reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cześć mamy polki we włoszech

fiore ale jak dzieci beda mogly wybrac jezeli ich polskiego nie nauczysz? dla mnie mozesz robic jak chcesz;-) ale wlasnie dlatego ucze moje dziecko jezyka polskiego zeby mial kiedys szanse wybrac a jezeli nie bedzie chcial go uzywac to napewno go do tego nie zmusze sam wybieze

Ja do Wloch przyjechalam (chcialam tu pracowac) w 1997 roku z moim bratem ktory od dluzszego czasu tu pracowal. Moj brat powiedzial ze jak nie znajde przez 2 tyg pracy to bede musiala wracac bo on nie mial warunkow zebym u niego mieszkala dluzej, dokladnie po 2 tyg znalazlam prace na tak zwanej stalce tzn opiekowalam sie 90 letnia staruszka wytrzymalam tam rok tonie byla dla mnie praca bo moglam tylko wychodzic w czwartek po poludniu i cala niedziele. A pozniej znalazlam sobie inna prace mieszkanie z polakami i myslalam ze po pracuje zarobie troche pieniedzy i wroce do Polski:tak: w 2001 roku poznalam mojego meza w 2008 roku wzielismy slub i tak o to sie stalo ze do Polski wracam ale tylko na wakacje:-D

kosmitka
gdzie idziesz w koncu na polowkowe? do dr Maggi?

reklama
fiore pisze:
Anika to ja Ci szczerze napisze,ze my zyjemy biednie(kasa,taka jak napisalas,a niebawem bedzie nas 4 i zyjemy na wynajmowanym),ale szczesliwie.A co mi sie podoba we Wloszech,poza krajobrazem?Wszystko!Ludzie,ich podejscie,ich rozumowanie(w wiekszosci)-tego w Polsce nigdy nie poznalam-kuchnia,dokladnie wszystko!
wlasnie dla tych powodow jestem tu we Wloszech...;-)
chociaz jak sie przyjzec i poznac ludzi to przepraszam bardzo,ale moje odczucia co do nich sie zmienily o 100% jak tu przyjechalam i bylam wrecz zachwycona...:-p
Anika73 pisze:
ale sa i rodziny ktore zyja super w kazdym kraju,do tego nie trzeba wloch..
dokladnie tak
wazne zebysmy mialy jakies wyjscie awaryjne,jak bedzie mi tu bardzo zle mam mozliwosc wyjechania do innego kraju a niekoniecznie jest to Polska;-):-)
jak wczesniej pisalam jak jade do Polski i przekraczam granice to nie bede sie wyzekac lezka ze szczesia mi sie kreci w oku(byc moze,ze tam mam swoja najblizsza rodzine?)

Dziewczyny,jak w kazdym temacie mozemy sie wypowiedziec...bez urazy kazdy ma swoje zdanie i bedzie robil wedlug swojego pomyslu na zycie...:-p;-):tak::-)
Anika73 pisze:
weglug mnie nie zasmiecarz,podejrzewam ze prawie wszystkie jestesmy tu nie na zarobku i dla pieniedzy ,lecz z milosci,jedni do wloch inni do wlochow..
a jezeli przeszkadza ci to ze jestesmy polkami i kochamy nasz kraj(a jezeli nie kochamy to nie obrzucamy go blotem) to my na to nie poradzimy nic,jezeli masz ochote z nami zostac,jestes mile widziana,a jezeli nasze poglady draznia cie to wybor nalezy do ciebie, ale na forum polskim prawie wszyscy beda naszego zdania..ale to tylko nasze zdanie ..
gdybysmy nie byly Polkami i nie czuly sie Polkami nie bylybysmy na tym forum...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Fiore ja nie jestem tu "wlascicielka forum",wiec nie musisz powiadamiac mnie ze opuszczas nas,to co napisalas mi na pw moglas napisac na ogolnym...
tematu nie zaczelysmy my ,byly to odpowiedzi na twoje poglady,rozne niz nasze ,ale cale szczescie ze na swiecie ludzie roznia sie ,bo jak nie bylo by nudno,
ja twoje bye-bye odebralam jako nastepna "provocazione"
no ale trudno...
p.s. postu nie musialas kasowac,nie bylo w nim nic urazajacego ,ani z twojej ,ani z naszej strony...

Ostatnia edycja:
fiore dlaczego pokasowalas swoje posty???
a jesli mialas taki zamiar to dlaczego i jaki powod byl twoj,ze zaczelas z nami pisac?
bo przeciez jakby nie bylo jestes na polskim forum,wiec mysle ze i ciebie ciagnie do Polski,bo jakby bylo inaczej pisalabys na forum np.wloskim...

Ja tu zabiegana po Rzymie wczoraj, dzisiaj z kolei od uff collocamento do banku itp.... a tu tyle sie dzieje i tyle sie wydarzylo:eek:!!W szybkim skrocie poczytalam moje dwudniowe zaleglosci, zadanie domowe odrobilam, ale musze do niego wrocic bo mnie bardzo zainteresowalo...tematy ciekawe i to bardzo...bilinguismo...kapusta kiszona...nasza wloska historia....no i jakies wymiany zdan dotyczace naszej ojczyzny ;-). Ktos w miedzyczasie sie "wykluczyl" z forum...ahhhhh, ja odkad z wami pisze czuje sie jak bym byla "uzalezniona", brakowalo mi was przez te dwa dni:tak:
Teraz musze zmykac bo trzeba przeciez cos ugotowac, prawda Anika??ale co, to jeszcze nie wiem, dzisiaj bedzie wielka improwiazacja:-).
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i kazda z osobna...buon fine settimana a tutti

no ladnie, nie bylo mnie przez chwile a tu takie rzeczy sie dzieja ;-)

luczka tak chcialam do tego Maggi, w poniedzialek zadzwonie, bo wczesniej nie mieli garfiku na styczen, mam nadzieje, ze mi sie uda zapisac, na jakis 9-10 styczen pewnie...

reklama
a ja na kolacje makaron:-)tak za mna chodzil dzisiaja ze na obiad go nie bylo wiec musialam zrobic,ze szpinakiem:-p
niewiem dziewczyny,ale chyba mi nie bedziecie mogly mi odpowiedziec na to pytanie
jak jestem w Polsce to za makaronem mi nie teskno,a jak juz to nawet mi nie smakuje jak tu we Wloszech,a jak jestem tutaj i nie gotuje makaronu np.trzy dni,to potem musze go robic chociazby na kolacje:-pwy podobnie macie???
co do planow na weekend-brak:zawstydzona/y::-(zobaczymy jaka pogode bedziemy mieli...:-)

Do góry