reklama
K
kamii150
Gość
alebur - przykro mi
Ale nie ten cykl to następny na pewno się uda 
Hopee - dziękuję ci
w końcu ktoś odpisał
)
ja ma cichą nadzieje ,ze testo przeszkadza w zajściu bo bym miała chociaż jakąś nadzieje ,ze może po zbiciu zajdę ;-)

Hopee - dziękuję ci
ja ma cichą nadzieje ,ze testo przeszkadza w zajściu bo bym miała chociaż jakąś nadzieje ,ze może po zbiciu zajdę ;-)
agnieszka_dk
Fanka BB :)
mi tez sie wydaje ze sie nie udało...jakiegoś dołka mam...ehhh ale to życie jest...
Witaj!My juz po wizycie....ogolnie nie wiadomo jak jest....bo te wyniki nas nawet nie kwalifikują do IUI...jedyna szansa to in vitro...ale mowil lekarz ze to pierwsze badanie, przepisal w sumie tylko PRENATAL PRO BABBY , zero palenia,sport i mamy powtorzyc za okolo 2 tygodnie badania i przyjsc....jak nie bedzie poprawy to bedziemy dzialac cos dalej..
Ogolnie nie jest problemem ze jest tylko 2% prawidłowych...najgorsza jest ruchliwosc...jak to poprawimy t o mamy szanse ze naturalne poczecie...I teraz mam do Was pytanie, czy ktorej się udało poprawic ruchliwosc nasienia???![]()
U mojego M ruchliwość typu A wahała się pomiędzy 0-10%, a B 10-20% (badania miały miejsce w luty/marcu). IUI się nie udały.
M zaczął jeść L-canitynę (zjadł może ze 3 opakowania) i przerzucił się na e-papierosa (choć normalne fajki też czasami palił). We wrześniu udało się naturalnie. Aha - jeżeli dobrze pamiętam to seks w dni płodne był pierwszym, albo drugim (pierwszy był zaraz po @) w cyklu, więc był długi okres abstynencji.
I co jeszcze ważne - nie można się opierać na jednym badaniu nasienia. U nas różnica między wynikami badania w poniedziałek i czwartek tego samego tygodnia była kolosalna:
Badanie nasienia 14.02.2011/17.02.2011(przed IUI)
Barwa – szara/szara
Upłynnienie – 15min./15min.
Objętość (ml) – 3/2
Lepkość (cm) – 0/0
Ph – 7,8/7,8
Koncentracja (mln/ml) – 5/50
Ruch typu A (%) – 0/10
Ruch typu B – 10/10
Ruch typu C – 20/20
Ruch typu D – 70/60
Całkowita liczba plemników w ejakulacie (mln) – 15/100
WBC (mln/ml) – 0,5/0,5
Morfologia (%) – 5/10
Test eozynowy (%) – 15/15
Aglutynacja – 0/0
lkasia
maćku dziekuję bardzo ze ten post...w sumie trozke się już uspokoilam...wykupilismy prental pro baby, pijemy go oboje, do tego zero papierosów, cale szczescie M nie miał problemów z rzuceniem, wiec chociaz tyle i generalnie stosuje sie do wszelkiich zalecen...30 listopada powtarzamy badanie...
A ja z tego wszystkiego nie napisałam jak badanie u mnie...okazało się ze jestem "lekko" przestymulowana...mam az 3 pęcherzyki na lewym jajniku...z czego wczoraj jeden mial 13,9 a dwa pozostale okolo 11 i 10mm....wiec troszke sie przestraszylam...moze to byc groźne???
A ja z tego wszystkiego nie napisałam jak badanie u mnie...okazało się ze jestem "lekko" przestymulowana...mam az 3 pęcherzyki na lewym jajniku...z czego wczoraj jeden mial 13,9 a dwa pozostale okolo 11 i 10mm....wiec troszke sie przestraszylam...moze to byc groźne???

alebur
Mama Miłoszka i Izuni
nie łam się , ja miałam pięć badzo duże i miałam bardzo powiększony jajnik, lekarz mówił , że miałam lekką hiperstymulację , ale całe szczęście nic się nie działo... ale przygotuj się na bolesną owulację, ja w każdym razie byłam ledwo żywa. I pomimo 5 ładnych pęcholków , nie zakiełkował ani jeden , ale tobie życzę , żeby parka się trafiła , no chyba , że chciałabyś 3 naraz 
Ostatnia edycja:
lkasia
Kochana ja to bym chciala tylko 1...nawet parki za bardzo bym nie chciala...ale w sumie nie ma co wybrzdzac...marze o jednej malej fasoleczce....nie łam się , ja miałam pięć badzo duże i miałam bardzo powiększony jajnik, lekarz mówił , że miałam lekką hiperstymulację , ale całe szczęście nic się nie działo... ale przygotuj się na bolesną owulację, ja w każdym razie byłam ledwo żywa. I pomimo 5 ładnych pęcholków , nie zakiełkował ani jeden , ale tobie życzę , żeby parka się trafiła , no chyba , że chciałabyś 3 naraz![]()
reklama
agnieszka_dk
wszystkie kobietki na bobosexach sa???? błonka mnie tez tak napierdziela jak nie wiem!!!!
Podziel się: