reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

megam - właśnie ten Twój brałam pod uwagę:-) Dzięki!

Katik - ładne łóżeczko, bardzo popularne jest z tego, co na forach czytałam i ma dobre opinie. Powiedz mi tylko, czy jest drewniane czy ze sklejki? Jaki kolor wzięłaś? Ono z tego co pamiętam nie rośnie wraz z dzieckiem, tak?
Wolę drewniane i u nas stanęło na takim:
LEKSVIK Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb - IKEA
ale jakoś mnie nie przekonuje, więc szukam na allegro..

Ostatnia edycja:
reklama
Elvie, lozko jest drewniane (tak mi sie przynajmniej wydaje). Mamy te wersje sosna.
WYglada ladne, wygodne jest. Od biedy poskladam sie w nim z Polka :-) a szczebelki wczoraj ten napor wytrzymaly. No i zgadza sie, nie jest rozsuwane, ale ma 160 cm, wiec na sporo czasu wystarczy, a jak Polka dorosnie bedzie przynajmniej pretekst do zmiany aranzacji ;-)

Tego LEKSVIK tez ogladalam w sklepie, ale podobnie jak te metalowe jakies takie zbyt masywne mi sie wydalo. Polusia ma sredniej wielkosci pokoik, wiec nie chcialam jej zagracac go takim wielkim lozkiem.

My jeszcze na razie przy łóżeczku zostaniemy, jakoś mam cykora,że Maja się obudzi i będzie chciała zejść na dół i ze schodów spadnie (mamy schody ażurowe, jedno zabiegowe więc niezbyt bezpieczne- szczególnie dla zaspanego brzdąca. U mamy sama schodzi bo mają betonowe, na nich parkiet i dywaniki).
Był nawet czas,że miała szczebelki wyjęte,ale jak wstawała to od razu wychodziła, czasem marudząc. Teraz śpi w ciągu dnia po 3 godziny i jak się obudzi to jeszcze chwilkę sobie książeczki przegląda aż 'dojdzie do siebie'.
Niemniej jednak oddaliśmy sofę z jej pokoiku i szykujemy się do zakupu łóżka,ale czuję,że będę to przeciągać do następnego roku.

Nam do mebelków w Mai pokoju pasuje takie:
ŁÓŻKO ANIMALS 140/70 Jedyna taka oferta na allego! (1840621413) - Aukcje internetowe Allegro

ale bardziej zastanawiam się nad łóżkiem w takim stylu:
ŁÓŻKO SOSNOWE MARTUSIA 2 90/160-HIT!!!! (1845433472) - Aukcje internetowe Allegro
Co do piętrowych to te są śmieszne:
Łóżko Łóżka piętrowe MAX !!! Od INTERBEDS!!! (1863580680) - Aukcje internetowe Allegro

jeszcze to jest fajne tylko z tym tunelem zdecydowanie przesadzili:
http://allegro.pl/lozko-animals-140-70-mini-igloo-szuflada-materac-i1849819044.html

Ostatnia edycja:
Ja narazie zamieniłam Borysowi lóżeczko szczebelkowe na turystyczne , które przywiozłam z dzialki:-). Mlody juz w szczebelkach się nie mieścił, bo wędrowal i się obijał, przez co czesto się wybudzał. Teraz ma lepiej bo sie nie uderzy no i jest o wiele szerzej:-). Wsadzilam mu tylko do środka materacyk żeby mu wygodnie bylo. Wychodzi sobie sam, bo ma łózeczko otwarte, ale w szczebelkowym też juz wychodzil bo miał wyjete szczebelki. My schodów nie mamy wiec nie mam sie o co martwic. W sumie dzięki temu nie raz nad ranem przychodzi do mnie do lózka się wtulic, albo podchodzi i ciągnie mnie za ręke do kuchni jak jest głodny...:-)

kittek - animals ładne i idealne do kompletu Majki, ale to sklejka, więc szkoda kasy. To Martusia ładne i o takim właśnie myślę. Chciałąm ze skrzynią na pościel, ale M. się nie godzi, bo skrzynia blokuje energię wg Chińczyków;-) więc kupimy bez skrzyni. Piętrowe MAX na niewygodne wygląda, jak tam wchodzić? To z tunelem mnie się nie widzi zupełnie.

Kupiłam termometr: BEZDOTYKOWY TERMOMETR TM-F03B TECH-MED, KURIER 0zł (1844925962) - Aukcje internetowe Allegro

i dwie pary kapci dla Lenki:
BEFADO Buciki dziewczęce r.21 oddychająca podeszwa (1860620938) - Aukcje internetowe Allegro
BEFADO Buciki dziewczęce r.22 oddychająca podeszwa (1860187941) - Aukcje internetowe Allegro
Buty córci M. wybierał;-)

Wow termometr super, my jak kupowaliśmy to takiego jeszcze nie mieli. Daj jak coś znać jak się sprawdza.

My się zastanawiamy właśnie nad łóżkiem ze skrzyniami na zabawki albo pościel by w dzień jako sofa mogło służyć. Szukamy tez jakiegoś z biurkiem z boku, fajnego ale nie ma nic takiego by to jakoś wyglądało i nam pasowało.

reklama
Iza, mi te nogi zupelnie sie nie podobaja. Wolalabym te bez laczenia. Raz, ze Toska niejednokrotnie bedzie Ci sie pod krzesla pakowac i walic sie tymi rurkami, dwa, ze pelno syfu bedzie sie do nich przyczepiac, trzy, ze z publicznymi powierzchniami mi sie kojarzy. :-D
Ale to Twoj dom, Twoja kuchnia. Wazne, zeby Tobie blo tam wgodnie i nic Cie tam nie mierzilo. Koniecznie wstaw fitki jak juz wsztko bedzie gotowe.

Do góry