reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Leika kuruj maluchy..
zdrówka dla Nich.
moje póki co wciąż zdrowe.
a dzis się przeraziłam-jest info w przedszkolu ,że w jednej grupie zdiagnozowano owsiki
g015.gif
a fuj!!

reklama
Ale sie rozpisałyście !!!!
Nie mam szans na przeczytanie.
Męczy mnie strasznie gęsty katar
Moze macie jakieś sprawdzone domowe sposoby?
Muszę na jutro być bez choroby
A na noc polecam na talerzyku obok łózka 3 rozgniecione ząbki czosnku i cebula przekrojona na pół :tak: lepiej sie odycha :-)

Ale piszecie duzo :-D
mama05 ale masz tydzien! podziwiam i do tego 43 kwiatki :szok: :-)

Na obiad robie gulasz;P ale pachnie w domu, zaraz klade spac mlodego i zrobie surówke....

mama05 OWSIKI!!! podaj synkowi od razu lekarstwo a napewno go to nie dosięgnie!!

nie wiem czemu ale odnosze wrazenie ze pewne osoby nie umieją liczyć do 3 ani czytać nazwy wątku:baffled:

zabieram się za wybieranie gnidek córeczce! córce córuni... przez Ó się pisze prawda????

Sempe
c014.gif
:)))

a co do leku to mam iść do apteki i powiedzieć ,że chcę coś zapobiegawczo???
nigdy nie miałam z tym do czynienia -muszę kupić bo jeszcze tego mi trzeba;/

a Ty walcz!mam nadzieję ,że niedługo główki będę czyste!!

zabieram się za wybieranie gnidek córeczce! córce córuni... przez Ó się pisze prawda????

Prawda ;-):tak:

mamo05 - współczuję... :( Zawsze mnie takie przedszkolne epidemie straszą bardzo... u nas na szczęście jeszcze nic się nie działo, ale co rusz czytam o jakimś przedszkolu w naszym mieście...
I chyba nie kupisz nic w aptece "zapobiegawczo" bez recepty, jak masz możliwość, to zadzwoń do Waszego pediatry i się go poradź.

witam WIELODZIETNE piatkowo:tak: ciesze sie ze weekend, przetrwalam swoje wczorajsze zebranie firmowe na drugim koncu swiata a dzis jade po poludniu do pracy. Wieczorem zamierzam spedzic ze swoimi dzieciatkami. Wpadne jeszcze pozniej na chwilke, teraz niestety musze odtransportowac mlodziez do szkolki.

Leika no masakra-wcześniej przez 3 lata Zuza chodziła do tego przedszkola i nie było owsików...
a teraz jak to przeczytałam to włos sie jeży;/;/

Pawimi witaj kochana;)
przyjemnych zabaw z chłopcami:)

ja własnie wróciłam,dzieci poodbierane ,biorę się za pomidorową..

Wisienka- żyjesz??????????????????????????? :)))

Witam i ja!
Smarkajaca i kichajaca...znowu:dry::-( Wzielam skorbolamid i robie sobie inhalacje sola fizjologiczna bo tyle mi wolno

Oddalam dzis samochod do mechanika ale szybko sie z nim uwinal i przed chwila moglam go odebrac (sworzeń wahacza i oslonę przegubu trzeba było wymienić)

Sempe, Pawimi ;-)

Mamo zmiana avataru widze :-) bedzie sie mi z Bono kojarzyl :tak:

Pozdrawiam i bede wieczorem bo moj maz znowu sobote zalapal :-(

Aha gnidy jak juz sa ususzone przez preparat to latwiej sczesac gestym grzebieniem, klopot tylko jak dlugie wlosy sa. Na owsiki profilaktycznie dobra jest kapusta kiszona, czosnek i oczywiscie mycie rak. Lekarstwo jest tylko na recepte

Ostatnia edycja:
reklama
juz:tak: dzieciaki w szkole, taka bloga chwila ciszy po burzliwym poranku. U nas noc malo ciekawa byla bo ja po tym zebraniu firmowym pojechalam z sasiadka prosto na wieczorek swiateczny do jej kosciola. Zaprosila mnie w formie goscia bo miala prezentacje podczas tego wieczoru (dosc orginalna musze przyznac) natomiast moje dzieci pojechaly z nianka i jej mezem najpierw na pokaz lampek choinkowych a pozniej do kina na swiateczny film. Chyba nakarmila ich jakims syfem bo Vincent w srodku nocy zbudzil sie wymiotujac i placzac ze jest chory.:baffled: Musze z nia dzis porozmawiac i dowiedziec sie co takiego zaserwowala im do zjedzenia. Podejzewam ze jakiegos macsyfa albo tlusty chemiczny popcorn kinowy. Na szczescie rano wydawalo mi sie ze wszystko w porzadku....pozostaje tylko pranie po nocnych sensacjach.
Teraz sie delektuje spokojna kawka i za chwile bede sie zbierac do pracy. Sempe - strasznie dlugo walczysz z tymi szkodnikami:no: wspolczuje...dla pocieszenia powiem ze wczoraj dostalam notke ze szkoly ze pojawily sie u jakiegos dziecka wszy, mam tylko cicha nadzieje ze to swinstwo sie nie rozprzestrzeni na moich chlopakow. Oliver sobie zapuscil fajne wloski i dopiero niedawno zaczal naprawde miec konkretny fryz...szkoda by mi bylo je scinac.

mama - owsiki???? no kurcze czego te dzieciaki nie przywloka do tych szkol.
zuzinka - no nic, popatrz optymistycznie ze...prace ma!
leika a Ty nam jeszcze nie pokazalas chyba swojego maluszka????
weroniczka? jak u was, Joas - walczycie z chorobskami (kurcze przez moment zaczelam sie zastanawiac jak sie pisze "chorobska" tak mnie ta ostatnia dyslekcja wytraca z pionu:szok::-D)

Do góry