reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fasolka co do kół to pompowane są najlepsze... stanowią dodatkową amortyzację i zawsze łatwiej przejechać nimi po nierównym podłożu niż piankowymi... plastikowych nie biorę nawet pod uwagę bo jak widzę wózki z gondolą na takich małych plastikowych kółkach to płakać mi się chce... Owszem, może Ci się zdarzyć, że złapiesz gumę ale nie powinno zdarzać się to często... chyba, że masz wyjątkowego pecha :-p

reklama
Wróciłam i ledwie żyję teraz po zjedzeniu zupki. Ale mam polar, cyckonosz. I pomarańcze :D nawet małżowi się oberwało spodniami. Nie ma to jak z teściową zakupy robić :D

fifka switnie cie rozumiem bo ja ostatnio tez mam ten problem ... moj niby oszczedza pieniadze ale jak na cos potrzebuje to sie masli i prosi zebym mu dala ja swoje pieniadze odkladam nie wydaje na byle co bo wiem ze na dziecko beda wydatki itp on chyba czasem wogole tego nie rozumie czasm wydaj mi sie ze jest malo odpowiedzialny. niby oszczedza a jakos tego nie widze:/ nie wiem co on robi z kasa ale na to rozmowe czekam az moj tata sobie wyjedzie bo wiem ze znowu bedzie awantura malo tego ostatnio juz myslala ze mnie zdradza z jakas panna ale ja zgnoilam powiedzialam ze ma sie od niego odpi*** lic bo mamy dziecko w drodze i ma skasowac jego nr i zapomniec ze wogole jest ktos o jego imieniu masakra w ostatnim czase ze zlosci mu powiedzialam ze jak tak dalej pojdzie to sie rozstaniemy dziecko zabiore i nawet nie bedzie wiedzial gdzie jestemy. powiedzialam mu ze jest nie odpowiedzialny nie dojrzaly i robi z siebie wielkiego pana ktory g*** no wie o zyciu

a jesli chodzi o kolo do wozka to rowniez preferuje pompowane i napewno duze bo jak widze kobiety jak biegna z tymi wozkami na malych kolkach i czesie wozkiem i matka razem znim to az masakra dziecko frowa po calym wozku glowka mu sie obija o raczki itp itd

Ostatnia edycja:
dokladnie ma_gdalna dokladnie az rece do ziemi opadaja a ja sie wkurzylam teraz na mojego :p
i znowu bedzie afera ehhh chyba bede musiala sie pozadnie zastanowic nad naszym dalszym zycie i w koncu jak usiade jak tata pojedzie i z nim pogadam to mu w piety pojdzie pewnie bedzie tydzien zgryzu jak nie dluzej

fifciu to trzymam kciuki za ciebie a ty za mnie :p

kochana a powiedz mi czy ty robilas badanie krwi na hiv na zapalenie watroby itp albo jak pamietasz to napisz mi ktore zalecil ci ginio bo mi wyszlo ze na badania krwi w certusie wydam prawie 500zl i zastanawiam sie ktore moge odpuscic bo sa malo konieczne

Nie robiłam żadnych z tych co mi wypisałaś. Ja robiłam tylko toksoplazmoze bo mam duży kontakt ze zwierzętami. Na różyczkę też nie robiłam bo w liceum byłam szczepiona.

A z zaleconych to robiłam mocz, krew, grupe krwi, badanie na przeciwciała (bo mamy konflikt serologiczny) i choroby weneryczne ano i cukier na czczo

To trzymam kciuki za ciebie &&& :-)

Ostatnia edycja:
no ja na rozyczke tez i chyab nawet za dzieciaka ja mialam na wzw itp bylam szczepiona wiec nie wiem po co mam to robic jeszcze kilka jakis dziwactw mi nawpisywali ale sie nie moge tego doczytac musze sie zapytac starszej siory co prawda siora mi mowial ze na hiv warto zrobic ale wiem z kim spalam i nie mam zadnych obaw co do tego ale nie wiem

reklama
A ja jeśli mogę wtrącić robiłam to co Fifka poza toxo, co mnie do dnia dzisiejszego dziwi, że mi tego nie przepisał.... :/ no ale w końcu to lekarz więc chyba wie co robi...

Do góry