reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Elvie Helenka teraz śpi w pajacyku welurkowym ale nic pod spodem nie ma i skarpetek też nie zakładam bo by dostała szału, ma też piżamki ale bawełniane:tak:
To co podałaś to może być fajne i wygląda na cieplutkie a i firma dobra , tylko cena odstrasza :-(

reklama
Ja kupowalam welurowego pajaca w h&m. Cena niecale 40 zl, z tym ze trafilam na 30% off wiec taniej wyszlo. Natka spi w bawelnianych pajacykach, ostatnio jak troche kaszle to daje jej body z krotkim pod spod. Z tym ze u nas juz grzeja, a bez grzania tez cieplo jest.

EDIT: 40 zl to standardowa cena byla, coby watpliwosci nie bylo ;)

Ostatnia edycja:
Moja Polka spi w body i w spiworku. Kupilam jej duzy spiworek (18-36miesiecy), bo Polka nienawidzi byc czyms przykryta, i jak tylko probuje ja przykryc to skopuje nogami i wierzga, a jak przykryje ja na snie, to po 5 minutach tak czy siak jest odkryta,

Bartek spi w takim powiedzmy bawelnianym pajacu, ale z obcietymi stopkami, wyglada w nim taaaak slodko... te mam te pajace po Kubie, tylko on szybko rosl i dziurki w paluszkach sie robily, wiec babcia mu te 'stopki' obciachala :-)

Oni sa cieplolubi i sie odkrywaja, teoria jest taka, ze spia pod kolderkami, w praktyce... hm... kolderki w bok... i w niczym im to nie przeszkadza... jakbym B. probowala wsadzic do spiworka, albo dac skarpetki toby byla afera na 13 fajerek :eek:

M. śpi w zwykłej pizamce z długim rękawem i dł. spodniami bo w nocy mamy tylko 17 st. w domu a małpiszon nie cierpi spać przykryty. I nie ma mowy o żadnych skarpetach, pajacach itp. bo on z tych co nie znosza ograniczeń

Szukam zdjęcia butków które kupiłam i jak znajde to wstawie :-)

Ostatnia edycja:
Julka spała w piżamce dosłownie dwa dni - bo zaraz bluzeczka podjeżdżała jej pod brodę - więc teraz śpi w bodziaku i spodenkach od piżamki lub w getrach

Elvie Natalka miała takie piżamki z Carter'sa na 6-9m-cy i byłam z nich bardzo zadowolona w dotyku są rewelacyjne
teraz moja pchełka śpi w bawełnianej dwuczęściowej piżamce a jak jest zimniej albo wyjeżdżamy na wieś to mam pajaca polarowego bardzo ciepłego z Disney'a

P też śpi w pajacach ale bawełnianych. U nas musi być non stop 24 st ze względu na to, że w niższej temp wzrasta jej napięcie w mięśniach :-( Mam też śpiworek ale średnio go lubi, bo ona co chwila zmienia pozycję i lubi nogi i ręce rozrzucać na boki :-D Piżamki niet bo skarpety ściąga a ma wiecznie zimne stopy ;-)

Dzięki, dziewczyny! Lenka to zmarzluch po mamie, poza tym odkrywa się, więc wolę ją cieplej ubrać szczególnie teraz jak chora i kaszle.

Katik - dzięki za to, że przypomniałaś mi o śpiworku, chociaż nie wiem, czy się sprawdzi, bo Lenka już 6-miesięczny dzieć nie chciała w nim spać i wyła.Skarpetki oczywiście ściąga, ale ja jej później na śpiocha zakładam;-)

U nas niby od wczorajszego wieczora uruchomili piec, ale kaloryfery zimne. Pani ze spółdzielni mówi, że kilka dni potrwa zanim się ciepłe zrobią i że jak jest 14 stopni i więcej to piec się nie włącza.

reklama
Dziewczyny w czym Wasze dzieci śpią? Moja ma piżamki bawełniane early days, pod nie body z krótkim rękawem i skarpetki jej teraz zakładam, bo zimno. Ma też pajace bawełniane, ale w nich marznie, welurowy ma jeden i właśnie takich welurowych szukam, ale znaleźć nie mogę. Wypatrzyłam z mikropolaru:
Pajacyki Carter's 2/3L__Najniższa cena. 13 Wzorów! (1858417501) - Aukcje internetowe Allegro
ale nie wiem, czy to fajne bo nigdy nie miałam. Musze coś pilnie kupić aby do Zakopanego zabrać.

Elvie te pajacyki są bardzo 'szczupłe'. Mamy dwa na 18 miesięcy i Maję w nie upchnąć to sztuka.

Ostatnia edycja:
Do góry