reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Czesc staraczki i te wystarane.
Dawno tu nie byłam , chciałam jakos wyluzowac nie myslec o staraniach.
U Nas minął już rok, i kolejny miesiac sie nie udało.Mam ogromnego doła, nie mam juz naprawdę sił. Postanowiłam porobic badania.Doradźcie mi od czego zacząć, co mogę zrobić we własnym zakresie bez wizyty u gina, chce w miare zminimalizowac koszty.ewntualnie w razie złych wyników isc do gina.
Ogólne cykle mam regularne , żadnych plamien przed @, wszytsko wygląda idealnie , ale nie jest:(.Dzisiaj to naprawde złapałam takiego doła, że nie moge przestac mysleć.

malami2010 prolaktyna 3-5 dc i progesteron chyba 22 dc to podstawa. Można zrobić hormony tarczycy. Kurcze rok się starasz i jeszcze nie robiłaś żadnych badań? Podziwiam. Mi jeden cykl nie poszedł i już zaraz zrobiłam prolaktynę i progesteron. No i ja u gina byłam w 12 dniu cyklu, wtedy sprawdził czy są pęcherzyki i zaraz w 16 wtedy sprawdził czy pękają. W kolejnym cyklu zaczęłam starania.

Ostatnia edycja:
zafasolkuje mnie się też Matylda podoba :-) mam kuzyna Leona byłoby w sam raz :-p ale u mnie imiona męskie i żeńskie na M. muszą być :-D chłopak będzie napewno Marcel :-)

malami2010 prolaktyna 3-5 dc i progesteron chyba 22 dc to podstawa. Można zrobić hormony tarczycy. Kurcze rok się starasz i jeszcze nie robiłaś żadnych badań? Podziwiam. Mi jeden cykl nie poszedł i już zaraz zrobiłam prolaktynę i progesteron.

Nie no bez przesady żeby po jednej próbie biec na badania.U gina ogólnie byłam, leczyła przez pół roku grzybice.Teraz juz jest ok :)Cytologie miałam ok,usg dopochwowe tez ok.Planuje najpierw wysłac męza na badanie, bo u faceta to prościej a potem ja.

reklama
malami masz racje ... moj gin tez mowil ze nie ma co na poczatku sie nakrecac :) A skoro kochana mialas pol roku grzybice leczona to tez nie wpisuj sobie tego w miesiace staran bo wiadomo ze wtedy czlowiek ograniza przytulanki bo na lekach czesto :)

I tez jestem zdania ze najpierw badac partnera :) Moj gin mowi ze syzbciej i taniej :) A pozniej u nas szukac przyczyny :) Ja mialam monitorowany cykl zeby sprawdzic czy owulacja nastepuje i czy ladnie peka wsyztsko :)

Do góry