reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

goldenlucy-MOJA BETA NA 6 DNI PO TERMINIE OKRESU WYNOSILA 2648 Z KAWALKIEM ... JUTRO Z RANA BEDE POWTARZAC, MAM NADZIEJE ZE WYNIKI BEDĄ JUZ PO POLUDNIU:) I MAM NADZIEJE ZE LADNIE PRZYRASTA:)

co do swedzenia mnie sswedzi czasem tylko brzuchol:)

reklama
Dzięki kobiety.Pójdę jeszcze w piątek to sprawdze czy przyrasta prawidłowo. :) mnie wyszła 1590 co wskazuje 5 tydzień czyli by się zgadzało :-)Ale mi się Coli chceeeee.
Nanulika wszystko będzie dobrze.Ile ci ta beta wyszła ?

Xdorotaa ja miałam dostać w sobotę czyli jestem 3 dni po terminie .To chyba całkiem dobry wynik :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
goldenlucy-MOJA BETA NA 6 DNI PO TERMINIE OKRESU WYNOSILA 2648 Z KAWALKIEM ... JUTRO Z RANA BEDE POWTARZAC, MAM NADZIEJE ZE WYNIKI BEDĄ JUZ PO POLUDNIU:) I MAM NADZIEJE ZE LADNIE PRZYRASTA:)

co do swedzenia mnie sswedzi czasem tylko brzuchol:)

a ja mam 8 dni po okresie 183,40 :/

ale wskazuje 4ty tydzien....

Dzięki kobiety.Pójdę jeszcze w piątek to sprawdze czy przyrasta prawidłowo. :) mnie wyszła 1590 co wskazuje 5 tydzień czyli by się zgadzało :-)Ale mi się Coli chceeeee.
Nanulika wszystko będzie dobrze.Ile ci ta beta wyszła ?

Lucy...

wyszło 183,4

hmm....

Znalazłam takie normy
3-4 tydzień ciąży: 9-130 mlU/ml
4-5 tydzień ciąży: 75-2600 mlU/ml
5-6 tydzień ciąży: 850-20800 mlU/ml
6-7 tydzień ciąży: 4000-100200 mlU/ml

Także rozpiętość normy na 4 tydzień jest powalająca. Nie martw się tym, ze masz 183, a ktoś inny ponad 1500. Obydwa wyniki wskazują na tydz 4. Wazniejsze jest drugie badanie, bo to ono określi przyrost
:-)

Głowa do góry, wszystko będzie dobrze:tak:

Znalazłam takie normy
3-4 tydzień ciąży: 9-130 mlU/ml
4-5 tydzień ciąży: 75-2600 mlU/ml
5-6 tydzień ciąży: 850-20800 mlU/ml
6-7 tydzień ciąży: 4000-100200 mlU/ml

Także rozpiętość normy na 4 tydzień jest powalająca. Nie martw się tym, ze masz 183, a ktoś inny ponad 1500. Obydwa wyniki wskazują na tydz 4. Wazniejsze jest drugie badanie, bo to ono określi przyrost
:-)

Głowa do góry, wszystko będzie dobrze:tak:

czyli chyba trzeba będzie powtórzyć tą betę....
zrobię może w poniedziałek i porównam, jak jest tydzień później...

nanulika- miescisz sie w widelkach wiec jest ok :) teraz tylko sprawdzaj czy przyrasta:) trzymam kciuki!
goldenlucy- myle ze beta jak najbardziej dobra!:) oby tak dalej :)

a ja teraz sobie wymyslilam nowy problem. ta cala toxoplazmoza.. wlasnie sie zorietnowalam ze przeciez u tesciow w domu sa 3 koty, wszystkie wychodzące (tesciu jest wterynarzem) i czy to duze ryzyko? W domu u siebie nie mam w ogole zwierzat, a ze wzgledu na czeste delegacje mojego A. bede wiekszosc ciazy spedzac u tesciow... koty chore nie chodza bo tesciu oczywiscie o to dba...ale sie zmartwilam... poza tym jeden mnie udrapnal jak go wykopywalam z pokoju bo uparl sie zeby spac ze mna... podobno niebezpieczne jest "obcowanie" z ich kalem a nie z samym zwierzęciem?! hmm...

nanulika- miescisz sie w widelkach wiec jest ok :) teraz tylko sprawdzaj czy przyrasta:) trzymam kciuki!
goldenlucy- myle ze beta jak najbardziej dobra!:) oby tak dalej :)

a ja teraz sobie wymyslilam nowy problem. ta cala toxoplazmoza.. wlasnie sie zorietnowalam ze przeciez u tesciow w domu sa 3 koty, wszystkie wychodzące (tesciu jest wterynarzem) i czy to duze ryzyko? W domu u siebie nie mam w ogole zwierzat, a ze wzgledu na czeste delegacje mojego A. bede wiekszosc ciazy spedzac u tesciow... koty chore nie chodza bo tesciu oczywiscie o to dba...ale sie zmartwilam... poza tym jeden mnie udrapnal jak go wykopywalam z pokoju bo uparl sie zeby spac ze mna... podobno niebezpieczne jest "obcowanie" z ich kalem a nie z samym zwierzęciem?! hmm...

ponoć główne niebezpieczeństwo to odchody - ja mam dwa koty w domu ale nie wychodzace (tylko o to mnie ginekolog zapytała: czy wychodzą). tak więc nie wiem czy bym się nie bała wychodzących.... u mnie kuwetę sprząta już od pół roku tylko mój S.
a ja pilnuję swojej mega sterylności wobec nich.... owszem głaszczę i przytulam ale ręce maniakalnie szoruję i unikam okolic odbytu....

xdorotaa, ja też się tym martwię. Nie wiedząc ze jestem w ciąży sprzątałam kotowi moich rodziców kuwetę, tyle że on jest chory na cukrzycę :eek:
Boję się, i muszę zrobić testy choć to kot który nigdy nie wychodzi z domu. Moze jednak nie będzie źle:sorry: W poprzedniej też robiłam ten test i było dobrze, a skoro od tamtego czasu nie wychodził z domu to chyba niczego nie złapał??

no ja tez nie chwyce nic poki nie umyje rąk po kocie!!
Aczkolwiek moje pytanie moze i glupie ale z tego co wiem to te cysty bytują tylko w kupce wiec przez to ze mnie udrapal chyba nic sie nie stanie jak od razu przemylam woda ulteniona??

jutro sie dowiem bo mam bete, morfologie, cukier, przeciwciala hcv , toxoplazmoze i gr krwi ...

najwyzej bede sama siedziec w domu nie przeniose sie do tesciow....
Szwagierka miala w domu kota nie wychodzącego miala kontakt z tymi od rodzicow i nie miala zadnego problemu...urodzila 3 miesiace temu zdrowego szkrabka...

Ostatnia edycja:
reklama
a co do bety to jeszcze wyczytałam: Poziom bHCG, choć pomaga ustalić, czy jesteś w ciąży i określa jej prawidłowy przebieg, nie powinien być wyznacznikiem tygodnia ciąży, ponieważ możliwe poziomy hormonu mają bardzo szeroki – a więc różny – zakres dla tego samego okresu rozwoju ciąży u różnych kobiet. Rezultaty osiągane przez badanie USG są znacznie bardziej pomocne w tej kwestii.
no ja tez nie chwyce nic poki nie umyje rąk po kocie!! Aczkolwiek moje pytanie moze i glupie ale z tego co wiem to te cysty bytują tylko w kupce wiec przez to ze mnie udrapal chyba nic sie nie stanie jak od razu przemylam woda ulteniona?? jutro sie dowiem bo mam bete, morfologie, cukier, przeciwciala hcv , toxoplazmoze i gr krwi ...
myślę,że będzie ok... zreztą toksoplazmozą można tak samo jak od kota zarazić się od surowego mięsa...

Do góry