reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
U mnie problem byl taki ,ze wlasnie Alka tak długo trzymala siku i nawet na nocnik go zrobic nie chciala ,aż sie zesikala .Posiedzialam na necie i poczytalam o sposobach jak oduczyc dziecko robic w pieluchy .I u nas zdalo egzamin polozenie przy nocniku recznika na to mala miseczka z ciepła wodą a tam wrzucilam 2 zabawki.I jak Ala siadala na nocnik to zaraz dawalam jej tą wode to raz ,ze siedziala grzecznie i sie bawila( trzeba bylo pilnowac tylko ,zeby nie wylala wszystkiego ) a dwa woda powoduje ,ze sie chce siku.I tym sposobem Ala robila siku .Trwalo to 2 dni jak z ta miska latalam (mąż i znajomi sie smiali ) ale juz drugi dzien jak Ala sama siada i robi siku bez zadnych pomocy .Tylko teraz problem ,ze na trawke siku robic nie chce a wyprobowac nie mam kiedy bo zimno u nas .Ale spokojnie nie od razu Rzym zbudowali...
Aha jeszcze chcialam dodac ,ze jak sadzalam Ale na nocniku w lazience i puszczalam wode z kranu to nicccc to nie dawalo .
Aha jeszcze chcialam dodac ,ze jak sadzalam Ale na nocniku w lazience i puszczalam wode z kranu to nicccc to nie dawalo .
u nas tez nic nie dawało puszczanie wody w łazience
a moja na poczatku nocnik traktowała jak zabawke ,na której siadała i zwiewała z czasem sama chciała na nim siedziec i nie dawała sie ściągnąc,ale zawsze był pusty
chogata szkoda,ze wcześniej nie słyszałam o tym sposobie,ale juz teraz nam niepotrzebny jest
a moja na poczatku nocnik traktowała jak zabawke ,na której siadała i zwiewała z czasem sama chciała na nim siedziec i nie dawała sie ściągnąc,ale zawsze był pusty
chogata szkoda,ze wcześniej nie słyszałam o tym sposobie,ale juz teraz nam niepotrzebny jest
a ja donosze ze mimo ze sie zapieralam rekami i nogami ze zaczne Monie uczyc dopiero w sierpniu jak bede miala urlop to moja corka postanowila ze w domu w pieluszce chodzic nie bedzie... przychodzimy ze zlobka, Monia sie rozbiera i albo lata w spodenkach albo z gola doopka bo...majtek nie trawi...twierdzi ze "boli" :-( jak chce siku to leci po nocnik, potem sama wylewa siuski do kibelka, pomacha im na dowidzenia i gites ;-)
panie w zlobku twierdza ze Monia nie wola wiec zakladaja jej pieluche ale to juz tylko tydzien do moje urlopu wiec im odpuszcze i bede corke w pampie przyprowadzala do zloba ;-)
tylko powiedzcie mi jak małpe do majteczek przekonac........
panie w zlobku twierdza ze Monia nie wola wiec zakladaja jej pieluche ale to juz tylko tydzien do moje urlopu wiec im odpuszcze i bede corke w pampie przyprowadzala do zloba ;-)
tylko powiedzcie mi jak małpe do majteczek przekonac........
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Moja tez najlepiej z goła dupa by latala .Ale kupiłam jej gacie w H&M z Hello Kitti i nosi (nie wiem skad ona ją wzięla ale lubi te kocice ).W Pepco pokupowlam jej gacie z księzniczkami i tez noci bo reszta z pieskiem czy co innego nie chce .Ale co sie dziwic ojciec jej bzdur nagadal i jak sie jej zapytasz gdzie jest książniczka to na siebie pokazuje

Monia ma majtki w rozmiarze na 3-4 latka... nie ma prawa jej nic uwierac...
ma majtasy z Hello Kitty, ma majtasy w biedronki - duze i male, ma biale majteczki z kokardeczka... zadne jej nie pasuja...
Piwonia - buty i skaretki - taka sama masakra jak z majtkami - stopy lodowate a jak jej ubiore skarpetki czy kapcie to na 30 sekund max :-(
PS. awersja mojej corki do majtek oraz upodobanie do wspinania sie na rury od ogrzewania daja do myslenia co nie
ma majtasy z Hello Kitty, ma majtasy w biedronki - duze i male, ma biale majteczki z kokardeczka... zadne jej nie pasuja...
Piwonia - buty i skaretki - taka sama masakra jak z majtkami - stopy lodowate a jak jej ubiore skarpetki czy kapcie to na 30 sekund max :-(
PS. awersja mojej corki do majtek oraz upodobanie do wspinania sie na rury od ogrzewania daja do myslenia co nie

Kinia
sierpień 2009
No to od poniedziałku biorę się za nocnik. Poszukam w necie jeszcze jakichś pomysłów na efektywne siedzenie na nocniku i może jakoś przebrniemy. Przetestujemy miseczkę z wodą i zabawkami, bo woda z kranu u nas też raczej nie działa 
A co do majtek, to Hubert akurat lubi w nich biegać. Mówię mu, że zakładamy majteczki takie jak ma tatuś i jest gitara. On wszystko musi mieć takie jak tata - kubek taki jak tata, herbata taka jaką ma tata, majtki takie jak tata, pasek..... itd.itd... Może u Was też podziała taki sposób?
A co do majtek, to Hubert akurat lubi w nich biegać. Mówię mu, że zakładamy majteczki takie jak ma tatuś i jest gitara. On wszystko musi mieć takie jak tata - kubek taki jak tata, herbata taka jaką ma tata, majtki takie jak tata, pasek..... itd.itd... Może u Was też podziała taki sposób?
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: