reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

isabela - podziwiam - w zeszłym roku zastrajkowałam - Julka była mała i niechciało mi się robic słoików, ale w tym chyba musze tym bardziej, że uwielbiam ogórki chili i takie na slodko. No nic w sobotę wyprawa na giełdę warzywną mnie chyba czeka.

Katik - miejmy nadzieję, że szybko się uspokoi

reklama
Aniez, kawal o Szkocie, pierwsza klasa. Musze zaczac robic notatki, za co mlodej z wynagrodzenia bede rate odbierac - tak jak Annaoj, zaloze zeszycik...

Katik, wspolczuje sytuacji. Mam nadzieje, ze nie eskaluje do rozmiarow "wojny" pomiedzy bialymi i kolorowymi, ktora miala miejsce kilka lat temu we Francji. No i tez pamietam efekty poprawnosci politycznej w UK. To jak ona rzutowala na moja prace, nie ma znaczenia. Pamitam jednak, wielokrotne zadymy inicjowane przez kolorowych i brak na nie reakcji. Pamietam tez pewna sytuacje. Jade autobusem i jakis bialy koles zaczal pyskowac na kogos. Na nastepnym przystanku wsiadlo 2 policjantow, kolesia obezwlladnili i nimal wyniesli z autobusu... Tak, poprawnosc polityczna, psia mac! Tu nalezy dodac, ze jestem rasistka, bo stanowczo wole kolorowych :-)

Jestem, nadrobiłam, poczytałam i lecę ogórki robić:-D
isabela - podziwiam za tą hurtowa ilość!

Leniuch nie spał po południu, więc już słodko lula.
Ale fajnie tak szybko mieć spokój w domu:-)

Miłego wieczorku, babeczki!

hej hej widzę że sezon ogórkowy w pełni całe szczęście moja mamuśka zrobiła przetwory z 30kg ogórasów i ja od niej co jakiś czas podciągam po słoiczku :)

my właśnie wróciłyśmy do domku ze spotkania z Filonką i Kacperkiem ależ on jest cudny większość czasu wtulał się w moje cycki (prawdziwy facet) hahaha w ogóle bardzo miłe spotkanie Edytko wrzuć przepis na to pyszne cicho na odpowiednim wątku.

uciekam ogarnąć troszkę mieszkanie i spać żebym znowu nie zaspała do pracy :zawstydzona/y: co za matoł wymyślił dobudzanie w telefonie przez to są same problemy ;-)

ps. Filonka fotki przed wstawieniem proszę do autoryzacji :cool2:

Kamisia to z moich okolic do Ciebie jadą .

Katik ale się u was porobiło straszne jak się to w TV oglada mam nadzieję że szybko dojdą z małolactwem do ładu .

Anna - zazdroszczę pakowania i wyjazdu . Się wybyczysz .

No właśnie pogoda do bani jeszcze wieje że mało głowy nie urwie . A lata za chwilkę koniec .
No cóż he he moze za rok będzie lepiej .
Ja tam ogórów nie robię mam od tego męża , już iles tam zrobił pewnie na następny rzut pójdą grzybki . Oczywiście kupne bo nie ma kiedy zbierać mimo że do lasu mamy jakieś 200m .

Witamy, padam na cyce jakby to żec ale dzisiaj zrobiłam wszystko co zaplanowałam, a W znow nie ma

Włożyłam w efekcie ogórki curry (one są właśnie tak na słodko Nata), ogórki chill, ogórki z papryka i kilka sałatek, posprzątałam dom, wyprałam 2 taki prania co trzeba bedzie jutro poprasowac i jeszcze 2 godzinny spacer a Antośką był :-) Normalnie jestem z siebie dumna :-)

Elvie bo ja jak coś robie to tylko hurtowo ;-) Jak to się cała familia ze mnnie śmieje, że jak ja coś zrobie to już zrobie :-D :-)
Katik oby się uspokoiło !
Gosieńka ja mam nadmiar ADHD ostatnio pomóc ??? ;-)
Mamusia toż to mnie rozbawiłaś niech chłopak wie co najlepsze !!! hahaha :-D :-D :-D

EDIT: Kici zapraszamy do nas podzielimy się słoikami :-)

Ostatnia edycja:
Czytam o tych przetworach...

Jak przylecialam do Polski, starzy stwierdzili, ze maja przepyszne ogorki chili, czy jakie tam i ze musze sprobowac. Oczywiscie stwierdzili, ze to ostatnimi czasy mega hit w Polsce. Sprobowalam i co? Takiego swinstwa od dawna nie jadlam. Myslalam, ze zarzygam droge do kibla. Ohyda. Niby kwaskowe, a slodkie, niby pikantnawe, a mdle jak flaki z olejem... Do dzis na wspomnienie smaku, az mna trzesie... Nie ma to jak kiszone lub najzwyklejsze konserwowe ogoraski, do ktorych dopielam sie po przylocie i w kilka tygodni zzarlam caly zapas hehehe

Zielona- gruby zeszyt na notatki załóż :-D
Ogórki to najlepsze sa klasczne, z czosnkiem i koprem :-D przynajmniej dla mnie :-D

A z kawałów jeszcze jeden mi się przypomniał (w sumie na innym wątku powinien być, ale co tam wrzuce tu):

Ciemny pokój, w nim łoże na którym leży teściowa- cień człowieka. Obok łoża zięć, trzymający mamusię za rękę.
Cisza.
Nagle słychać bzyczenie muchy, zamglony wzrok mamusi nagle ożywa, spogląda w kierunku okna.
Zięciu głaszcze mamusię po ręce:
- Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... niech się mamusia nie rozprasza.

Trochę okrutne ;-)

13x13 my planujemy ten wypad w sobotę, ale to jeszcze zależy jak się inne nasze pomysły poukładają, no i jaka będzie pogoda, ale oczywiście możemy spotkać się w innym terminie we Wro, z tym że jeśli w tygodniu, to po robocie dopiero będę mogła wyskoczyć na miasto :-)

Po Kubie w ogóle nie widać śladu jakiegokolwiek zabiegu, szaleje jak szalał, je jak nakręcony, git jest :-)

Gosieńka- wzięłam z Ciebie przykład i co prawda żelazka dziecku do ręki nie dałam, ale dzisiaj chatę odkurzał... a jaki mąż był szczęśliwy, bo to jego 'fucha' :-D

reklama
Wczoraj nawet kolega podał mi przepis z którego zapamiętałam tylko "3 liście wiśni" ... chrzan koper... woda i ogórki...
sorry2.gif
he he
trzynacha niezła jesteś
próbuj próbuj :)

Dziewczyny a co z Kwiatkową zniknęłajakoś w ubiegłym tygodniu i cisza...
:)))) jestem jestem
byłam u teściów, a że oni staroświeccy, to tam zawsze offline
ogólnie mam ostatnio sajgon, bo muszę zainteresować się swoją pracą podyplomową
mam ją zdać w grudniu a nawet nie wybrałam tematu
a jak zacznę pracować to wiadomo jak będzie z czasem
do tego muszę własnorecznie przygotować jakąś montessoriańską pomoc naukową na zjazd wrześniowy, nie mam na razie weny w tym temacie a wypadałaoby sie juz za to wziąć
poza tym muszę przygotować sie do pracy
dostane od wydawnictwa demonstracyjny zestaw podreczników plus przewdonik metodyczny dla nauczyciela, tyle że dadzą mi to we wrzesniu nad czym ubolewam, bo chcialabym jakoś sie naszykować do tej pracy z racji mojego debiutu
póki co czytam program nauczania, podstaw programową i takie tam sruty piedruty
poza tym casting na nianie trwa
jutro przesłu****ę 5 kandydatek
trzymajcie kciuki

Do góry