reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

cześć dziewczyny :)
ja właśnie wróciłam od lekarza ;) zmierzył brzuszek i ciśnienie :) Mówi że jest wszystko "perfect" :) Bardzo miły doktor. I ku mojemu zaskoczeniu jeszcze mam 8 z przodu :) A już się martwiłam że 9 mnie dopadła :/ Ale to i tak kwestia czasu. Cieszę się że jest wszystko w porządku. Teraz jestem dużo spokojniejsza. Serduszko puka u dzidzi i jest bardzo dobrze. Teraz mogę spokojnie spać. A w środę mam USG :) Już nie mogę się doczekać :)
Pozdrawiam :)

reklama
Ja po badaniu-nawet nie fiknęłam. Potem odwiedziny u koleżanki/ciotki, która po ponad roku starań zaszła w ciąże i ciąża jest bardzo zagrożona bo obok pęcherzyka jest krwiak. W drodze powrotnej Maja zasnęła i sobie jeszcze śpi, ale tylko patrzeć jak wstanie, potem odrabianie lekcji z moim połamańcem i... pewnie zostanie już mało czasu do wieczora.
Dziewczyny ja kocham pracę społeczną i pomaganie innym. Zawsze miałam różne kompleksy, a w ten sposób czuję się komuś potrzebna, mam satysfakcję że to właśnie ja komuś pomogłam, że ktoś dzięki mojej pomocy czuje się lepiej czy ma coś z tego.

Kilka dni temu pojawił się tu temat jak sobie poradzę z dzieckiem. Dziewczyny ja mam gorszy problem, bo będę miała synka i panicznie sie boję czy będę umiała dobrze się nim zająć, bo mam 3 córy a tu facet. Oczywiście moja radość z syna jest nie do opisania, ale obawy są ogromne.

Agapa, z Twoim doświadczeniem, chartem ducha i siłą jesteś najlepszą kandydatką na matkę pierwszego syna i czwartego dziecka zarazem! Idę o zakład, że wszystko pójdzie gładko jak z płatka :)

agapa na 100% dasz sobie radę, wyobraź sobie co przeżywają mamuśki, które będą mieć pierwsze dziecko. Tak jak pisze Mła, z takim doświadczeniem i siła jesteś najlepszą kandydatką:-) Czym bliżej do porodu, tym ja co raz bardziej denerwuje się jak to wszystko będzie, wydaje mi się, że mój M bardziej spokojnie podchodzi do tego niż ja:-)

Zakupiłąm już nawet 1 składankę i reedycję płytki Turaua i Umerki z kołysankami.

U mojej koleżanki właśnie przy tym usypia 2miesięczny bąbelek :)

czy Wasi mężczyźni biorą udział w takich zakupach czy zostawiają to Wam????

Mój nie ma nawet jak, bo go ubiegłam w tym :) A poza tym wraca z pracy w porach uniemożliwiających zakupy, a soboty siedzi na budowie, więc nie ma fizycznej możliwości, ale jak tylko go coś pytam, to zdanie swoje chociaż wypowie :)
Ale wózki, to powinni lubieć kupować, bo to przecież pierwsze pojazdy ich dzieci :)

Mła ja myslałam, żeby połączyć takie typowe kołysanki z taką muzyką, która się przy dzieciach sprawdza, a niekoniecznie jest typowo dla dzieci.

becia u mnie mój M bierze udział w zakupach i to bardziej On szaleje w wyborami ciuszków :-)

Właśnie skończyłam sprzątać, prać i gotować rosołek i padam na ryjek nie mam już siły później zrobię sosik pieczarkowy z mięskiem z rosołku a potem pewnie pójdę do sklepu kupić Kreta bo prysznic się zapchał i woda słabo spływa wrrrr =/

Cześć dziewczyny jestem po badaniach serca malutkiej, no i mała ma arytmie, jutro mam się zgłosić na konsultacje do jakiegoś docenta, w dodatku okazało się ,że mam 3 stopień dojrzałości łożyska i na 100 % urodzę wcześniej , także od jutra prawdopodobnie będe w szpitalu:(

agunia tylko się nie stresuj bo to małej nie pomoże, bądź dobrej myśli...trzymam za Was kciuki i mam wielką nadzieję, że wszystko się u ciebie ułoży!:) powodzenia na konsultacji i oczywiście informuj nas na bieżąco co u Cb i malutkiej:) powodzenia kochana jesteśmy z Tobą!!:)

Boziu, normalnie czuję się jak jakaś rozjechana żaba! ;/ a muszę na 6 wrócić się do szkoły, na spotkanie z rodzicami (czyt. wywiadówkę). Masakra. Mam nadzieję, że syrop na bazie czosnku, który poleciła mi Pani farmaceutka zdziała cuda...

reklama
Agunia- nie martw sie kochana, mam nadzieje że ta arytmia okaże sie niegroźna, co do łożyska to faktycznie 3 stopien dojrzalości to duzo jak na ten etap ciąży, wiem że pobyt w szpitalu to nic fajnego, sama sie boje ze jutro usłysze to samo, ale w szpitalu bedą monitorować malutką i jeszcze pobędziesz w dwupaku, trzymam kciuki:-)

Papayka- przykro mi że twój M sprzedał Ci swoje przeziebienie -kuruj sie, i nie martw sie czy zdąży na czas dotrzec na porod do Polski- musisz wierzyc że na pewno zdąży:-)

Agapa-dasz radę z synkiem wierze w Ciebie:-)

Mła-fajny patent z tą muzyką

Widze ze duzo dziewczyn jest przeziebionych- taka pora roku zaczynają sie przeziebienia brr, kurujcie sie kochane, ja dzisiaj tez mam katar ale zaraz cytrynke sobie zjem

Ja duzo rzeczy kupuje w necie ale zawsze pokazuje M co chce kupic i razem decydujemy, wózek będzie wybieral on z moimi delikatnymi wskazówkami, cieszy go to jakby kupował samochód:-)

Do góry