reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Fajne te ergonomiczne nosidełka, ale cena też powalająca, jak dla mnie szkoda wydać 380 zł (choć to drugie jest sporo tańsze), byc może na jeden raz , bo dziecka raczej nie noszę tylko wożę w wózeczku, po górach nie zamierzam na razie chodzić. Więc zależy mi również, żeby samo nosidełko nie było wielkie i cięzkie. Znajomi mają takie ze stelażem do chodzenia po górach, mogłabym od nich pożyczyć, ale za wielkie. Obecnie jak dziecko trzymam na rękach pod pachy te też mi właściwie wisi. Mnie chodzi głównie o to, zeby na wszelki wypadek mieć wolne ręce i dziecko bezpiecznie przy sobie.
Ligotka, dzięki za wsparcie :-) razem może doczekamy się odpowiedzi.
no wiec podjelas juz decyzje................po co pytac dalej i doczekiwac sie odpowiedzi..............

reklama
muszę się pochwalić że kupiliśmy ostatnio nocnik żabkę FP dokładnie taki FISHER PRICE Nocnik ŻABKA PP Nocniczek WYPRZEDAŻ (1733819775) - Aukcje internetowe Allegro
i Kajtosz dziś zrobił pierwszą kupkę na nocnik :)

oczywiście nie posadziłam go samego tylko przytrzymywałam go pod paszki troszkę. Wyczaiłam moment kiedy zaczyna się napinać, rozpiełam pampera i bach na nocnik i udało się. Planuje go tak pomału sadzać aby się przyzwyczaił, bo czytałam gdzieś że 7-8 miesięczne dzieci mogą się bać nocnika a tak to będzie oswojony :)

no wiec podjelas juz decyzje................po co pytac dalej i doczekiwac sie odpowiedzi..............
Nie podjęłam decyzji i nadal liczę na odpowiedź, bo mogę wcale nie kupować, jeśli okaże się, ze te tanie się o d... rozbić i np gorzej się w nich nosi dziecko niż na rękach. Dzięki za rady, ale jak się pytałam o tanie nosidełka do 50-60zł, a ty mi proponujesz taki za 380, sorry, ale na taki wydatek jednorazowy nie mogę sobie pozwolić.

Ewitka ja osobiście używam chusty ale należe do Klubu Kangura i tam dziewczyny zamiast chust używają nosideł mei tai - efekt jest ten sam tylko zabawy dużo mniej. Miałam je na sobie i naprawde odciąża kręgosłup i jest świetne. Planuje takie kupić mojemu W. bo on w chuste nie lubi się wiązać. I moim zdaniem warto bo takie nosidło wykorzystasz z pewnością częściej. Choćby do tego aby na zakupy do marketu skoczyć samej z dzieckiem - ja np do koszyka na zakupy dziecka nie włoże bo bakterie itd a do tego naszego nic prawie nie włoze.
Tu są propozycje - tylko półka cenowa to ok 80 zł. Ale moim zdaniem warto dołożyć te 30 zł.
Nosidełko nosidło ergonomiczne PENTELKA Łódź (1745364262) - Aukcje internetowe Allegro
Mei tai (1747851381) - Aukcje internetowe Allegro
Nosidełko MEI TAI !!! (1752939867) - Aukcje internetowe Allegro

Fajne te ergonomiczne nosidełka, ale cena też powalająca, jak dla mnie szkoda wydać 380 zł (choć to drugie jest sporo tańsze), byc może na jeden raz , bo dziecka raczej nie noszę tylko wożę w wózeczku, po górach nie zamierzam na razie chodzić. Więc zależy mi również, żeby samo nosidełko nie było wielkie i cięzkie. Znajomi mają takie ze stelażem do chodzenia po górach, mogłabym od nich pożyczyć, ale za wielkie. Obecnie jak dziecko trzymam na rękach pod pachy te też mi właściwie wisi. Mnie chodzi głównie o to, zeby na wszelki wypadek mieć wolne ręce i dziecko bezpiecznie przy sobie.
Ligotka, dzięki za wsparcie :-) razem może doczekamy się odpowiedzi.

ja tez jestem raczej z tych wozkowych mam (tym bardziej ze mam problem z kregoslupem) ale niedawno zaczelam stosowac z ciekawosci( choc bardziej moze z koniecznosci) chuste.
Wbrew pozorom motanie sie w chuste nie jest skomplikowane, ani czasochlone. Moja starsza cora zamotala sie z mloda sama jedyie po kilkukrotnym podpatrzeniu jak ja to robie.

Chusta odbiera czesc ciezaru malucha ( inaczej go rozklada) tak ze noszac mala na rekach mialam juz dosc po 10 minutach, teraz zdarza sie ze moge z nia spacerowac nawet z 2 godzinki.

Ja jeszcze nie mam wlasnej chusty-wypozyczylam ja z klubu chustowych mam -dwa tygodnie testowania chusty wraz z pokazaniem technik motania kosztowalo jedynie 5 Euro.
Mysle o sprawdzeniu jeszcze nosidelek Mei-Tai. Z tego co zaopserwowalam to maluchy super sie w nich czuly.

Moze sprobuj zorientowac sie czy w Twojej okolicy rowiez cos takiego dziala ( najlatwiej chyba poprzez chustowe fora) . Jezeli masz zdolnosci do szycia takiego Mei-Tai mozna uszyc samodzielnie.

Na szybkiego znalazlam na allegro osobe kora wypozycza nosidla
HAJDA NOSIDŁO MEI-TAI, chusta Nati WYPOŻYCZALNIA (1734752954) - Aukcje internetowe Allegro

Ps. Mam w domu dwa rodzaje nosidelek, mloda od poczatku darla sie w nich niemilosiernie , wisiala w nich. Po wsadzeniu jej po raz pierwszy w chuste kilka minut pozniej zasnela.

Nie podjęłam decyzji i nadal liczę na odpowiedź, bo mogę wcale nie kupować, jeśli okaże się, ze te tanie się o d... rozbić i np gorzej się w nich nosi dziecko niż na rękach. Dzięki za rady, ale jak się pytałam o tanie nosidełka do 50-60zł, a ty mi proponujesz taki za 380, sorry, ale na taki wydatek jednorazowy nie mogę sobie pozwolić.
no wiec decyzja powinna byc podjeta.............tanie sa o dup....rozbic............mam porownanie.ale moze ktos wypowie sie w tym temacie inaczej...........

Też przed chwilą znalazłam to drugie i zastanawiałam, jak się go używa, przecież tam same paski są :-) Może skuszę się na takie mei tai, choc mąż bedzie krzywił nosem, że tak drogo. No wydaje mi się, że dziecku będzie w nim gorąco (a my jedziemy na południe Europy).
Poszperałam po ergonomicznych i znalazłam takie MOBY BABY ORYGINALNE NOSIDEŁKO ZOBACZ OKAZJA (1698042677) - Aukcje internetowe Allegro tu chyba już dziecko siedzi, a jest tanie.

muszę się pochwalić że kupiliśmy ostatnio nocnik żabkę FP dokładnie taki FISHER PRICE Nocnik ŻABKA PP Nocniczek WYPRZEDAŻ (1733819775) - Aukcje internetowe Allegro
i Kajtosz dziś zrobił pierwszą kupkę na nocnik :)

oczywiście nie posadziłam go samego tylko przytrzymywałam go pod paszki troszkę. Wyczaiłam moment kiedy zaczyna się napinać, rozpiełam pampera i bach na nocnik i udało się. Planuje go tak pomału sadzać aby się przyzwyczaił, bo czytałam gdzieś że 7-8 miesięczne dzieci mogą się bać nocnika a tak to będzie oswojony :)

Sylvanas na nocniczek to chyba jeszcze troszke czasu... Absolutnie daleka jestem od krytykowania, tylko czasami zastanawia mnie takie przyspieszanie pewnych rzeczy u Malucha :) I na nocnik przyjdzie czas ;) Teraz mamy erę pampersową :)
A co do huli kuli to Stas jest nia zachwycony - chociaz mnie juz do szalu doprowadza ta piosenka z niej hi hi

Ewitka a myslalas o czyms takim? NOSIDŁO ERGONOMICZNE ONO OLIWKOWE (1707668706) - Aukcje internetowe Allegro
Mamy je i jest swietne!

reklama
Ewitko ja wlasnie chce kupic troche lepsze uzywane, bo moze sie okazac ze nie jest potrzebne za duzo a szkoda pieniazkow, poza tym potrzebujemy glownie dlatego ze mala nie lubi wozka dzis pol krakowa nioslam ja na rekach! To ktore pokazalas ma ta wade ze nie ma dobrego obciazenia bioder, a wydaje mi sie ze takie nosidelko powinno byc jak dobry plecak, zeby ciezar sie dobrze rozkladal, poza tym swego czasu probowalam znalezc jakies opinie, ale wszedzie sprowadza sie to do tego ze chusty sa najlepsze... niestety mamy chuste i nie pasuje nam, szczegolnie malej, poza tym trzeba zwrocic uwage zeby przy pochyleniu maluch przypadkiem nie wylecial... a zdarzaja sie takie, powodzenia w szukaniu ja tez poszperam
zle napisalam... o tym wypadaniu oczywiscie chodzilo o nosidelka a nie chusty :)

Do góry