reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
Ja planuje uzywac tego samego spiworka co zakupilam do gondoli ( specjalnie wzielam troche dluzszy aby posluzyl przez dwa sezony)

A mamy taki

Baby Elegance

Na szczescie zimy tutaj nie bywaja mrozne, wiec mysle ze nam wystarczy

własnie chcialam popytac o spiworki- ale takie do spania- uzywacie?
ostatnio mam problem z Viki bo mi sie lubi odkywac i z tej racji kładę ja do spania w dl body i półspiochy albo takie pizamowe spodenki i skarpetk i- i takie kółko mam bo jak ja szczelnie okryje to sie poci jak mops-a jak zbyt lajtowo to ma zimny karczek- normalnie nie wiem co o tym myslec i mysle ze od tego mi sie w nocy nadal budzi ...dlatego pomyslalam o spiworku wlasnie - w zsadzie juz kupilam ale mimo wszystko chcialam dopytac- jak wy kladziecie dzieci do spania- i jak u nich wlasnie z karczkiem itp?

a w temacie spiworków wózkowych- ja dostalam do zestawu gratis spiworek tako- uzywalismy go juz tej pierwszej zimy bo zapina sie do fotelika- w dodatku jest przedluzany-odpinany wiec mysle ze dlugo starczy , mozna go tez montowac do sanek;-) , jest z polarem, ale na stałe, ale nie takim bardzo grubym - ja mysle ze z takim grubą wyściółką na stale- to nie warto- bo przezciez i tak dzieciaka ubieramy jeszzce w jakies tam spiworki-kurtki etc. - bo te spiworki wozkowe to raczej maja odsloniete piersi-wiec nie mozna pozwolic sobie na wlozenie dzieciaka (srogą)zimą w samym ubraniu - ja mysle ze najlepszym rozwiazaniem sa spiworki z odpinanym polarem albo owcza wełną - ale jak owcza wełna - to lepiej osobiście sprawdzić czy na pewno owcza a nie jakiś sztuczny twór, który potem moze tylko spowodować ogólne swędzenie :)

ja do spania chce kupić takie z Lidla bo w czwartek mają być LIDL . mam nadzieje że będą dobrej jakości .

A do wózka to właśnie chce z allegro cos zamówić ;)

Ps. a my zamawiamy juz 3 wózek://// w tako spacerówce Lenka płacze ,Espiro parasolka nam się zniszczyło i teraz zamówiłam x-landera xs http://allegro.pl/wozek-x-lander-xs-parasolka-folia-okrycie-6kg-24gw-i1838506315.html

mam nadzieje że juz więcej wózków nie będę musiała kupować

Ostatnia edycja:
Viki ja kupiłam małemu taki śpiworek do spania bo też się lubi rozkopywać i jestem bardzo zadowolona, Filip mi nie marznie i jest ok, kładę go tylko w body z dł rękawem i w ten śpiworek. A kupiłam taki śliczny w Smyku.
Delfin - ten śpiworek z lidla ma Jtaudul <o rety, mam nadzieję, że dobrze napisałam nick,jak nie to przepraszam> a i ja będąc w lidlu macałam te śpiworki i nie powiem - nie ma lipy :) jak bym wtedy miała więcej pieniędzy to bym na pewno kupiła. Może teraz kupię ten na 90 cm. A i współczuję przeżyć z wózkami i oby teraz ten był ostatnim :)

a co do śpiworka do sanek to też muszę zacząć myśleć ;-/

Ja mam śpiworek z Wójcika, kupiłam na początku rozmiar 74 i słuzy nam do dziś. Ale już pomału się kończy - szkoda że wójcik nie robi większych. Następny chyba kupie w IKEA. Chociaz jeszcze musze się porozglądać. Może jakiś fajny w Mothercare uda mi się kupić.

vikiigus, moja Lena spała pod kołderką tylko tydzień, aż mnie cholera brała w nocy, bo ciągle kołdra była gdzie indziej i ona gdzie indziej, teraz śpi w śpiworku i mam święty spokój z przykrywaniem, mam 3 na zmianę, takie w rozmiarze 6-12 miesięcy, ma jeszcze sporo miejsca w nich, myślę że jest jej wygodnie, bo przesypia noce, czasem tylko w nich wędruje po łóżku :)) ale przynajmniej wiem że jest jej ciepło

Maja tez spi w spiworku. Ja zwykle trafiam na fajne w lumpku.
Dzisiaj kupiłam kołderke i poduszke ale taka zupelnie płaską. Kołderka jakas taka wielka jak na łózeczko wiec chyba na razie odlozymy a podusia fajna bo juz nie spi głowka na twardym materacu tylko ma miekko. Poduszka jest płasciutka, bardziej chodzi o to zeby było milusio pod głowką a nie zwykle przescieradlo i twardy materac.

reklama
a powiedzcie czy dzieciaczki za bardzo sie w tych śpiworkach nie plątają?mój narazie śpi pod kołderką, ale właśnie przeważnie on gdzie indziej a kołderka gdzie indziej.Tylko że mój wędruje po całym tym łóżeczku i nieraz położe go w jedną stronę a budzi się w drugą. Może byłby dobry pomysł z tym śpiworkiem.. ?

Do góry