się za nocnik. Poszukam w necie jeszcze jakichś pomysłów na efektywne siedzenie na nocniku i może jakoś przebrniemy. Przetestujemy miseczkę z wodą i zabawkami, bo woda z kranu u nas też raczej nie działa :(

A co do majtek, to Hubert akurat lubi w nich biegać. Mówię mu, że zakładamy majteczki takie jak ma tatuś i jest gitara. On wszystko musi mieć takie jak tata - kubek taki jak tata, herbata taka jaką ma tata, majtki takie jak tata, pasek..... itd.itd... Może u Was też podziała taki sposób?

Ostatnia edycja:
Kinia... ja juz cala rodzine porozbieralam zeby Moni pokazac ze majtki kazdy nosi...ona prekursorka - nie chce :no:

reklama
Do góry