reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2011

Zabciu wydaje mi się, że na tym etapie podają już tylko wagę :) Ja tez tylko wage znam, która szacują właśnie na podstawie tych wymiarów, które masz tam wpisane.

reklama
Żabciu no niestety CRL to wzrost od główki do pupci :sorry:

Ja chyba znalazłam fajną klinikę gdzie zrobią mi 3d/4d za 140euro,tak więc zaraz będę się umawiac na 6 sierpnia :tak:
Fakt,nie będzie to po 20 tygodniu,ale chyba dzidziuś będzie ładnie wyglądał?

A ja myślałam że jak to usg połówkowe robione w 20 tyg to powinni powiedzieć wielkość Maleństwa.

Ja na połówkowym też miałam podaną tylko wagę. Mój bobo ważył w 20 tygodniu 370 gram, a wielkości nie miałam mierzonej, ani nie było napisane w tych papierach. Jedynie po wymiarach kości udowej pani doktor powiedziała, ze długie nóżki i będzie wysoki :)

Serg, szkoda, tak czekałaś na to usg, ale ważne że dzidzi zdrowe.. :*

A ja się dzisiaj najadłam.. A jeszcze teraz z ogródka sobie przyniosłam jabłka, trochę kwaskowate, ale tak mi właśnie smakują.. Jutro jak pogoda mnie nie zniechęci idę do szpitala na ten dzień otwarty, a co tam za darmo usg, to idę.. A później z moim M. sobie poodpoczywamy.

To moje Maleństwo w 20 tyg jakoś mniej ważyło niż Wasze Dzieciątka z tego co pisałyście przeważnie powyżej 300 coś a moja Kruszynka miała 292 g ale każda ciąża przebiega inaczej także może i Niunia inaczej przybiera na wadzę. Teraz moje Dzieciątko kopie i daje o sobie znać =)
Nastazja pewnie jak za darmo to trzeba korzystać z usg okazja do podglądnięcia swojego Malucha, szkoda że tu w UK nie ma nic takiego bo zaraz bym poleciała =)

Heh obliczałam za ile mniej więcej poznam płeć mojego Maluszka czyli za ile polecę do PL to już albo aż 56 dni =)

Żabciu, no właśnie czytam i stwierdzam że nie macie tam tak łatwo ze służbą zdrowia. A wagą sie nie przejmuj, nadrobi kruszynka :)
U mnie w szpitalu już drugi raz organizowana jest "biała sobota" dla przyszłych mam, ale jak była pierwszy raz to ja byłam chyba w 8 tygodniu i to usg było bez sensu. A teraz chętnie skorzystam, o ile mnie nic nie zniechęci.
Czuję się dzisiaj jakas taka ciężka.. Ledwo wchodzę pod schody, nie wiem co mi jest ?

Buziaki!

Ja już w domku... Jestem cholernie rozczarowana tym usg... :-( :sad:
Całość trwała może z kwadrans, babeczka gadała jak robot i generalnie miała w nosie nasze zdanie, polowy z tego co gadała nie zrozumiałam. Jedyny plus usg jest taki, że u Bobaska wszystko ok :tak: Chociaż też, badała i tylko było: "ok" to, "ok" tamto... Bez tłumaczeń, nic kompletnie :-( Dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ściance macicy, do tego bardzo nisko i dostałam skierowanie na jeszcze jedno usg - w 32 tygodniu ciąży! :szok: Od niego będzie zależało, czy urodzę normalnie, czy będzie przymusowa cesarka... :sad:

A na sam koniec jestem już w ogóle rozgoryczona, bo mimo słodkości zjedzonych przed usg po to, by dziecko się ruszało, Berbeć nie pokazał co ma między nogami!! :-( Dowiem się (albo i nie) w 32 tygodniu na tym usg... O ile będę chciała, bo tak blisko porodu to już mi obojętne i chyba wolę już mieć niespodziankę przy porodzie... :sad:

Bejbiś fajnie się ruszał podczas scanu i mamy 2 ładne zdjęcia, w tym jedno jak bobas puszcza "bąbelki". ZDROWE DZIECKO i ładne zdjęcia to jedyne, co mnie zadowoliło po tym usg, poza tym - kompletnie nic więcej... :sad: :sad: :sad: Nawet nie wiem, jak długie jest dziecko, ile waży... Nic kompletnie... :sad:

Zobacz załącznik 376681Zobacz załącznik 376682
widzę, że takie przeprowadzenie scanu to w UK normalne. U nas to samo, przeglądała kolejno narządy i mówiła "ok", to wszystko. To ja się dopytywałam czy wszystko w porządku. Sergi ważne, że maluszek jest zdrowy.

A u nas dzidziol pokazał co ma między nogami. CHŁOPAK będzie!!! Na usg wszystko "OK" heheh, pomierzyła, posprawdzała, płeć powiedziała jak się dopiero spytałam i zdziwiona spytała czy chcemy wiedzieć. Maluszek skakał, szalał i ciężko jej było wszystko pomierzyć ale po wielu bojach udało się.
No ogólnie usg przebiegło podobnie jak u Sergi, jakoś tak bez większych emocji ze strony pani robiącej usg. Ja nie oczekuję żeby ona się jarała naszym maleństwem no ale mogła się chociaż postarać i pokazywać nam bardziej.
W każdym razie dzidzia zdrowa i to najważniejsze. Wagi tu w UK nigdy mi nie podali, a długosć jak się spytałam na koniec to stwierdziła, że coś ok 17 cm. Tyle to ja wiem z netu ile może mierzyć dziecko w kolejnych tygodniach. W każdym razie nic konkretnego nie podała.

Sergi głowa do góry, wiem że sie nastawiłaś na to że poznasz płeć a tu nic....ważne że dzidzia zdrowa i zdjęcia masz piękne.
Ja już też po badaniu i córcia ZUZIA ma ok 17 cm i waży 273g:-) Wszystko w porządku:-)

reklama
bajeczka gratuluję Synka dobrze że Mały jest zdrowy i że jest OK heh.
ewcia a Tobie gratuluję Córeczki =)

Qrde zaczęłam troszeczkę sprzątać i znowu mnie brzuch boli =/

Ostatnia edycja:
Do góry