reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode Żonki :D

Joaszka - z ust mi to wyjelas dziewczyno.:-) Ja skonczylam licencjat z Politologii :/ chce sie dalej uczyc tylko kasy brakuje. Studia o ktorych maze to koszt ponad 3000 za semestr, a nie ma pewnosci, czy napewno cos po nich sensownego znajde (prace). Teraz w meza inwestujemy, uczy sie w szkole jezykowej .
No coz.... CZEGO JAS SIE NIE NAUCZYL TEGO JAN NIE BEDZIE UMIAL! ;-)

reklama
hej :)

Kobietki, mamy chłopaków, mam pytanie... zdejmuję przed kąpaniem Igorowi pieluszkę, a tam siusiak cały czerwony i napuchnięty
shocked.gif
shocked.gif
jak robił siku nie plakał, więc chyba go podczas siuisiania nie boli, ale jak go dotknęłam, to zapłakał
no.gif
po kąpaniu nie dał sobie założyć pieluszki a jak już założyłam, to łapał się za nią i popłakiwał i ta sytuacja powtórzyła się kilka razy zanim usnął... czyli go boli
no.gif
no.gif
kurczę, co to może być?? Napletek??? ja nigdy mu nie ściągałam i teraz nie wiem czy to to???

sorki, ze tak tylko o sobie, ale cały czas myślę o tym jego siusiaku
unhappy.gif

Asieńka PL-ja zaczęłam rok temu podyplomówkę...zaliczyłam rok i dupa...Bo jak do pracy nie wrócę, to nie mam kasy i niestety..Nie wiem, czy uda się np. zawiesić czy jakoś tak i np. za rok zacząć 2 rok jak będzie kasa, czy rok i ponad 2000 poszły na darmo...
W sumie tak samo dupowaty kierunek wybrałam (historia) jak i pierwszych studiów (pedagogika opiekuńczo-wychowawcza)...I po tym i po tym ciężko z pracą...

to,że na utrzymaniu męża to ciężko przeżyć, ale jeszcze ciężej przeżyć to,że z jednej pensji przyjdzie żyć, gdzie ponad 1000 idzie na wynajem mieszkania+rachunki, a pensja wynosi 1700-2000 ( w porywach)...do listopada nie całe 500 zł zasiłku, ale mam jeszcze swoje zobowiązania z czasów panieńskich, o których M nie wie, które wynoszą nawet więcej niż 600 zł, więc ni mam bladego pojęcia jak ja to wszystko załatwię:-:)-(

co do siusiaka nie pomogę-my mamy cipolinkę:-)

Wiktoria i jak siostrzeniec?
Już wiadomo co mu jest mianowicie ma wyskoczone bioderko ale juz mu nastawili i miednice złamaną i płuco jedno troche obite.Lekarz mówi że jeżeli nie dostanie krwotoku wewnętrznego to narazie nie będą robić operacji zobaczą co bedzie jak sie obudzi bo jest w spiączce farmakologicznej innych objawów chwała bogu nie ma.Lekarz mów ze jak nic sie nie bedzie działo to założą gips i będą opserwować
hej :)

Kobietki, mamy chłopaków, mam pytanie... zdejmuję przed kąpaniem Igorowi pieluszkę, a tam siusiak cały czerwony i napuchnięty
shocked.gif
shocked.gif
jak robił siku nie plakał, więc chyba go podczas siuisiania nie boli, ale jak go dotknęłam, to zapłakał
no.gif
po kąpaniu nie dał sobie założyć pieluszki a jak już założyłam, to łapał się za nią i popłakiwał i ta sytuacja powtórzyła się kilka razy zanim usnął... czyli go boli
no.gif
no.gif
kurczę, co to może być?? Napletek??? ja nigdy mu nie ściągałam i teraz nie wiem czy to to???

sorki, ze tak tylko o sobie, ale cały czas myślę o tym jego siusiaku
unhappy.gif

co do siusiaka my nigdy nie mielismy z nim problemu ale bratanek miał i doktorka mu napletek odsyneła tak do góry i tam miał ropę wiem ze przy siusianiu nic nie robił ale trzymał sie za niego i bardzo go bolało.Jak masz możliwość jutro idz do lekarza i na to jest antybiotyk

Joaszka ja tez skonczylam ten beznadziejny kierunek pedagogike opiekunczo- wychowawcza, o podyplomowce moge sobie pomarzyc z powodu braku pracy i kolo sie zamyka, pracowalam juz w markiecie na kasie i w agencji bankowej tez na kasie, udalo mi sie miec przygotowanie zawodowe z pup w swietlicy szkolnej i na tym koniec, ale zalamana jestem, ze tyle kasy i wysilku poszlo na studia a teraz moge sobie tym d... podetrzec, moglam skonczyc zawodowke i mialabym prace, a po studiach nie mam, beznadziejne polskie realia,
wiktoria straszne z tym malcem :-(

ale sie jesien dziewczyny zrobila, masakra normalnie, meza rodzina cala ma wynajete domki nad jeziorem na dwa tygodnie od przyszlej soboty, oj w takiej pogodzie to ja to kiepsko widze, dobrze, ze mi w d... cieplutko heh

Ostatnia edycja:
Wika moj mlody tez tak mial,wkoncu trafilismy do chirurga i mu odkleili,wczesniej mialam masci,ale one nie pomogly..najlepiej bedzie jak pojdziesz jutro do pediatry,niech zobaczy..:tak:
Wiktoria,trzymam kciuki aby maly szybko wyzdrowial i wrocil do domku.,caly i zdrowy;-):tak:

Witam. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona?
Zacznę od stażu małżeńskiego, w lipcu minęła druga rocznica ślubu, mamy 10 miesięczną córeczkę, która jest moim całym światem. Jeżeli chodzi o dogadywanie się to obecnie przeżywamy mały kryzys, problemy z pracą, ja mam dużo obowiązków, szkoła, dom, mała i rozwiązywanie wszystkich problemów.
Co do pracy macie rację, ja skończyłam w tym roku licencjat z pedagogiki wieku dziecięcego i przyrody i z pracą bryndza. Wszędzie minimum 2 lata doświadczenia, ale skąd je wziąć? Teraz od października zaczynam studia magisterskie na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna, a teraz dorabiam jako opiekunka do dziecka. Mój m. niestety z pracą ciężko, mało się stara i wszystko odreagowuje krzykiem... Także obecnie są te gorsze chwile. Czasami mam ochotę spakować naszą trójkę i wyjechać, żeby zacząć wszystko od nowa, bo kocham moją małą rodzinkę nad życie.

reklama
Do góry