reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cześć mamy polki we włoszech

ok sil,ja otrzymalam pure wp,s tekstem bye-bye...
ok.zmieniamy temat,ide robic calzone,odezwe sie pozniej...

Anika- to ja poprosze o przepis :)
Bo tego jakos nie moge sie nauczyc, smazysz czy pieczesz? mniammmmm

Zyta- ja zjem makaron, ale troche mi sie tu przejadl i nie przepadam za nim juz tak jak kiedys jeszcze w Polsce :eek:, wiec nawet miesiac moge go nie jesc i mi nie teskno. Z drugiej strony moj maz wiecznie na diecie (konczy ja, z chwila jak trzasnie drzwiami domu wychodzac-ale ty sie babo mecz z lekkimi daniami grrr)
Masz racje, w Polsce jakos inaczej wychodzi, nawet risotto jest inne, nie wiem od czego to zalezy, ryzu, oliwy...?
Ale na szczescie tam mamy pierozki, kapuche, golabki :) nasze pasztety mniammmm

Dziewczyny, w takim razie udanych kolacji Wam zycze! :)

reklama
fiore dlaczego pokasowalas swoje posty???
a jesli mialas taki zamiar to dlaczego i jaki powod byl twoj,ze zaczelas z nami pisac?
bo przeciez jakby nie bylo jestes na polskim forum,wiec mysle ze i ciebie ciagnie do Polski,bo jakby bylo inaczej pisalabys na forum np.wloskim...
zyta wyjelas mi te slowa z ust:-D Amen
a ja na kolacje makaron:-)tak za mna chodzil dzisiaja ze na obiad go nie bylo wiec musialam zrobic,ze szpinakiem:-p
niewiem dziewczyny,ale chyba mi nie bedziecie mogly mi odpowiedziec na to pytanie
jak jestem w Polsce to za makaronem mi nie teskno,a jak juz to nawet mi nie smakuje jak tu we Wloszech,a jak jestem tutaj i nie gotuje makaronu np.trzy dni,to potem musze go robic chociazby na kolacje:-pwy podobnie macie???
co do planow na weekend-brak:zawstydzona/y::-(zobaczymy jaka pogode bedziemy mieli...:-)

tez tak mam

Co do weekend-u planow brak...pewnie jutro spacerek rodzinny a w niedziele rano mamy basen

jejka dziwczyny ile naskrobalyscie przez te 2 dni mojej nieobecnosci:szok:.wczoraj probowalam was dokonczyc czytac ale nie dalam rady-padlam ze zmeczenia.a dzisiaj moje kolezanki z pracy na dobranoc mi powiedzialy: sei sfinita? ai la facia propio....................... bylam zaskoczona,bo czulam sie doskonale po calym dniu pracy i nawet nie bylam zmeczona jak poprzednimi dniami.boooooooooooooooo:eek::eek::eek::eek::eek::eek:.
cyzby fiore sie pogniewala i nas opuscila?co ja ugryzlo??????? my wszystkie tu na obczyznie i kazdej z nas brak poskiego domu i jego zapachuw a ona takie klocki odstawia.
ja jesli chpodzi o jezyk polski to nie mam z nim zadnego problemu,ani z pisanym a ni mowionym bo mam kontakt z rodzinka w posce i tutaj mam przyjaciolke polke.jedyne co mi sie przyplatalo to wloski akcent.moja siostra stwierdzila ze jak czytam to praktycznie spiewam tak smiesznie to brzmi.no ale nie ma sie co dziwic,jestam tu juz szesc i pol roku.a przyjechalam tu do pracy.pracowalam jako kelnerka w restauracji i tam poznalam mojego F.oj nie mial ze mna latwo zeby <dobyc moje serce.nie w glowie mi byly amory bo przed moim wyjazdem zamknelam relacje z bylym parterem i chcialam odpoczac od facetow ale mi sie nie udalo.moj F codziennie slal mi sms-y,kwiaty,piekne listy milosne pisane wlasnorecznie a nie na kompie,prawdziwy dzentelmen i tym mnie ujal.po 6 miesiacach razemzamieszkalismy i tak jestesmy do dzisiaj razem.szczesliwi i zakochani jak na poczatku ....................................
a co do planow week endowych to jutro po poludniu zakuuuuuuuuuuuuuupy a pozniej pizzeria a w niedziele jak zawsze dzialeczka:-).a ja jutro mam pierwsza wilna sobote odkad zaczelam pracowac i rano mam zamiar pospac .milego week endu kobietki

Fiore ja nie jestem tu "wlascicielka forum",wiec nie musisz powiadamiac mnie ze opuszczas nas,to co napisalas mi na pw moglas napisac na ogolnym...
tematu nie zaczelysmy my ,byly to odpowiedzi na twoje poglady,rozne niz nasze ,ale cale szczescie ze na swiecie ludzie roznia sie ,bo jak nie bylo by nudno,
ja twoje bye-bye odebralam jako nastepna "provocazione"
no ale trudno...
p.s. postu nie musialas kasowac,nie bylo w nim nic urazajacego ,ani z twojej ,ani z naszej strony...
:szok:Ale jajca, podczytuje was, jak zdolam to czasem napisze, ale tego nie dalo sie nie skomentowac :-D Ciekawe ile Fiore ma latek? 10 max bym dala za zachowanie :-D:-D

jejka dziwczyny ile naskrobalyscie przez te 2 dni mojej nieobecnosci:szok:.wczoraj probowalam was dokonczyc czytac ale nie dalam rady-padlam ze zmeczenia.a dzisiaj moje kolezanki z pracy na dobranoc mi powiedzialy: sei sfinita? ai la facia propio....................... bylam zaskoczona,bo czulam sie doskonale po calym dniu pracy i nawet nie bylam zmeczona jak poprzednimi dniami.boooooooooooooooo:eek::eek::eek::eek::eek::eek:.
cyzby fiore sie pogniewala i nas opuscila?co ja ugryzlo??????? my wszystkie tu na obczyznie i kazdej z nas brak poskiego domu i jego zapachuw a ona takie klocki odstawia.
ja jesli chpodzi o jezyk polski to nie mam z nim zadnego problemu,ani z pisanym a ni mowionym bo mam kontakt z rodzinka w posce i tutaj mam przyjaciolke polke.jedyne co mi sie przyplatalo to wloski akcent.moja siostra stwierdzila ze jak czytam to praktycznie spiewam tak smiesznie to brzmi.no ale nie ma sie co dziwic,jestam tu juz szesc i pol roku.a przyjechalam tu do pracy.pracowalam jako kelnerka w restauracji i tam poznalam mojego F.oj nie mial ze mna latwo zeby <dobyc moje serce.nie w glowie mi byly amory bo przed moim wyjazdem zamknelam relacje z bylym parterem i chcialam odpoczac od facetow ale mi sie nie udalo.moj F codziennie slal mi sms-y,kwiaty,piekne listy milosne pisane wlasnorecznie a nie na kompie,prawdziwy dzentelmen i tym mnie ujal.po 6 miesiacach razemzamieszkalismy i tak jestesmy do dzisiaj razem.szczesliwi i zakochani jak na poczatku ....................................
a co do planow week endowych to jutro po poludniu zakuuuuuuuuuuuuuupy a pozniej pizzeria a w niedziele jak zawsze dzialeczka:-).a ja jutro mam pierwsza wilna sobote odkad zaczelam pracowac i rano mam zamiar pospac .milego week endu kobietki
Jaki romantyk :tak: Pozazdroscic :tak: Az milo czytac.. Coz, tacy w polsce to jak dinozaury - dawno wygineli :-D Ja zawsze mojemu powtarzam jak mnie pyta czemu najpiekniejsze polki wyjezdzaja do wloch, ze oni maja tyle farta, ze sa romantyczni i nie maja sklonnosci do alkoholizmu, a w polsce to 90% menele a 10% tych fajnych jest juz zajete od dawna, wiec polki leca na wlochow.. Inaczej nawet bysmy na nich nie spojrzaly :-D:-D
Kosmitko podaj przepis na ten makaron z brokulami, ja uwielbiam eksperymenty z kuchnia,a takiego makaronu jescze nie testowalam :-)

Ostatnia edycja:
hej hej ...spac nie moge..od 6 na nogach ...bo wczroraj przysnelo mi sie z Mateuszem i no i juz sie wyspalam

Ale sie porobilo hehe... w sumei tez sie zastanawialm poco fiore wlazila na to forum jak ma takie podejscie,.... ze wszystko co polskie omijac wielkim lukiem...ale bylo minelo..nie dalysmy sie hehe

Witajcie dziewczyny :)
Ja dzis sama, moj jedzie do mamy, bowiem wieczorem przyjezdza jego brat. Mieszka od lat w Anglii i rzadko tu przjezdza, wiec tym bardziej fajnie :)
A moze tez pojade :eek: Hmmm teraz mnie naszlo, musze szybko sie zdecydowac :tak: Nie przepadam jakos za posiedzeniami nie w swoim domku, ale jeden dzien to moze byc ok...
Wczoraj mielismy maly postep w pracach domowych, maz z kolega zawiesil mi kolejny karnisz jupiiiii, zostaly jeszcze 4do wyblagania ;)
Do tego potem tak sie rozochodzil ze szafki na buty tez zawiesil- jejku jaki sukces! :)
Niestety potem sie zaparl i na inne rzeczy znow czekam ;)

W takim razie ja takze poprosze o przepis na makaronik z brokulami, ale takze na calzone mniammm
W zamian jestem w stanie podzielic sie przepisem na salatke warstwowa, ktora jadlam u mojej kolezanki, co prawda ma skladniki typowo polskie, wiec wloskie podniebienie moze nie docenic, aleeeee jejku, jak jadlam, uszy mi sie trzesly jak nie wiem!
Taki handelek wymienny :tak:

Mamy Polki we Wloszech,
moze Anika napisze co jej wyslalam na pw?Bo wyglada jakbym napisala nie wiadomo co i w jak chamski sposob.Przepraszam,ze skasowalam posty,bo myslalam ze wyslalam ostatnia wiadomosc,ale widze ze nic nie ma(widocznie piszac do Anika,cos pomieszalam).Odeszlam z tematu,bo nie czuje sie tu na nim.
Dziekuje za wspolne pogawedki i pozdrawiam,zyczac duzo zdrowia,szczescia i wszystkiego co tylko najlepsze dla kazdej osobno z Was!

reklama
fiore,,ale po co ty do mnie na priv napisalas ,moglas to napisac na ogolnym,jezeli chcerz abym to opublikowala..
oczywiscie nic tam nie ma obrazajacego,jegyne twoje smutne BYE,BYE,moglas sobie dziewczyno zaoszczedzic...no ale jak piszesz ten typ tak ma...wlasnie caly w tym "problem",jezeli chodzi o wykasowanie postow,to sama to piszesz do mnie na priv,wiec samo przez przypadek sie nie wykasowalo..

"Bye-bye.
Anika opuszczam temat.Takich dyskusji nie lubie-ten typ tak ma.Nigdy sie nie posunelam do obrzucenia blotem Polski,po prostu czuje milosc do innego kraju-kasuje poprzednie tematy.Pozdrawiam i powodzenia
yes2.gif
"

na zyczenie opublikowalam...​

Ostatnia edycja:
Do góry