reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

reklama
calogera - wiesz to nawet nie jest kwestia pieniędzy, bo ja pracuję i stać by mnie było na to, ale.... po pierwsze czas- do Belfastu mam 1,5 godz. drogi w jedna stronę, ni wiem ile czasu musiałabym czekać, a do Dublina 3,5 godz. drogi, a poza tym - co mi to da????? Jeśli sie okaże, że coś jest nie tak i ja i tak nie usunę!!!!

Zanim sie zdecydowałam na te ciążę to rozmawiałam ze znajomą położna ze szpitala w którym tutaj rodziłam.
Potwierdziła tylko to, co ja sama wiedziałam - jeśli dziecko ma mieć wady genetyczne, to niezależnie czy będe miała 20 lat czy 40 - jest takie samo ryzyko. Skoro 3 lata temu urodziłam zdrowe dziecko, to raczej nie mam obciążęń w tym kierunku. A nawet częściej zdarza sie, że to młodsze mamy maja chore dzieci, bo np. nie przygotowywały sie do ciąży, nie dbały o siebie i dziecko, itd. I tak na prawde to mnie trochę uspokoiło - co ma byc to będzie - nie mam na to wpływu.
Dlatego jestem dobrej myśli i wierzę, ze bedzie dobrze.

Witajcie :)

Z miłą chęcią dołączam się do grona starających o maleństwo :) Właśnie planujemy już zacząć się starać, zakupiłam kwas foliowy i od przyszłego cyklu do dzieła.

Pozdrawiam wszystkie i trzymam za was kciuki :)

Witajcie:-)

Przepraszam, że z rana tylko o sobie, ale o 9:00 jest pogrzeb i nie umiem myśli zebrać, a poza tym mam kupę roboty:baffled: później poczytam i napiszę więcej:tak:

P.S. Wczoraj zobaczyłam na teście owulacyjnym dwie piękne grube krechy, więc działamy z pewną dozą humoru, bo coś ostatnio nie umiemy się powstrzymać od śmiechu przy przytulankach:tak:

Buziaczki:tak:

hej :)

Sowinka owocnego dunga dunga:tak::tak::tak:

Dana, pamietaj, ze trzymam dla Ciebie miejsce na Lipcóweczkach:tak::tak:

Bunny, i jak sie sytuacja z Patim rozwiązała??

Kasienka witaj :-)

a ja czuję sie paskudnie:angry::angry: mdli mnie, jest mi niedobrze, ehhh zaczęło się :no::no: a tak było fajnie bez mdłości:-D:-D

Hejka,
ostatnio coś mam weny brak na pisanie, tylko podczytuje:zawstydzona/y:
dana - a byłaś u lekarza czy dałaś sobie jeszcze czas?
maron - dobrze pamiętam że Ty pisałaś o PRL? skleroza:-D:-D Ja badałam prolaktyne w kwietniu i było dobrze, podejrzewam że to zapalenie tarczycy bo w sierpniu mi spuchła z jednej strony szyja ale przeszło i 3 tyg późneij robiłam TSH i wyszło 4 , a teraz robiłam wszystkie badania i wyszły idealne oprócz TSH i limfocytów, no i co za tym idzie OB. Byłam u gina w piątek - 3 godziny obsuwa:szok: przepisał mi lek na obniżenie TSH , eu...coś tam 75mg i 2 miesiące wstrzymania, zresztą przy takim wyniku i tak ponoć się nie uda. No i śmiał się że najlepsza jest wpadka w wieku 19 lat:-D:-D:-D bo się poskarżyłam że 2 razy się wpadło a jak człowiek świadomie się stara to nie wychodzi :-):-)
wika - a poprzednio dlugo miałaś mdłości? to tylko kilka dni/tygodni a ile radości później :-p
calogera - a co z testowaniem? wczoraj miało być!
Qcz - a Ty jutro na USG lecisz czy dzisiaj ? &&&&&&&

Zauważyłam że dawno nie odzywały się LELEK i LIVASTRID - a może tylko przegapiłam :zawstydzona/y:

Anastazja hejj :tak::tak:
Poprzednio wogóle nie miałam mdłości:no::no::no::no::no::no::no::no: i dlatego teraz mi tak dziwnie, wogóle nie wiem co ze sobą począć:-D:-D:-D

Liv walczy z ząbkującą Linneą, a Lelek to nie wiem?? Wpadnij na zamk. tam ostatnio były;-);-);-)

Mówią że każda ciąża jest inna , może to na dziewczynkę u Ciebie :-p:-pWłaśnie widziałam - ukrywają się babeczki :-D:-D ale rozumiem - i tak podziwiam za organizacje czasu - Ja jestem totalnie niezorganizowana :zawstydzona/y:

reklama
Wika trzymaj, trzymaj, kto wie, może się uda. Tego nigdy nie wiadomo:-D
Anastazja hmm i tak i nie. Miałam się w zeszłym tyg wybrać zapisać, ale jakoś mi nie wyszło. Inne rzeczy miałam na głowie. Chyba poczekam do początku następnego cyklu. Znalazłam lekarza ( pocztą pantoflową, przez opinie koleżanek) i wybiorę się prywatnie do takiego 2 w 1: gin + endokrynolog:-D Bierze za wizytę 90 zł i to wsio, bez względu na cytologie, usg itd. Co prawda troche mnie badania hormonków pokosztują, ale trudno... Zaszaleję:tak:

Heh trzymajcie kciuki dzisiaj za mnie.;-) Mam sprawdzian z angielskiego. Z porąbanego słownictwa ksiegowego:wściekła/y:

Do góry