reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

jak mysicie czy moge juz kupic małemu smoczek 3+ do butelki aventu? mamy teraz dwójke ale mały tak zassysa żewywraca smoczek na drugą stronę prawie i sie denerwuje...myśle ze za powoli dla niego już leci mlecio...

i kiedy mozna zageszczac mleczko na noc np sinlackiem? niby pisze ze od 4 mc ale czy mozna wczesniej?

reklama
jak mysicie czy moge juz kupic małemu smoczek 3+ do butelki aventu? mamy teraz dwójke ale mały tak zassysa żewywraca smoczek na drugą stronę prawie i sie denerwuje...myśle ze za powoli dla niego już leci mlecio..

a od kiedy jest smoczek 2...bo j=mam wrażni,że Franio się męczy jak je bo za wolno mu leci???może problem tkwi właśnie w smoczku...ja używam butelke Dr. Browna

To kiedy zmienia sie smoczek to kwestia danej marki-roznie producenci rozne przedziały, no i przedewszystkim od dzieciaczka.
My jeszcze 1 tt.
Co do zageszczania to nie wiem jak to jelitka zniosa. Ale moja szwagierka juz w 2 miesiacu podawała kaszke na mleku modyf. bo Patryk (jej syn) co godzine przez cała dobe wypijal cala butle i nadal bylo mu mało ;-) teraz jest zdrowum 14 latkiem i nie ma nadwagi.

kupilismy trójeczke z aventu powyzej 3 mc - i powiem wam ze lepiej...troche sie musi przyzwyczaic bo wylewa mu sie z buzi aż tak szybko leci, ale nie męczy sie jak przy dwójeczce :)

andrewa- my mielismy dr browna ale straszne sa dla mnie... za dużo pitolenia się z tymi częściami

ironia tzn . ja tam z Browna jestem zadowolona ;p przy pierwszym synku miałam i teraz też mam...żaden nie miał kolek...jedynie musze się dowiedzieć jak z tymi rozmiarami

a to u nas od poczatku odpukacnic brzuszkowego nie było ;) ale nie sadze zeby to była zasługa butelki :-) wg poloznych wszystkie te butelki to pic na wode bardziej i duzo zalezy od tego jak dziecko je :-) teraz mam z aventa i zdecydowanie bardziej mi pasują chociaz wszyscy znajomi mi je odradzali :-)

no ja ci powiem, że też z Aventu nie byłam zadowolona..ale masz pewnie rację co do tych butelek..my też musimy odpukać bo nie ma problemów z brzucholkiem :D

w dr brownie najbardziej denerwowalo mnie to ze jak ich długo nie uzywalam i chcialam herbatke zrobic na wynos to na tych gum,owych czesciach pomimo wyparzania były jakies czarne plamki :-/ więc dla mnie średnio higieniczne :-)

reklama
U nas też 1 tt i Mały fajnie z nich pije. Dostaliśmy jeszcze butelki z Nuka, ale smoczki od razu były do wymiany (!!). Wyglądały jak smoczki za moich czasów. Kupiłam 1S silikonową i też dobrze się Tymkowi z tego pije.

Do góry