reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

Wika my mamy wykupione zajęcia na basenie więc czy chce czy nie dupkę ruszam i w drogę co tydzień;-)
Antek też ma czasem takie jazdy , że boję się tak jak o niego tak i o siebie:-D:happy:

Bunny współczuje... ja też bym nie zabrała Antka na pogrzeb. Dał swój popis na Wszystkich Świętych i nigdy wiecj;-)Plamienia nie ma całe szczesciei juz teraz naprawde sie oszczedzam

Witam nową starczke;-)tak sie tu na watku staramy , ze jak zaciążymy to i tak zostajemy . Ktoś musi fluidy wysyłac;-)

reklama
witmy nowa staraczke :)
bunny przykro mi :(
Ja dzis sie nudze,a powinnam sie uczyc,mezu do wieczora na uczelni, nawet obiadu nie robie :-p za to zaraz zabieram sie za ciasto :-)
aaa zapomnialam napisac :-) po wczorajszej wizycie wszyto ok, mala rosnie, ja na szczescie pozbylam sie zapalen, szyjka tarda i wysoko ;-) jest git

Hej! U mnie jakoś dziwnie. Normalnie już bym zaczynała myślec o ciąży. Ale nauczona doświadczeniem, podchodzę do sprawy ze spoooorym dystansem. Ale do rzeczy. Zasypiam na stojąco, nic właściwie męczącego nie robiąc całymi dniami. Wczoraj np. położyłam się spać zaraz po filmie Marley i ja i spałam aż do 11.00!!!!:szok: Pomijam fakt, ze pobeczałam się na tym filmie jak rzadko:tak: Ale ja psi maniak jestem, więc ok:-D Poza tym od przedwczoraj kłuje mnie w piersiach. Wczoraj wieczorem to juz jednak była przesada. Kłuł mnie masakrycznie zewnętrzny bok prawej piersi.:szok: Znowu mój organizm robi sobie ze mnie jaja!:wściekła/y:

martolinka - chodzisz na jakies konkretne zajęcia na basenie czy tylko masz wykupione godziny ? ... ja się zastanawiam nad jakąś szkółką pływacką dla Matiego, ale odstrasza mnie pogoda zimą i nie wiem czy by dużo kasy nie przepadło eeeeeh

maron
- super więści po wizycie! .... jakie ciasto chcesz robić? :-)

Bunny przykro mi z powodu chrzestnego. Z jednej strony pozegnanie, a drugiej bardziej Twoje pozegnanie ze chrzestnym niz Twojego synka, wiec wydaje mi sie, ze spokoj rzeczywiscie bylby przydatny. Male dziecko i tak nie zrozumie, co sie dzieje.

Jesli chodzi o mojego kuzyna, to tez uwazam, ze powinien zrobic test dna. W zaleznosci od etapu ciazy, istnieje mozliwosc, ze ojcem jest jeszcze drugi koles. Laska zyje ze sponsoringu, wiec ciezko jest sie odwrocic od jakkolwiek zakochanego kuzyna.

Wika mi sie mdlosci zaczely w 6tym tygodniu, a potem od 7mego do dzisiaj wymiotuje jak kot. Ale tak jak Lorelain pisala, nie wszystkie maja tak ostre objawy. O dziwo do tej pory sennosc nie przyszla, chociaz chode spac kolo 22/23, ale jak wyjde z domu i sie nachodze, sapie jak stara babcia. W poprzednich ciazach dostawalam spiaczki od razu, takze co ciaza to rozne objawy.

3 dni do USG, nie moge sie doczekac az zobacze moja kruszynke. A jeszcze tak niedawno pisalam Martolince, ze juz chce ten 12 tydzien. Z drugiej strony zzeraja mnie nerwy czy wszystko jest ok.

witajcie sobotnio,

Qcz- Ty masz dobrze, ja w środę na wizycie dowiedziałam się od Pani doktor, że USG będę miała ok. 20 tyg.!!!!

danao sennosc to byl moj pierwszy objw ciazy, obok tego ze chcialo mi sie non stop pic :-)
Lorelain a biszkopcik przekladany kremem czekoladowym i z galaretka truskawkowa :-)
katrina no tak, w sumie przez cala ciaze 3 usg sa obowiazkowe. Ja mam dobrze bo usg mam w cnie wizyty i na kazdej mam robione :-) tylko wczoraj nie dostalam zdjec :angry: a tak pieknie twarzyczke bylo widac :-)
ja dalej na meza czekam, pozniej idziemy do znajomych :-)

Dana, kiedy masz testować??

Maron, fajnie, że z Małą wsio oki. Bawcie sie dobrze u znajomych:tak:
Qcz, && za usg:tak:

Katrina, w 20 tyg!!!:szok::szok::szok: tosz to oszaleć mozna z tych nerwów i niepewności:no:

Kwiatuszek, a Ty kiedy robisz teściora??

reklama
wika - i tak i nie, jak byłam w ciąży z pierwsza córką to USG jeszcze w ogóle nie było i jakoś się w ciąży chodziło, dzieci rodziło... gdybym się źle czuła i było cos nie tak, to pojechałabym do szpitala i tam na miejscu musieliby mi zrobić kontrolnie, a ponieważ jest dobrze (wierzę w to, bo nie czuję, żeby było źle) to pozostaje mi czekać.

calogera - już mi ten czas śmiga, dopiero test robiłam, a tu zaraz będzie koniec I trymestru! To pod koniec czas się wlecze niemiłosiernie.

Do góry