• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Tu chodzi raczej o takie wyniki jak:
- grupa krwi i czynnik Rh,
- przy ujemnym czynniku Rh u matki – wynik badania na obecność przeciwciał,
- HBS
- WR
- ostatnia morfologia, badanie moczu i USG

reklama
monysia też mi się wydaje, że tu chodzi o te "dodatkowe" badania, które robi się np. raz albo na początku i na końcu ciąży. Poza tym jak nie będę miała tych wszystkich morfologii to chyba mnie na bruk nie wywalą. Wszakże NFZ wymaga 3 wizyt kontrolnych hihihi.

:-D:-D

Ja też szlafrok biorę, ale taki cieniutki, nie lubię ganiać w samych koszulinach a poza tym podobno u nas mocno chłodzą (bo ciężarnym gorąco, achłopy w kurtkach siedzą).

Znalazłam patent na nocne zmiany pozycji. Satynowa pościel!!koniecznie też razem z prześcieradłem. Ja nie znoszę śliskich pościeli ale parę w prezencie ślubnym dostaliśmy. Genialnie przekręca się na nich z boku na bok! bez żadnego wysiłku! ślizg i już na drugim boku jestem :-D
dobre :-D muszę wykorzystać ten patent
biggrin.gif

do mnie wielorazowe pieluchy też nie przemawiają :/

monysia 200zł to ja dziś w rossmanie wydałam :/ obawiam się, że u mnie nawet na 400zł się znowu nie skończy :/

no i udało mi się ciuszki sprzedać ciotce mojego męża do prania :-D, bo dziś nas odwiedziła i jak zobaczyła rozgardiasz remontowy to stwierdziła, że ja biedna nie dam sobie rady, więc ona je wypierze i wyprasuje :) no to mi się podoba :) dzwoniła nawet, że już 2 prali wyprane :-D

hehe no wlasnie tak sie rzucilysmy na zakupy , ze az im system padl :))
no widzisz mezus sie idzie bawic i jeszcze szofera ma , dobrze mu :)
ciekawe kiedy my gdzies wyjdziemy zabalowac hehe

Zostawimy tatusiow z maluchami i pojdziemy w tango :-D za jakies pare miesiecy hehe my z kolezankami mamy juz taki plan bo akurat rodzimy wszystkie od sierpnia do konca pazdz ;-)

dobre :-D muszę wykorzystać ten patent
biggrin.gif

do mnie wielorazowe pieluchy też nie przemawiają :/

monysia 200zł to ja dziś w rossmanie wydałam :/ obawiam się, że u mnie nawet na 400zł się znowu nie skończy :/

no i udało mi się ciuszki sprzedać ciotce mojego męża do prania :-D, bo dziś nas odwiedziła i jak zobaczyła rozgardiasz remontowy to stwierdziła, że ja biedna nie dam sobie rady, więc ona je wypierze i wyprasuje :) no to mi się podoba :) dzwoniła nawet, że już 2 prali wyprane :-D

A no to full service! Kazda pomoc sie przyda. A z kasa na zakupy to masakra, normalnie sie rozplywa w powietrzu chyba.

Co do badan to wlasnie slyszalam ze trzeba miec ze soba ostatnia morfologi, usg i te do porodu (WR i inne) ale jak ktos nie ma to i tak go przyjma. Przeciez jak kogos znienacka zlapie to nie odesla po wyniki do domu ;-)

Dobry wieczór :)
U mnie w porządku, humorki różne zależy od dnia :) A tak w ogóle to m złożył dziś łóżeczko i komode, fajnie było patrzeć jak go to cieszy :)
Biedne moje widzę że każda narzeka i pewnie lepiej już nie będzie ;)
Byłam dziś w szpitalu wszystko opisze w odpowiednim wątku, powiem tylko że wydaje mi się że to wszystko mnie nie dotyczy że to jakiś sen, za szybko jakoś ten czas leci :))

To ja zmykam juz chyba nyny...

A co do tych wynikow to ja żadnych orginałów nie mam, tych ostatnich tez nie i usg tez nie.
Moze mi je da na której następnej wizycie. A jak nie to będzie im karta ta mala musiala wystarczyć.

Kolorowych snów :*

Ooo kochane u nas to nawet jednego wyniku sie do reki nie dostaje;/ No mozna niby prosic o kopie ale zasadniczo zyje sie w nieswiadomosci...
No a ja tak sobie jeszcze wieczorkiem zagladnelam prosic o kciuki za jutrzejsza wizyte u ginki (na 10 mam, a to 16 w PL)...

Ide na konsultacje w sprawie przyspieszenia porodu, bo cos mi sie znow w wynikach popierdzielilo (osobiscie cholestaze podejrzewam, bo niesamowita swedzawka mnie dopadla) poza tym ciagle skoki cisnienia mam, choc zadnych innych objawow zatrucia ciazowego nie ma, ale wiadomo ze czasem trzeba podmuchac na zimne...) W kazdym razie ciagne R na wizyte, bo w razie czego nie chce podejmowac dezycji sama....
Tak sie juz troche stresuje, ale szczerze mowiac jak bylaby opcja cc nawet jutro to sie bym chyba zgodzila, bo juz za duzo sie mi tego sypnelo na leb i przede wszystkim nie chcialabym zeby sie to na dziecku negatywnie odbilo (na szczescie chociaz na ktg sie maluszek ladnie spisuje i nie musze sie pod tym wzgledem o niego martwic:tak:)

Dzień dobry,

Pierwsza ;-)

Kuźwa wstałam o 3:30 o zgrozo wyspana :eek: oglądam jakiś program o seryjnych mordercach :confused2: i się dziwię, że spać nie mogę

pryzybela - powodzenia na konsultacji :tak: rzeczywiście jak tyle dolegliwości Cię dopadło na raz to może zdecydują się na szybszą CC

No dzień dobry :)

My mieliśmy pobudkę o 2:30 bo pies wpadł do pokoju domagając sie wypuszczenia do pola :D DObrze, że to nie ja śpie z brzegu łóżka, więc spokojnie mogłam udawać, ze nic nie widze i spać dalej a R. musiał o wyprowadzić :-D

pryzybela- powodzenia! Trzymam kciuki!

reklama
bry!

a ja za chwile do poloznej, dobrze, ze mam przychodnie po drugiej strony ulicy..

pryzybela - trzymam kciuki!!!!

a my wczoraj bylismy na ogladaniu porodowki, bylam tak zmeczona tak mnie bolalo wszystko i wogole,ze wyszeptalam do mojego,ze ja tu moge zostac i nawet dzis moglabym juz rodzic..teraz rankiem jeszcze energie mam,ale tyle do robienia,ze po poludniu juz bede jak mokra sciera :/

slonko wyszlo, po paru dniach deszczu do lasu bym poszla na grzyby, zobaczymy czy chociaz na maly spacer znajde sile np jutro..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry