reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cześć mamy polki we włoszech

ania.falko,nie pytaj czy nasze dzieciaczki mowia po polsku,bo ostatnio temat ten "zle sie zakonczyl" hahaha...
zleciala niedziela,jutro dentysta,,,nooooooooooooooo,pauraaaaa!
gdybym sie nie rozchorowala to bym miala to juz za soba..
ania,pracujesz?'bo nie pamietam..
teraz sobie przypomnialam kto mieszka w cervia,meczylam kiedys eve o ta cervia,pamietasz eve?

reklama
Anika dziekuje za zaproszenie na pierozki:tak:, a co ty do tych pierozkow dajesz, ricotte wloska? juz pewnie to gdzies pisalas, cos mi sie przypomina, ale szczerze nie chce mi sie dzisiaj przegladac;-).
Ania.falko u nas tez paskudna pogoda, taka paskudna i smetna, ze moje dziecie po obiedzie usnelo:szok:, ostatnio rzadko mu sie to zdarza, powoli wyrosl z poobiedniej drzemki. Ja oczywiscie obok niego sie polozylam i ogladalam co sie dalo w tv:crazy:. Ania moje dziecie mowi po polsku, ale oczywiscie nie w taki sam biegly sposob jak po wlosku, czasami brakuje mu jakiegos slowka i wtedy szuka u mnie pomocy. Oczywiste jednak jest, ze chetniej rozmawia po wlosku. Po polsku rozmawia ze mna, z dziadziem, z moim bratem, choc tu sie miga, bo brat zna wloski, wiec Patryk to wykorzystuje;-). Teraz sie znowu podszkoli jak pojedziemy do Polski. W kazdym razie nie jest latwo, wiekszosc naukowcow podtrzymuje teze o konsekwencji, tzn powinien ze mna rozmawiac tylko i wylacznie po polsku, jest to nierealne, w towarzystwie wydaje mi sie to niekulturalne. On tez oglada duzo tv po polsku bo mam polsat wiec bajki ma w jezyku polskim, do tego dochodza ksiazki. Pamietam jednak, ze w porownaniu ze swoimi rowiesnikami zaczal mowic plynnie troche pozniej, i mial krotki okres kiedy troszeczke sie zacinal, jakal, normalne dla dzieci dwujezycznych.
Ptynia dzieki za linka, ladne te ozdoby, skorzystam, jakimi farbami malujesz mase solna?

ania.falko,nie pytaj czy nasze dzieciaczki mowia po polsku,bo ostatnio temat ten "zle sie zakonczyl" hahaha...
:-D
dziewczyny moze zaluszmy nowy watek jakich tematow lepiej nie podejmowac hahaha

ania.falko ja Ciebie nie pamietam ale ja tutaj od niedawna goszcze WITAM i mam nadzieje ze zostaniesz znami na dluzej

Czesc dziewczyny my dzisiaj spedzilismy znowu leniwie niedziele ale przy tej pogodzie nie chce sie wychodzic tzn bylismy na basenie i nic po za tym, a jutro poniedzialek i juz tak nie dlugo Swieta:szok: jak ten czas szybko leci.
Milego wieczoru
Anika tzymam kciuki za dentyste oby jak najmniej bolalo

Ostatnia edycja:
czesc Dziewczyny, witam sie poniedzialkowo, weekend nam szybko minal na zabawie w Mikolaja, a dzis ciezko bylo wstac, chyba przez ta pogode :-( szaro, ciemno, brr, ale od jutra ma znow swiecic slonce

musze sie pochwalic, ze wczoraj ugotowalam bigosik, co prawda bez miesa, ale calkiem fajny wyszedl, maz zachwycony, bo juz daaaaaawno nie jedlismy,

ivi jesli chodzi o makaron z brokulami i szpinakiem to tak: podstawa jest makaron ze szpinakiem i samo w sobie jest pysznym daniem: tutaj znajdziecie oryginalny przepis Czarna Oliwka - Makaron ze szpinakiem
ja uzywam swiezego szpinaku i miele go na drobno, razem z czosnkiem,
zamiast masla uzywam oliwy i raczej dusze na patelni pod przykrywka z dodatkiem wody (jak sie smazy to trzeba pamietac, zeby czosnek dodac na koncu zeby sie za bardzo nie zesmazyl, bo jest niedobry)

do tego wrzucam ugotowane brokuly
podobno pyszne jest tez z cukinia podduszona i czy podsmazona ale nasz Antek nie lubi cukini wiec nie jemy w tej wersji

eve ptynia jak piszecie o tych ozdobach to az nabieram checi :-), my robilismy w tamtym roku tylko z papieru i jakis koralikow glownie samochody, zwykle, policyjne strazackie, nasza choinka nie wygladala typowo ;-) moze bysmy sie pobawili teraz w ta mase, zobaczymy czy sie przebije z tym pomyslem, bo ostatnio Antkowi to tylko klocki lego w glowie ;-) nie zdziwie sie jak swoimi konstrukcjami z klockow bedzie chcial dekorowac choinke ;-)

anika trzymaj sie dzisiaj!!!

pozdrawiam !!!

luczka pisze:
dziewczyny moze zaluszmy nowy watek jakich tematow lepiej nie podejmowac hahaha
oby takich spiec jaki mielismy bylo jak najmniej albo nawet wcale:-p(chociaz i one sie zdarzaja,nie tylko na naszym watku,wiec to nie jest nasza wina...;-):-p:rofl2:)

u nas deszczowo:-(brzydko...wczoraj sie tak zle czulam,ale to chyba przez te pogode:rofl2:
Anika73 trzymam &&&&,po wizycie odezwij sie...
@kosmitka dzieki za przepis,tez skorzystam z niego...:tak:

Alez ten czas leci,weekend minal,poczatek tygodnia,juz jutro mikolajki,i do swiat coraz blizej,a i ja mam coraz wieksza ochote jechac do Polski,a co tam,corka jeszcze nie byla na swieta Bozego Narodzenia w Polsce...

sicilpol gdzie sie ukrywasz???
Milego tygodnia...:tak::-)

dzieki dziewczynki,od 6 rano boli mnie zoladek,taka jestem przejeta tym dentysta..
wizyte mam na 12.15,specjalnie o tej godzinie abym mogla zostawic giulio z papi,ktory przyjdzie na pausa pranzo...
ja mam straszna fife...
ja jeszcze nie wiem gdzie bedziemy na wigili ,czy u tesciowej ,czy u szfagierki,wolalabym u tesciowej,bo u siostry m.jest zawsze pelno ludzi,ktorych nie znam,zas u tesciowej tylko rodzenstwo m. z rodzinami e basta...
1 i 2 dzien swiat napewno u tesciowej...
kosmitka,ja tez lubie bigosik,a nawet ten bez miesa jest bardzo smaczny..zarezerwowalas polowkowe?
no juz duzo ci nie brakuje..
ja z Ale mialam robione w 20+ 5 a z giulio 21+5...
a jezeli chodzi o makarony,to ja robie codziennie na obiad(musowo)dla m.
wiec przepisow jest wiele,dla kosmitki ktora nie je miesa np.:
-pasta e ceci z sugo lub in bianco
-pasta e fagioli
-pasta e zucchine
-pasta e cime di rapa
-pasta e funghi
-pasta e melanzane......i
ja po kazdym weekendzie ,mam kilo wiecej,wiec poniedzialek jest dla mnie dniem diety...wczoraj na obiad jak juz pisalam pierogi a na kolacje ,zuppa gi fagioli alla messicana...no i jak tu nie przytyc..oczywiscie po glownym daniu bylo dolce,,,torrone ,arachidi w czekoladzie itp...
Eve jak sie czujesz?
sil ????
asienka?

Ostatnia edycja:
a jezeli chodzi o makarony,to ja robie codziennie na obiad(musowo)dla m.
wiec przepisow jest wiele,dla kosmitki ktora nie je miesa np.:
-pasta e ceci z sugo lub in bianco
-pasta e fagioli
-pasta e zucchine
-pasta e cime di rapa
-pasta e funghi
-pasta e melanzane......i
Anika jak ci sie bedzie nudzilo to wrzucaj przepisy w przepisowy watek ...ja to leniwa jestem i u mnie kroluja gotowe sosy ..ale czasme to chetnie bym poekspertymentowala w weekendy

Ostatnia edycja:
Anika powodzenia na fotelu..ktory to zabek? mnie tez czeka bo mi wyrwali 5tke i zbey mi sie na starosc zeby nie polozyly chyba musze cos wstawic...tele ze ...juz wiem ze to bedzie skomplikowane ...bo mma strasnzie bliziutko zatoke...i jest ryztkowne ..wiec jedyne rozwiazanie to przeszcepenienie kosci ...bo jest plytko albo jakis tkai most czy jak tos ie zwie ale trzbe by pilowac sasiednie zeby

reklama
anika tak, zarezerwowalam, 10 stycznia, to bedzie 21t5d u tego polecanego prze luczke Maggi :-)

my tez jemy makarony na przerozne sposoby i ryz na te same w sumie ;-), tylko moje dzieciaki sie czesto krzywia i jedza w koncu sam makaron, albo sam ryz, a te brokuly ze szpinakiem jakos im tak przypadly do gustu, ze krzycza o dokladke :-)

Do góry