reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Atanku hemoglobina i krwinki czerwone nie zafajnie... masz gorzej niż ja a przy moich mój ginek powiedział, że mam zmienić dietę, tzn. wątróbka, buraki, szpinak i wszystko co zawiera dużo żelaza... ;-)

Hahahahaha co teraz mi teściowa opowiadała...! Ja wiem, ze nie można wrzucać wszystkich do jednego worka ale niektóre starsze kobiety to mają delikatnie mówiąc nasrane w głowach! Teściowa mi przyniosła pierś z kurczaka bo mówi, że kupiła bo promocja była i za kg 13,50zł a normalnie u nas kosztuje około 17zł. Ale mówi co tam się działo! :szok: i opowiada, że trzy starsze panie (koleżanki oczywiście) oblężyły lodówkę, do której babka wykładała te piersi (pakowane na tacki) i nikogo nie dopuściły tylko jedna drugiej podawała i praktycznie rozdały między sobą cały jeden karton mięska :-D i w końcu pani eskpedientka się zdenerowowała i powiedziała, że więcej nie ma, poczekała aż uprzejme panie odejdą i dopiero wyłożyła resztę... :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Może byc ciepły ryż :)

Atan, masz jakiś stan zapalny, na pewno, głównie CRP na to wskazuje, Nala dobrze Ci pisze

Co z tą Neciuszką?

Ja jestem ciekawa jakie mi teraz wyjdą wyniki, mam je zrobić na koniec grudnia. Ostatnio miałam takie zadatki na anemie, to zwiększyłam ilość buraczków i kapuchy. Właśnie jutro planuje barszczyk czerwony ewentualnie ukraiński (po mojemu :-))
:-(- nie mam pojęcia Neciuszka nie odpisuje
ma_g ja pare lat temu byłam we wrocku na otwariuc Auchan - masakra co tam się działo. Ludzie się prali po pyskach i kradli sobie z koszyków bo było wiele promocji i np mandarynki były za jakieś groszowe kwoty. I jakoś tam kombatantów i inwalidów nie było widać. Między innymi mi jeden starszy Pan na moich oczach zaje.ał woreczek z mandarynkami - miałam ich tam może z 10 sztuk gdzie inni brali po 4-5 kg

Ostatnia edycja:
Zastanawia mnie tylko Atanku, że leukocyty masz w normie... Ja to zawsze mam problem z leukocytami, ale ja wiecznie mam katar no i z płytkami krwi, wiecznie za mało... W sobotę znowu mam iść na badania, ech, a mnie żył nie widać... Ale tylko morfologia, mocz i glukoza zwykła. Ale muszę we wtorek zapytać o posiew w kierunku GBS

Sil ja robię ryż z jabłkiem i cynamonem i dodaję troszkę śmietany ale takiej kwaśnej z kubeczka, ryż mam taki letni...

Fasolka no to masz tak jak ja... ja miałam już 2 miesiące temu zadatki na anemię i z ostatnich wyników podskoczyło o 0,01 hemoglobina a krwinki czerwone stoją w miejscu, zobaczymy co wyjdzie w tym miesiącu.

u mnie problem taki, że za bardzo mięsa nie jem, a tam najwięcej żelaza staram się tymi buraczkami uzupełniać, ale najgorsze jeszcze przede mną bo to dopiero 16 tydzień.
Kurcze u mnie jeszcze tydzień i koniec 4 miesiąca jak ten czas zadyla.

Wiecie co ja się tak nakręciłam i zestresowałam tym brakiem wiadomości od Neciuszki, że aż mi ciśnienie skoczyło. A może ona po prostu gdzieś wyszła i tel nie wzięła.

Ostatnia edycja:
No ale Neciuszka raczej w miarę regularnie zaglądała tu do nas... :baffled:

Kurcze te wszystkie reklamy świąteczne tak mnie nakręcają, że już na YouTubie słucham last christmas :-)

ale mnie wywialo hehe zasnelam sobie :-p juz myslalam ze jakies wiadomosci bede co z neciuszka a tu cisza mam nadzieje ze wszystko ok u niej:zawstydzona/y: a ja sie przyznam ze ryzu na slodko nigdy nie robilam i nie umiem :zawstydzona/y::sorry2:

No ale Neciuszka raczej w miarę regularnie zaglądała tu do nas... :baffled:

Kurcze te wszystkie reklamy świąteczne tak mnie nakręcają, że już na YouTubie słucham last christmas :-)
no właśnie i dlatego ta jej nieobecność tak mnie zestresowała, oby u niej było wszystko ok

odnośnie last christmas, ja nie mogę słuchać tej piosenki, tak mi obrzydła bo ją przed świętami maglują na okrągło

reklama
zjadla wczorajsza potrawke i pekam i znowu cos na odiad musze myslc;-) ale dzis tylko ziemniaczki sadzone jajko i kapustke moze jak mnie drazni pogoda za oknem ciemno od rana do nocy :-( chciala bym juz wiosne a zime cala przespac :-p

Do góry