reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

czesc dziewczyny.... jak mnie nigdy nic nie bolalo tak teraz od dwoch dni ciagle kluje mnie w brzuchu.... ktos tak ma? macie jakies pomysly skad i dlaczego takie bole?? i znowu dzis zle spalam- 6 godzin :/
czytalam o tym ze robicie sobie w brzuch zastrzyki? podzieiwam was!! a dlaczego musicie brac zastrzyki???

dusia mi lekarz polecil jakies witaminki ale byly drogie wiec kupilam centrum z DHA - czy wasz ginekolog tez poleca witaminy z dodatkiem DHA?
polecam apteki internetowe i kupienie duzej paczki witamin- oplaca sie bardziej jak w aptece.

reklama
Dorka moja corcia chociaz ma dopiero 20msc,to jednak jest bardzo samodzielna.Nawet sama potrafi sie ubrac-zalozy spodnie,skarpetki,czy tez buty i bluze-z rajstopkami i body jej pomagam,ale tylko we wlozeniu i zapieciu,bo rece czy tylek i nogi sama w nie wpycha.Jedyne co musze przy niej robic,to zmieniac pieluchy i wlozyc do lozeczka,nie mowiac o przygotowaniu jedzenie czy tez picia oraz myciu,ale w tym pomaga mi maz.Wiec z wiekszoscia rzeczy czekam az jest w domu.
Jutro S ma urodziny,wiec upieklam biszkopt(wszystko na siedzaco robilam),chlodzi sie,a potem wypelnie go marmelata i udekoruje masa marcepanowa.I bedzie taki przed-tort urodzinowy,bo co jak co,ale dzis sie go nie spodziewa :-)

Andv bole i ciagniecia brzucha to normalne.Rozciaga sie wszystko w srodku,wiec czujesz to bardzo.Nie martw sie przejdzie(na cos innego) z czasem ;-)

Andv bole i ciagniecia brzucha to normalne.Rozciaga sie wszystko w srodku,wiec czujesz to bardzo.Nie martw sie przejdzie(na cos innego) z czasem ;-)
dzieki fiore- ja juz sobie wkrecam jakies historie..... mmmm to sie chlop ucieszy na torcika.... oj chetnie bym sprubowala twojego dziela :tak:

Co do witamin, to mi ostatnio gin powiedziała, że kw foliowy mogę już odstawić i żebym zaczęła brać witaminy dla kobiet w ciąży. I żeby nie kupować tych drogich bo szkoda kasy a we wszystkich jest podobny skład. Więc ja kupiłam feminatal. Jakoś najlepiej mi podchodzi, po prenatalu miałam straszne mdłości w poprzedniej ciąży i jestem uprzedzona. ;-)

Te bóle i ciągnięcia to chyba normalne. Mnie często bolą i ciągną tak jakby jajniki ale pewnie to więzadła.
Ostatnio wywaliło mi brzuch nad pępkiem. Czyżby to bejbi sobie robi miejsce? Bo zaparć i innych takich dolegliwości nie mam.

witam się wtorkowo,
co do dolegliwości to już zapomniałam co to mdłości:-) ale teraz strasznie zaczęłam wybrzydzać i wczoraj jak zrobiłam żurek to mój małż wszystkie przyprawy wyciągnął i pyta się mnie co to za wode zrobiłam:-D
Jak coś kupuję, bo mam na to ochotę to za chwilę jest to dla mnie obrzydliwe i badź tu mąrdr z babą w ciąży;-) Jak mój daje ze mną radę to nie wiem ale narazie jakoś sobie radzi:tak:
co do laptopa nigdy się nie spotkałam z opinią żeby był szkodliwy ale namiętnie na brzuchu i tak nigdy go nie trzymałam jak już to kolana. Raczej częściej rozstaję się z komórką tak przezornie.
życzę zdrówka dzieciaczkom:tak: moje dziś zasmarkane więc witaminy już poszły w ruch może się nie pochorują
andav spokojnie tak jak piszę fiore:tak: spokojnie nie jedną dolegliwość jeszcze poczujesz oby łagodnie wszystko przejść
dziś ciasto drożdżowe w planach no nic może w końcu uda mi się je zrobić bo już od tygodnia się zabieram

ja od początku ciąży biorę witaminki centrum materna najpierw zwykłe bez DHA a jak odstawiłam kwas foliowy to teraz już te z DHA mi je gin polecił.Koszt ok 70-80zł nie pamiętam dokładnie.
Mi też brzuchol wywaliło od paru dni! masakra aż się boję co to w maju będzie... fatalna dzisiaj ta pogoda szaro i brzydko aż nic się nie chce.Ale musiała bym dupsko ruszyć i z pieskiem się przejść.

A ja właśnie słyszałam, żeby witamin(oprocz kw. foliowego oczywiscie) w ciąży nie brać. Potem dziecko jest za duże, urodzić ciężko, ma już chrząstki i kości tak rozwinięte, że głowa nie chce się zmieścić. Moja siostra leżąc już w szpitalu słyszała jak położne między sobą mówiły "najpierw te witaminy jedzą, a potem nagle urodzić nie mogą". Także z witaminami ostrożnie. Może lepiej z pożywienia zbierać niż się suplementować? Lekarze moich znajomych też odradzali witaminy.

reklama
Witam !
Czytam Was regularnie, ale jakoś nie miałam weny odpisać .

Co do witamin, to w pierwszej ciąży nie brałam gdyż lekarz powiedział nie ma potrzeby, wyniki dobre , teraz to samo wiec chyba jak skączy mi się kwas foliowy to nic brać nie będe chyba że wyniki sie zmienią,odżywiam się dobrze , owoce, warzywa więc z tego chyba też są witaminy przynajmniej la mojego organizmu ...;-)

Do góry