reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Rozczochrana, właśnie przed chwilką przeczytałam Twoją historię :-( Łzy same mi poleciały:-:)-:)-( Jaki ten świat jest okrutny:-:)-(Jesteś młodą, wspanialą kobieta i tyle już musiałaś przejść w swoim życiu:-:)-( Podziwiam Cię za Twoją postawę życiową, bo ja dawno bym się już załamała :-:)-(

reklama
Dzięki wika... troche to było bardziej pogmatwane wszystko... to i tak był skrót wszystkich wydarzeń... później taj na dobra sprawę przez miesiąc siedziałam w domu mąż patrzył na mnie i nie wiedział jak mi pomóc... głaskałam mój brzuch, wszystkim mówiłam ze nadal jestem w ciaży, smarowalam brzuch oliwką, mówiłam do niego czytałam mu bajki... a JEGO juz nie bylo....
dopiero jak wróciłam do pracy przestalam tak intensywnie o tym mysleć... a na dobra sprawe jak minał termin który miałam w marcu dotarło do mnie że jego na prawde nie ma....

i wtedy zaczełam sie podnosic i walczyc o to by miec kolejne dziecko...

jedno juz mam i wierzę że będzie czuwać nad swoim rodzeństwem... mój śliczny Aniołeczek którego kochałam kocham i będe kochac nad życie do końca świata i jeden dzień dłużej [*]

Rozczochrana:-:)-:)-( Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to musi być przeogromny ból dla Matki, która przez tyle czasu nosiła pod serduszkiem drugie serduszko i nagle.... znowu płaczę:-:)-( Ale tak jak piszesz, Olivierek czuwa nad Mamusią, Tatusiem i swoim przyszłym Rodzeństwem :))
A czy Wy znacie przyczynę tego że Maleństwo urodziło się martwe?? Przepraszam, jeżeli pytanie jest zbyt osbiste. Jeżeli nie chcesz to nie odpowiadaj.

Rozczochrana podziwiam Cię i to bardzo. Poryczałam sie. Zasługujesz na szczęście i na to dziecko a Oliwierek dopilnuje żebyś je miała! Tulę

A lekarz niech sie kopnie na bambus! Albo idź do innego albo przyjedź do polski.

WIKA w historii którą można już przeczytać na innym forum napisałam wszystko ... zespół antyfosfolipidowy uaktywnia mi się w ciąży i prawdopodobnie mój synek się udusił przez skrzep w krwi pępowinowej... wyników sekcji nie mam do dzisiaj. to sa tylko przypuszczenia lekarzy z polski. ale nie widzą oni innej przyczyny tej tragedii...

Witajcie dziewczyny....Kiedys pisałam z wami kilka postow nie wiem czy pamietacie.
Obecnie jestem chora na grypke z tym ze jest juz lepiej kataek znikomy błowa przestała bolec ale jeszcze kaszle jak gruzlic wiec siedze w domku asz sie wyleczy do konca....We wtorek byłam u gina i wszystko z dzidzia w najleprzym pozadku badania genetyczne tez bez zastrzezen..Tak bardzo sie ciesze ze z nasza dzidzia wszystko ok..

napisałaś prawdopodobnie, czyli prawdziwej przyczyny na 100% nie znacie? No tak, ale jak nie ma jezszcze sekcji zwłok......
nie znam sie na medycynie, ale czy ten zespół antyfosfolipidowy moze też sie uaktywnić w następnej ciąży, albo np powodować to, ze teraz masz zatrzymaną @@???

Siema Aga! Prawidłowo. ja tez już się nie nastawiam i nie będę się już nastawiać... za duzo mnie to nerwów kosztuje.

hej hej
przykro mi z powodu straty fasoli:(
nie wiem co napisać...3maj się i bądź dzielna.
A co do nastawienia to niestety takie życie...co ma być to będzie,nie da się niczego przewidzieć.

Fiolna hej
pamiętam Cię,fajnie że wróciłaś i gratuluję fasolki :-)

Wika hej:)
A co u Ciebie?

"Zespół antyfosfolipidowy- nie do końca poznana. Przypuszcza się, że przeciwciała antyfosfolipidowe hamują aktywne białko C i antytrombinę III oraz aktywują czynnik tkankowy. Powodują w ten sposób aktywację kaskady krzepnięcia i występowanie zmian zakrzepowo-zatorowych.
Ponadto, przeciwciała antyfosfolipidowe wiążą się z β2–glikoproteiną 1 śródbłonka naczyniowego powodując zwiększone wytwarzanie cytokin zapalnych i cząsteczek adhezyjnych.
Do rozwoju zakrzepicy może dojść w każdym naczyniu."

U 50% kobiet z zespołem antyfosfolipidowym w ciągu 3-10 lat wystąpi epizod zakrzepowy. U 10% rozwinie się toczeń rumieniowaty układowy.

mam zażywac aspiryne do końca życia.... żeby zapobiegać zakrzepom we krwi... w ciąży heparyne. Wtedy prawopodobieństwo zakrzepów jest znikome...

nie ma wplywu na mój okres ponieważ zażywam aspiryne rozrzedzającą krew... a raczej przywracającą krwe do stanu normalnego.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Agnieszka, dawno Cię nie było!! A u mnie, hmmm??? niby wszsytko w porządku, ale bardzo byliśmy nastawieni pozytywnie na poprzedni cykl, no ale..... w poniedziałek przyszła @@@

Rozczochrana, miałam się właśnie pytać, czy to jakos się leczy... ale widzę, ze masz brać aspirynę :)

Ostatnia edycja:
Do góry