malygosiak
Mama Dwóch Skarbów
mi też to wygląda na drugi płod...ale nikt Ci nic nie powiedzial??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ewcia, ja to już sprawdziłam i wygląda, że u nas przepisy się zmieniły i musisz spełniać określone warunki, żeby zostało Ci tzn bedzikowe zostało przyznane. Rzeczywiście kwota jest dość duża, bo 500 GBP na dziecko. My się niestety nie kwalifikujemy.Jezu dziewczyny wróciłam od tej kolezanki i nie moge dosc do siebie ze zmeczenia..ja juz sie na serio do niczego nie nadaje,brzuch tak ciagnie w dół, ze ani chodzic, ani stac..a jej blizniaki fajowe urodziła w 34 tc teraz juz dwa miesiace mają,zdrowiutkie,tylko sie prężą strasznie, no i cały czas ktos z nią jest do pomocy.
pacynka180 moze idz do innego lekarza..dla mnie to wyglada na drugi płód, a jeszcze nie ma bicia serca?
walawenderki u nas tez L4 płatne max 188e,ledwo na mieszkanie starcza, ale na maternity troche wiecej jest, no i po porodzie child benefit niezły i dodatek jednorazowy na bliźniaki, takze nie ma co narzekac..
Ceny bucików to jest masakra byłam kiedyś z koleżanką w sklepie,bo kupowała buciki dla maleństwa i zapłaciła 89 zł!
Ja tam się nie orientuje![]()
Moja siostra dla Franka poprzywziła mi jak byłam w ciazy ubrania ze stanów, wtedy dolar był bardzo tani i ubrania jakis super marek były za grosze a sa bardzo dobre jakosciowo wiec wiekszosc zostawiam dla Stasia, buty do tej pory tez kupowałam mu dobre i chce je zostawic bo moze Stasiek trafi z rozmiarówka, a jak nie to wtedy posprzedaje.
Youssta, nie wiem kiedy ta ciaza mi zleciała??? z Frankiem trwała chyba 2 lata
ale wtedy leniłam sie okrutnie.
W którym banku pracowałas? bo ja tez mimo ze konczyłam Filmówke to wylądowałam w banku![]()