reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Rany... ja nie wiem, skąd się takie konflikty biorą... jak dobrze, że mamy oboje fajną rodzinę - pokłócić się można, ale zaraz to mija i wszystko jest w porządku :)

A ja mam dylemat... mogę lecieć we wrześniu na ciekawy wyjazd służbowy na 2 dni, ale jeśli w międzyczasie okazałoby się, że się nam udało za pierwszym podejściem zdziałać, co trzeba ;) , to musiałabym odwołać, bo nie ryzykowałabym lotu samolotem w pierwszym miesiącu. Wstępnie już powiedziałam, że lecę, bo nie sądzę, żebyśmy mieli aż takiego farta, ale jeśli...? A bilet trzeba zarezerwować już zaraz. Nie ja za niego placę wprawdzie, ale wolałabym takich niespodzianek nie robić, że zapłacą za bilet, a ja odwolam...

konsta Ael ma rację, ja w dniu w którym zrobiłam test i wyszły II leciałam do China na konferencję i zwiedzanie. Jak jest zdrowa fasolka to nic jej nie będzie :)
rezerwuj!!!

a gdzie jest moja ulubiona Magd.a?

reklama
Danao, popieram to, co napisałaś. Bo głupiec zawsze sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem, a to potem my wychodzimy na złe.... Ale inteligentna odpowiedź pomaga. Bez wyzwisk, bez obrażania, inteligentnie, złośliwie...

Lamia, ja się farbowałam w ciąży, ale już po 3 miesiącu. Mnie wyszło, ale zdarza się, że kolor nie łapie. No i trzeba uważać, by nie brać farb z amoniakiem. Lamia, a może do zoo idźcie, albo do parku linowego, jak masz gdzieś niedaleko, albo do takiego placu zabaw, ale nie małego, tylko takiego gdzie pajęczyny są i takie bardziej dorosłe zabawki.

Konsta, ja bym leciała, Donia poleciała i nic się nie stało :)

Magdalena, gratuluję kopniaków :)

Lauraa powodzenia :)

Dziś całą noc mnie zgaga męczyła taka, że spać nie mogłam, a teraz ciąg dalszy...
O ewenementach w mojej/nie mojej rodzinie się wypowiadać nie będę, bo znowu zejdę na teściów, a po co mi to. A co do chrzestnej, ona zapowiedziała, ze będzie na ślubie i się nie pojawiła....

sil: mieszkam na uboczu i nie ma placu zabwa, no chyba ze dla maluchów, o parku linowym to w moim miesci nie słychu i nie widu , także pozostakje mi tylko iść z nim na rower, bo nic innego nie wymysle, z dziewczynką to było by łatwiej :))

a na zgagę dobre są migdały, więc polecam mieć pod ręką

Ostatnia edycja:
milia a moze moze to plamienie implantacyjne ;-)

konstantynopolitanka lec donia leciala w ciazy w tym samym dniu co test zrobila ;-) i ma zdrowe dziecko ;-)

ma_gdalena no a nie mowilam wczoraj ze zacznie kopac ;-P super gratuluje ;-)

Ael śliczna ta pościel ;-) mam nadzieje ze ci sie uda ja dostac ;-) i te ubranka ;-)

Witam po okulisci oczka zakropione i dokuczaja mi w czytaniu a wy tyle napisaly ;-P no wiec okulista zbadala dokladnie oczy i dno oka ;-) mam zdrowe oczka ;-) i nie musze przez wade zwroku miec cc ;-) no chyba ze cos sie stanie potem ;-) w trakcie ciazy pozniejszej no albo dzidzia sie zle ulozy itd ale tak to oczy zdrowiutkie ;-) a mnie nie mozna wpuszczac do sklepow weszlam do ciucholanda i za 20 zl kupilam na mnie akurat spodnie ciazowe ;-) i taka przewiewna tuniczke niebieska ale pod nia trzeba miec bluzeczke...;-)

Lamia, moze osobiste pytanie, jak nie chcesz, nie odpowiadaj, ale jak się żyje z człowiekiem z dzieckiem. W sensie czy łatwo Ci było to zaakceptować, młodemu ciebie itd

Migdały mi nigdy nie pomagały, za to mleko tak, więc dziś mlekoholik...

Idę na hamaczek

Atan i super, że cesarka oddalona :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sil spróbuj ciepłego mleka ale nie gorącego z kakao rozpuszczalnym. Działa dłużej jak zwykłe mleko no i smakuje lepiej :-D

Co do farbowania włosów w ciąży, jak chcecie farbować a nie chcecie używać farb, kupta hennę :-), ziołowy preparat i nic więcej, a włosy są po tym lepsze.

ael jak sie czsujesz dzisiaj??

Jeden mały skurcz z rana, totalnie śpiąca i trochę muląca ale jakoś żyjąca. Niby się wyspałam prawie do 10 ale jakoś dalej chce mi się spać. Mój montuje nam szafę w dużym pokoju. Okazało się, że skurczybyk jest tak wielki, nawet większy niż poprzednia meblościanka :szok:

No i powoli zaczynamy przenosić rzeczy i zabieramy się za pokoje.

reklama
no to fajnie ze remont cala para ;-) ja zmykam cos zjesc bo za godzine do pracy wychodze.. wiec narazie kochane milego dnia ;-)

Do góry