reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Jezu dziewczyny wróciłam od tej kolezanki i nie moge dosc do siebie ze zmeczenia..ja juz sie na serio do niczego nie nadaje,brzuch tak ciagnie w dół, ze ani chodzic, ani stac..a jej blizniaki fajowe urodziła w 34 tc teraz juz dwa miesiace mają,zdrowiutkie,tylko sie prężą strasznie, no i cały czas ktos z nią jest do pomocy.

pacynka180 moze idz do innego lekarza..dla mnie to wyglada na drugi płód, a jeszcze nie ma bicia serca?

walawenderki u nas tez L4 płatne max 188e,ledwo na mieszkanie starcza, ale na maternity troche wiecej jest, no i po porodzie child benefit niezły i dodatek jednorazowy na bliźniaki, takze nie ma co narzekac..
Ewcia, ja to już sprawdziłam i wygląda, że u nas przepisy się zmieniły i musisz spełniać określone warunki, żeby zostało Ci tzn bedzikowe zostało przyznane. Rzeczywiście kwota jest dość duża, bo 500 GBP na dziecko. My się niestety nie kwalifikujemy.

Co do wizyty, wiesz o czym teraz mówię, że będzie mi samej ciężko. Mój M ma sklep z łazienkami, więc go nie ma całymi dniami, często nawet w niedziele jest poza domem.

Ceny bucików to jest masakra byłam kiedyś z koleżanką w sklepie,bo kupowała buciki dla maleństwa i zapłaciła 89 zł!
Ja tam się nie orientuje :p

ceny butów to jest obłęd !! ciuchy to kupuje okazjonalnie i używane ale z butami to już mam swira i zawsze maja nowe i porzadne....takze zakup jesiennych bucikow ogolocil nasz portfel dokumentnie..a jeszcze kombinezony i kozaki na zime:szok:

Moja siostra dla Franka poprzywziła mi jak byłam w ciazy ubrania ze stanów, wtedy dolar był bardzo tani i ubrania jakis super marek były za grosze a sa bardzo dobre jakosciowo wiec wiekszosc zostawiam dla Stasia, buty do tej pory tez kupowałam mu dobre i chce je zostawic bo moze Stasiek trafi z rozmiarówka, a jak nie to wtedy posprzedaje.

Youssta, nie wiem kiedy ta ciaza mi zleciała??? z Frankiem trwała chyba 2 lata:-D
ale wtedy leniłam sie okrutnie.
W którym banku pracowałas? bo ja tez mimo ze konczyłam Filmówke to wylądowałam w banku:eek:

W takiej sytuacji to pewnie, że nie ma sensu. Lepiej trzymaj dla Stasia.
Widzę, że mamy więcej wspólnego niż tylko ciąże bliźniacza. Ja przed wyjazdem pracowałam w PEKAO S.A , zresztą branży nie zmieniłam do dziś, wciąż pracuje w instytucji finansowej.

Ostatnia edycja:
walawenderki u nas jednorazowo 600e i do tego potem 420e miesiecznie na bliźniaki czyli na serio niezle.Nie ma sie co dziwic, ze tyle rodzin wielodzietnych jest,bo dofinansowania konkretne..szkoda ze w Pl taka lipa..100 lat za murzynami niestety.

reklama
Do góry