reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dagne widocznie do szpitala położyli skoro się nie odzywa... mam nadzieję ze u niej wszystko dobrze...
Kurcze dlatego właśnie przynajmniej z częścią powinnyśmy się wymienić telefonami... W razie braku neta czy coś można się przynajmniej skontaktować... Bo człowiek się czasem naprawdę martwi..

Lamiav wczoraj wieczorem spoko, o tych godzinach nie mam problemu. Za to dzisiaj rano strasznie mnie mdli choć okres wymiotów raczej mam za sobą. A jak ty się czujesz kochana?

Kurde... wkurza mnie ta ciąża... Dzisiaj rano wstałam i znowu czuję ze wszystko mnie boli... całe szczęście nie macica ale to upierdliwe coś jakby jajnik... rano w dole brzucha miałam jakby bolesną gule którą było widać przez skórę. (poniżej pępka do kości łonowej. To chyba macica, była twarda i boląca przycisku) całe szczęście już przeszło a mały właśnie zaczyna kopać więc już się uspokoiłam. Gdyby nie to ze czuje te ruchy chyba bym do psychiatryka trafiła.... boże jak ja ciężko ta ciąże przechodzę....

Zajść to jeden sukces.... wytrwać te 9 miesiącu i donosić to nie mała sztuka...

reklama
Witam kochane... Ja już po śniadanku, zaraz się zbieram odebrać zamówiony chlebek do piekarni bo jutro robię urodziny mojego męża dla rodziny i znów będzie kupe ludzi, no i muszę jeszcze kupić prezent dla jego babci bo ona ma dziś urodzinki i jakbyście mogły mi doradzić to byłabym bardzo wdzięczna bo ja nie mam zielonego pojęcia co kupić.

Myszeczko nieciekawe miałaś przygody przez ostatni czas ale widać, że Twój lekarz trzyma rękę na pulsie więc trzymam mocno kciuki, żeby fasolka szybko Wam wynagrodziła te wszystkie przeszkody!! Może zdążyłaś zauważyć, że tu nie tylko piszemy o staraniach więc możesz tu się pośmiać, wypłakać i na pewno dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy ;-)

Magdalena dla babci kupiłabym jakiś kwiatek doniczkowy. Trzeba zajść do Kwiaciarni i tam na pewno ci doradzą co jest fajne, najlepiej coś kwitnącego. Nie znam żadnej starszej osoby która nie lubi zajmować się roślinami. To zawsze jest trafiony prezent.

Święta PRAWDA!

Bo to tak jest... Chce zajść, chce zajść... a później "o boże za jakie grzechy ja tak się czuję..." "Jeju czy z maleństwem wszystko dobrze" "O boże plamie jadę na pogotowie"

Wcale nie jest różowo... a nawet zaryzykuję stwierdzenie że ma się czasem więcej trosk niż przy nieudanych staraniach...

Ostatnia edycja:
Fifka haha wiesz to musiałabyś poznać babcie mojego męża :-D ona dzisiaj kończy dopiero 60 lat i kwiatki doniczkowe to cały czas mi wciska, nie lubi gotować, nie lubi kwiatków, za to lubi się opalać :-) na prawdę jest nowoczesna, tzn ma tam te swoje przekonania, opsesje punkcie kościoła ale tak poza tym to niczym nie pasuje do innych babć ;-) Ja czasami jak mi sie nudzi to wolę iść do niej pogadać niż do koleżanki :p

Hej! Witam się sobotnio:-)
My dzisiaj wybywamy na roczek, a jutro na drugi roczek. :-) Taki roczkowy weekend nam się trafił. A już za tydzien mamy pierwszą rocznicę ślubu. Jak ten czas leci...:-)
Widziałam, ze od Dagne ciągle żadnych wieści? Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.
Witam nową staraczkę:-) Współczuję zdrowotnych przeżyć, życzę, żeby teraz było tylko jak najlepiej.

Bo to tak jest... Chce zajść, chce zajść... a później "o boże za jakie grzechy ja tak się czuję..." "Jeju czy z maleństwem wszystko dobrze" "O boże plamie jadę na pogotowie"

Wcale nie jest różowo... a nawet zaryzykuję stwierdzenie że ma się czasem więcej trosk niż przy nieudanych staraniach...

Nawet mi nic nie mówi...czasem mam taką durną myśl, jak czuje się masakrycznie i myślę, że na co mi to było...po czym strzał kontrolny od młodego i matka już wypionowana XD

Fifka haha wiesz to musiałabyś poznać babcie mojego męża :-D ona dzisiaj kończy dopiero 60 lat i kwiatki doniczkowe to cały czas mi wciska, nie lubi gotować, nie lubi kwiatków, za to lubi się opalać :-) na prawdę jest nowoczesna, tzn ma tam te swoje przekonania, opsesje punkcie kościoła ale tak poza tym to niczym nie pasuje do innych babć ;-) Ja czasami jak mi sie nudzi to wolę iść do niej pogadać niż do koleżanki :p

Takiej babci to kosmetyki kup w prezencie. :-)

Hm... to faktycznie masz ciężki orzech do zgryzienia! :-D No więc... może coś praktycznego? Jakiś fajny zestaw kosmetyków? Np. do kąpieli? (sól, płatki... o takie sprawy) w większości miast są takie sklepy "mydlarskie" gdzie kupujesz naturalne preparaty. Albo zestaw różnych smaków herbat w sklepie typu "Herbaty świata". (Pod warunkiem,ze lubi herbaty) plus filiżankę, bądź czajniczek. Ja jak dostałam na urodziny taki prezent myślałam ze oszaleje z radości! (bo ja smakoszka herbat :tak:) Albo... Obraz! Jakiś piękny obraz malowany ręcznie do powiedzenia na ścianie.

Ael ja jak mam kryzysy to powtarzam mojemu że gdybym wiedziała co mnie czeka to bym się tak do macierzyństwa nie śpieszyła :zawstydzona/y: Oczywiście kocham maluszka i nie żałuję ze się starałam, ale czasem dopada taka bezradność... zaraz 5 miesiąc.... ciekawe czy będę się tak czuła niemal do końca...

Ostatnia edycja:
Obraz niestety nie ale te herbaty to chyba pomyślę a najbardziej tak jak też napisała Ael to chyba te kosmetyki...
Dobra lecę... Dzięki za pomoc, zawsze można na Was liczyć :*

reklama
fifka: ja czuje się, porównując do was bardzo dobrze, bo porucz mdłości, bóli kręgosłupa, wzdęć i strasznego chamskiego bekania to nic mi nie dolega. Dzisiaj rano tylko wstałam z jakby kolka w lewym boku ni to na jajniku ni to nie wiem gdzie. A mdłości to mam nie poranne ale raczej jak cos zjem i i późniejsza godzina to sie nasilaja.
ma||-gdalena: a może jakiś ładny obrus, albo tak jak dziewczyny pisały zestaw kosmetyków, do kąpieli lub jakiś zestaw kremów , balsam, lub rękawica do kąpieli i masażu.

Do góry