reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Haha no śmiesznie brzmi a my z Laurą mamy dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży :) Twoje dziecko tyż wzrostowe strasznie jest :D She a mogę cię pomidorową poczęstować na chwilę obecną, i będę robić pieczone ćwiartki ziemniaków w oleju z sosem czosnkowym, no i oczywiście tradycyjnie ogór też musi być ;) Jednak internet nie taki skory do współpracy :/
Jak te ziemniaki robisz?

reklama
Ale bym zjadła tak coś z sosem czosnkowym, mogę teściowkę pochwalić, ale robi prze-py-szny :-) i ostatnio coś grzeczna jest, chyba forum czyta :-p

A najprościej na świecie ziemniaki w ćwiartki obsypuje jakimiś ziółkami, przyprawą delikat do mięs i do frytownicy w głęboki olej. Cosik jak frytki tylko że ćwiartki wolę bo one z wierzchu chrupiące a w środku takie fajne.

Ael no to jak nic możesz małego z tatuśkiem zostawiać :) :*

Aaaa Neciuszka chce chce chce :D Bomba :D

Ael widzisz jakich masz dzielnych mężczyzn :D

A jelsi chodiz o urzedy to nawet mi nie wspominaj bo ja ostatnio przechodze tyle z tymi instytucjami ze mam dosc ;/

Ja żeby nie przeginać z tłuszczem to robię takie ziemniaczki w piekarniku.
I chyba sobie zrobię je dzisiaj na obiad i do tego buraczki, żeby wyniki krwi poprawić. A może zaszaleje i pomidorową do tego wykonam, tylko kurcze na kostce rosołowej bo mam braki mięsne.

Ostatnia edycja:
witam panienki

tez bede musiala w tym tyg najlepiej skoczyc do ginka albo w nastepnym bo lutka sie konczy ale juz mam tego szczerze dosc dlaczego to nie moze sie juz skonczyc
powiedzcie mi czy jak odstawiacie lutke to zawsze robicie tesciora??

Ja w lipcu zrobiłam jak ginek kazał, czyli 11 dnia zrobiłam test. Nie wyszedł, więc lutki nie brałam i dostałam @. W sierpniu po 10 dniach (czwartek) zrobiłam przerwę, ale testu nie robiłam, test zrobiłam w sobote, wyszedł + więc zaraz wzięłam lutkę i w poniedziałek poleciałam do gina. Po lutce tyłam jak szalona, więc dał mi dupka. Byłam na nim chyba 3 tygodnie i na kolejnej wizycie mi odstawił.
To testowanie to jest w sumie bez sensu. Bo rzadko kiedy test wyjdzie w 25 czy 26 dc.

Ostatnia edycja:
Ja w lipcu zrobiłam jak ginek kazał, czyli 11 dnia zrobiłam test. Nie wyszedł, więc lutki nie brałam i dostałam @. W sierpniu po 10 dniach (czwartek) zrobiłam przerwę, ale testu nie robiłam, test zrobiłam w sobote, wyszedł + więc zaraz wzięłam lutkę i w poniedziałek poleciałam do gina. Po lutce tyłam jak szalona, więc dał mi dupka. Byłam na nim chyba 3 tygodnie i na kolejnej wizycie mi odstawił.
To testowanie to jest w sumie bez sensu. Bo rzadko kiedy test wyjdzie w 25 czy 26 dc.

po 10 dniach brania luti tak??

Hahaahhaha dobre... choć ja nie powinnam się śmiać bo moja gin robi podobnie... uśmiechnie sie i inkasuję kasę... :no:

No to w 16 tygodniu było by już widać jak mały nie będzie za bardzo wstydliwy :-D a jak nie to na świeta będziesz miałapiękny prezent! Masz jakieś przeczucia?

To ja mam to szczęście, że moje wizyty trwają całe 3 minuty ale za każdym razem mam robione USG i mogę zobaczyć mojego synulka :-)
Ja też dziś byłam oddawać krewkę i tak mi się dziwnie wbiła, że strasznie bolało :-( ale że ja jestem twarda a nie miętka to żyje :-p
Poza tym ja miałam od rana humor do doopy ale niedawno przyszło łóżeczko, materacyk, przewijak i kołderka dla mojego skarba i jestem wniebowzięta!!!! :-)

Ael no to masz szczęście, że masz takich dwóch dzielnych facecików :-) to nic innego tylko iść na disco poszaleć a starego zostawić z małym :-p:-p:-p a co do rejestrowania to pierwsze słyszę, z moich znajomych to zawsze wszyscy tatusiowie jechali sami do USC jak mamusia leżała jeszcze w szpitalu... trafiliście na jakąś zmierzłą babę :-p

reklama
po 10 dniach brania luti tak??
Tak
konkretnie powiedział mi tak. Brac 10 dni czyli do 25 dc, w 11 dniu zrobić test jak wyjdzie pozytywny to brać dalej, a jak negatywny to przerwa. I tak zrobiłam, w 27 dc dostałam @. Wsierpniu z racji tego, ze siedziałam już na forum i wiedziałam, ze mało prawdopodobne żeby test mi wyszedł w 11 dniu, to olałam testowanie. Zrobiłam przerwę po 10 dniach, 27 dc wieczorem zrobiłam test - wyszedł pozytywny, wiec od 28 dnia cyklu znów zaczęłam brać luteinę.

Do góry