reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

youstta
user-online.png
-ten test to wszystkie przechodzą?

reklama
youstta
user-online.png
-ten test to wszystkie przechodzą?

AGATA777 - tak.. wszystkie ciężarne po 24tc. Przy bliźniaczych to podobno od 22tc. Ten test sprawdza czy nie ma się cukrzycy ..
Obrzydlistwo.. do tej pory mnie mdli, bo się to pije na czczo.
Kiedyś lekarze zlecali na początek test z 50g i trzeba było tylko godzinę czekać, a teraz opinie są ponoć takie że jest niewiarygodny i lekarze od razu zlecają z 75 i trzy razy pobierają krew. Czyli 2 godziny trzeba siedzieć w przychodni..

Heloł,
Ja jak zaczełam miec mdłosci to jeszcze nawet testu ciązowego nie zrobiłam i trwaja do tej pory, a dokładnie mówiaz zygam i zygam i zygam i konca nie widac.
Co do łózeczek to słyszałam duzo opinni zeby najpierw były w jednym i tak tez my zrobimy, tak pomyslałam ze na jakies 2 miesiące.
Wózek zdecydowanie jeden za drugim, prowadziłam zreszta ostatnio taki obok siebie-x lander to chyba był ale nie jestem pewna-i strasznie to wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelkie jest, ma sie wrazenie jakby sie pchało ....sama nie wiem co. No i rozmawiałam z włascicielka tego wózka ze do osiedlowych sklepow nie ma jak wejsc. Ale pomyslałam ze z drugiej strony takim jeden za drugim tez ciezko manewrowac w małym sklepie.
Któras dobrze napisała, ze nie ma idealnego wózka blizniaczego:(

Tak czy siek my kupilismy Joggera, dla mnie jest optymalny bo jest minimalnie wiekszy od standardowego wózka.

ojć :-) a ja sobie pospałam ....i nawet się wyspałam mam nadzieję że w nocy też trochę pośpię :-)
Mimo że dzień z Laurą wcale nie jest tak źle :-)
póki co czuję się dobrze,nic nie boli i chłopcy się wyszaleli przez dwa dni dziś spokojnie sobie odsypiają szaleństwa w brzuchu mamy ...

hihihi jak poszłyśmy spać z Laurą to zostawiłam galaretkę w lodówce i jak wstałam to już się nie nadawała do polania ciasta :-) więc zmajstrowałam drugą :-) i teraz już ciasto polane :-) jeszcze chwilka i będzie dobre do próbowania :-)

jestem już :)
już się lepiej czuję :)
ukochany wrócił z pracy, zjedliśmy obiad i poszedł się wykąpać,bo wieczorem idzie na chłopskie urodziny do swojego kuzyna, idą do jakiegoś baru. a co będę mu bronić? jutro pobędziemy za to razem i mam to gdzieś czy będzie miał kaca czy nie ;)
a ja zostanę w domu i będę czytać o ciąży bliźniaczej. a jak się wy czujecie...kurcze poszłam jeszcze raz do sklepu i babka chciała mnie oszukać o 30 zł[!] a ja do niej " 3 dychy jeszcze mi się należą " a ona,że nie dobrze przecież wydałam to jak do niej powiedziałam sprawdź kłamczucho kasę to od razu się znalazły :/

reklama
hihihi jak poszłyśmy spać z Laurą to zostawiłam galaretkę w lodówce i jak wstałam to już się nie nadawała do polania ciasta :-) więc zmajstrowałam drugą :-) i teraz już ciasto polane :-) jeszcze chwilka i będzie dobre do próbowania : ta-)

ale nam smaka robisz, ja ma dziś taką chcicę na słodkie, aż mi się uszy trzęsą :-D
Schowałam ostatnio przed M, pudełko Merci i podjadam jak wychodzi z pokoju.

Do góry