reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2011

Ależ jestem wsciekła! normalnie ryczec mi się chce. Niedawno dostalam pięknego wielkiego storczyka i wczoraj zaczął umierać :crazy::crazy: dziś odpadł pierwszy kwiat

moze tylko przekwita? gdzie go postawiłaś? jak podlewasz? jaki kolor mają korzenie? liście są sprężyste czy miękkie i pomarszczone? ja mam tylko storczyki w domu więc mogę podpowiedzieć co nie co ;-) jak go dostałaś niedawno to może zmiana temperatury na niego tak podziałała że szybko straci kwiaty. One zakwitają powtórnie bez problemów...ja teraz mam chyba 9 sztuk z łodyżkami w pąkach więc na święta parapety będą pięknie zakwitnięte.

Ostatnia edycja:
reklama
jak moja babcia zachorowała na żółtaczkę /było to kilkanaście lat temu/ to musiała podać dane najbliższych osób oraz tych z którymi miała kontakt w ciągu kilku dni przed rozpoznaniem choroby. Wszyscy dostali wezwanie z sanepidu na szczepienie.
ahh no tak teraz to rozumiem.Dla mnie jednak juz zawsze kazde szczepienie bedzie ze strachem o malego...

wrociłam z przychodni, (napisałamco i jak wodpowiednim wątku)
jestem nie do zycia :( nic mi się nie chce wszystko boli,
poszlabym sie wygrzać do wanny, dobrze ze mały marudek śpi sobie, ale mi zrobila szopkę wprzychodni, najpierw usmieszki, aguug, gaga itd, a nagle ryk i wrzask jak ja lekarka nabrzuszku polożyla i nie dala sie uspokoic, inne dzieciaczki grzecznie cycka na uspokojenie po szczepieniu a moja warczy na cycki.

i auto nam się popsuło :(

no to sie pożalilam chociaz.

Cześć, nadrobiłam was choć ciężko było :szok: teraz nie mam czasu odp bo u nas marudzenia ciąg dalszy :wściekła/y: już opadam z sił i nerwy mi puszczają.... Nawet chwilę z mężem spokojnie przez tel nie mogę porozmawiać bo młody go skutecznie zagłusza:-(
Miałam dziś wychodne 3 godziny, bo mama była w domu, i musiałam jechać 30km do banku żeby odebrać listę haseł do przelewów, bo ostatnio sobie udogodnienie chciałam zrobić żeby autoryzować telefonem, to tyle kombinacji, że niech ich cholera weźmie, a spowrotem zmienić na listę haseł to już do placówki trzeba :angry: przy okazji przeleciałam po kilku sklepach... Kupiłam prezent dla szwagierki bo jutro Katarzyny... Wróciłam do domu i koniec beztroski :-(
Pozdrawiam was serdecznie;-)

Aha proszę doradzcie mi coś na suchą i łuszczącą się skórę na całej głowie Emiśka.

Ostatnia edycja:
Ależ jestem wsciekła! normalnie ryczec mi się chce. Niedawno dostalam pięknego wielkiego storczyka i wczoraj zaczął umierać :crazy::crazy: dziś odpadł pierwszy kwiat

ja myśle ze to zmiana temperatury ja od m też dostałam storczyka z 2 tyg temu i też trzy pączki odpadły i już załamana byłam że drugiego zmarnuje bo z pierwszego (dostałam rok temu jak zaciążyłam) spadły wszystkie kwiatki.. ale ten nowy już sie przystosował i rozkwitł nowy pączek i jest ok a co do tego starego to się nie poddawałam nawadniałam odpowiednio psiukałam odżywką i tydz temu zauważyłam że puszcza nowe pnącze więc znów zakwitnie:)

Miki ja smaruje małemu emulsja do ciała Emolium bo tez zaczeło się Bartkowi łuszczyc i taki strupek się robił i pomogło.Najlepiej właśnie takimi secyfikami do skóry atopowej smarowac czyli:Olilatum.Emolium itp

Ja smaruję oliwką tak z 2 godziny przed kąpaniem i po godzince wyczesuję z włosków - wyłażą dość fajnie takie płatki suchej skórki. Potem kąpiemy i myjemy głowę. Oliwkę w sumie tylko do tego celu używam :-)

No dziewczyny, udaje mi się być na bieżąco. Ech co do storczyków...ja jakoś nie mam do nich szczęścia.
Umówiłam się z rehabilitantami żeby obejrzeli mojego Szkraba, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu się uda :tak: Poza tym myślę, że to mogą być też ząbki...tak wpycha sobie rękę ze złością, że szok więc kto wie. Kupię jakiś żel na dziąsła, nie zaszkodzi a zobaczymy czy będą jakieś efekty. No i dziewczyny jak Wasze maluchy będą miały słabszą noc, to pomyślcie sobie, że ja i tak mam gorzej ;-) Także ola zdrowe podejście. No i ellsi wstydź się, ja tak cierpię a Ty sobie słodko śpisz :-D A tak poważnie- fajnie, że mogłyście sobie tak pospać. Może i ja się kiedyś wreszcie doczekam... Dobranoc!

Ostatnia edycja:
reklama
Pawełkowi na szczęście sie nic nie łuszczy, więc nie wiem co poradzić, ale pewnie tak jak dziewczyny piszą - nawilżać. U nas dziż też był dzień śpiocha - synek pierwszy raz spał do 10, ale potem cały dzień był marudny i rozespany. Teraz też już śpi.
Bluetooth - zrobiliśmy taki karmnik o jakim kiedyś pisałaś - ciekawa jestem czy tak to miało wyglądać mniej więcej. Wg mnie wygląda na prawdę fajnie. Najpierw zrobiliśmy podobny większy, ale ale bardzo dużo zboża trzeba byłoby, żeby go zasypać. https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/wyroby-z-drewna-do-domu-i-ogrodu-55065/
Dzwoniłam dzis do naszego lekarza-dziadka i uspokoił mnie że niski poziom hemoglobiny u Pawła, jeszcze nie jest aż taki niski, żeby się o to martwić.
Dobra zmykam też spać.

Do góry