reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny

Dzisiaj w nocy miałam cały czas głupie sny pogrzeb mojego Taty tylko nie wiem dlaczego każdy na nim miał szachy =/ takie pierdoły, później mi się śniło że z dzieckiem jest coś nie tak bo bardzo mało się rusza przedwczoraj nie kopało wczoraj raz i tak sobie wbiłam że aż mi się to w nocy śni.Pierwsze co się obudziłam na siusiu myśl dlaczego moje Maleństwo nie kopie może coś się dzieję i tak sobie wbijałam w głowę ale o 4,30 gdy M wstawał do pracy a ja leżałam Kruszynka kopnęła dwa razy i dalej była cisza ale te kopniaki tak mnie ucieszyły że jednak nic się nie dzieję że jestem spokojniejsza =) W nocy wstawałam aż 2 razy bo najpierw mi się chciało siusiu a potem jeść (i musiałam zrobić sobie kanapki) i jak się obudziłam o 3,30 to usnęłam o 6 tej gdzieś a wczoraj położyłam się spać gdzieś o godzinie 23 tyle że nie dało się spać z powodu temperatury w domu kręciłam się z boku na bok.

Mnie pewnie glukoza czeka początkiem września bo na koniec sierpnia mam wizytę u położnej więc wtedy pewnie mnie umówi.

Co do wózka to my kupujemy 3 w 1 Skrzata NOWOŚĆ WÓZEK+FOTELIK CAPRI SKRZAT KOŁA POMPOWA (1738413894) - Aukcje internetowe Allegro

Słuchałam kiedyś jak się staraliśmy o dzidziusia tej piosenki Arki i zawsze przy niej ryczałam, a dzisiaj jak puściłam to chciało mi się i płakać ale coś jednak się uśmiechało we mnie.

Teraz uciekam pod prysznic a później muszę coś wykombinować na obiad tyle że nie mam zielonego pojęcia co.

Miłego dnia Grudnióweczki =)

reklama
żabcia- też rozważałam nad tym wózkiem ale jednak go nie kupię bo chciałam mieć wysoki wózek i mały ten jest dla mnie masywny ale śliczny dlatego wybrałam kadex-elipse który spełnia wszystkie moje oczekiwania...

zresztą każdy lubi co innego:-)

Dzień doberek :)

Byłam dziś na usg, nasza córa pięknie rośnie :) Szerokość główki 5,0cm, obwód główki 19,1cm, obwód brzuszka 15,3cm, długość kości udowej 3,8cm. Waga wg Sheparda 379g. :)

Wg usg wyszło 21 tyg i 1d ciąży, a termin przesunął się nam na 13 grudnia :)

Najważniejsze, że wszystko w porządku, ale pan doktor zaprosił mnie jeszcze na usg za dwa tygodnie bo nie wszystko dopatrzył to co chciał (mała chyba spała bo nie chciała się za bardzo kręcić -obudziła się skubana dopiero jak już wróciłam do domu-, a ja mam warstwę tłuszczyku, która ją dodatkowo chowa) i dzięki temu 18.08 znów się idziemy oglądać. :)

na początku żabcia też mi sie podobał i byłam skłonna go kupić już ,teraz alee już widziałam pare mam u nas z tymi wózkami i nawet ten sam kolor i zrezygnowałam :(

eee no to tak jak ja dwa tygodnie temu byłam podglądnęłam i jutro wracam na usg :)

Freiya- ja przed wczoraj byłam na usg i mnie również przesunął się termin na 13Grudnia;-) tylko mnie to zmartwiło, że moja niunia ma mniejsze wymiary główki ale chyba spowodowane jest tym, że lekarz nie wiedział o tygodniowej różnicy ani ja nie wiedziałam ale pewnie dowiem się niebawem czy na pewno z główką mojej dzidzi jest wszystko wporządku... również mam nadmiar tłuszczyku i też nie chciała się za bardzo ruszać jak tylko wróciłam do domu to się rozbrykała i aż do samej 23 dawała non stop znać o sobie, chyba te nasze dzidziusie są zdenerwowane jak je lekarze oglądają albo leniwe:-D

Ostatnia edycja:
moja robiła nu,nu i machała rączkami w prawo i lewo aleee mój gin leniwiec nic mi nie powiedział bo po prostu najzwyczajniej w świecie mu sie nie chciało :( na aparat też nie pozwala nagrywać bo twierdzi ,ze mu to przeszkadza w badaniach zobacze co jutro powie i jakich informacji nam udzieli i szczerze mówiąc...jak jutro nic nam nie powie zmieniam lekarza na jakiego bardziej kompetentnego :) do takiego wniosku doszliśmy z moim M

niunia przyjedź do nas może tutaj spasują Ci lekarze:-D ja na swoją ginkę nie mogę narzekać bo jest naprawdę super i bardzo jest troskliwa, może dlatego, że sama nie może mieć dzieci, a może też dlatego, że jak mnie i moją siostre rodziła mama to ona była przy porodach:-) i z nią mogę o wszystkim porozmawiać i poprosić o skierowanie na badania jakie ja chcę dodatkowe:-)

Freiya; super, że z malutką wszystko ok! :)

dorcia, moje dziecię robi dokładnie to samo, na usg sobie co najwyżej stópką pomacha i łapkami, ale jak tylko wsiądę do samochodu to się jazda zaczyna, wierci się i kopie hehe, a wszystkiego już próbowałam i właśnie na usg się uspokaja, a zarówno przed, jak i po wizycie rozrabia :))

kotka- no to witaj w klubie:-) jakbyś zobaczyła mój film nagrany z udziałem julki to można przy nim zasnąć oprócz tego że lekarz non stop mahał kamerką żeby ją obudzić, a ta dalej spała, potem rozbudził ją to serduszko miała na 161:-D aż sie wystraszył i powiedział przebudziła się dlatego tak szybko bije serduszko:-D

reklama
dorcia zazdroszczę tobie gina mój co prawda ma b,dobre opinie ale no sama nie wiem jest taki dziwny jak dla mnie na wszystko ma czas nigdy mu się nie śpieszy do usg chyba ,że poproszę to na szybkiego mam usg bez foty i gitara
jestem juz nastawiona na nie zobaczę ...co będzie jutro

Do góry