reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

no mi to obojętne , czy szczepią, czy nie. To ich decyzja.
no i mówili jeszcze, że rodzice organizują dzieciom ospo-party, czyli jak dziecko ma ospę to przychodzą do niego inne dzieciaki i w ten sposób się zarażają, że nawet nie zdają sobie sprawy rodzice , na co narażają dziecko swoje.
No i najgorsze powikłania są jeśli się nie szczepi, a przechodzi się choroby.
Także takie sugestie przedstawił ten lekarz, opierał się on o statystyki.

reklama
no mi to obojętne , czy szczepią, czy nie. To ich decyzja.
no i mówili jeszcze, że rodzice organizują dzieciom ospo-party, czyli jak dziecko ma ospę to przychodzą do niego inne dzieciaki i w ten sposób się zarażają, że nawet nie zdają sobie sprawy rodzice , na co narażają dziecko swoje.
No i najgorsze powikłania są jeśli się nie szczepi, a przechodzi się choroby.
Także takie sugestie przedstawił ten lekarz, opierał się on o statystyki.
Słyszałam właśnie ostatnio o tym ospo-party, że rodzice świadomie narażają swoje dzieci i że to bardzo niedobrze.

elusia no to moja się nie wlicza bo urodzona 4 września. A już się cieszyłam że zaoszczędze i w to miejsce pojdzie mengo i ospa

dawidowe , ale na pneumokoki się chyba załąpie bo to do 2 roku i to mają być obowiązkowe.No troszkę wczas się obudzili z tym rozszerzeniem kalendarza.
"Rozszerzenie szczepień chroniących przed pneumokokami, bakteriami będącymi jednym z najczęstszych powodów zakażeń dróg oddechowych, zapaleń opon mózgowo-rdzeniowych i sepsy, powinno poprawić sytuacją epidemiologiczną tego typu infekcji w Polsce" - podkreślił dr Grzesiowski. Ale dodał, że należy jak najszybciej objąć obowiązkowymi szczepieniami wszystkie dzieci do 2. roku życia.

Moja to powinna być szczepiona na pneumo ze wzgledu naczęste zapalenia oskrzeli. Tylko że ja z dobrymi chęciami od września ją szczepie tylko że jak odczekam miesiąc na kolejke to Laura chor, albo świeżo po antybiotyku albo jak się wbiłam bezkolejki to okazało się że ma spore opónienie na odre.... Była zapisana na początek grudnia to angina i antybiotyk a teraz mamy kolejke na 12stycznia. Kasa odłożona wiec zobaczymy zreszta chyba powinna miec kolejne obowiązkowe bo ona ma 16 miesiąc.

Wydaje mi się , że pierwsze obowiązkowe jej dadzą , a potem dodatkowe. No zobaczysz w styczniu, zapytaj o te darmowe pneumo, bo pewnie sami nie powiedzą Ci.Dziwne to z tymi kolejkami do szczepień, u nas przychodzisz i szczepią , ale co stolica to stolica :tak::-)

elusia, ja się tam niedoczytałam, ze dla wszystkich dzieciaczków bedzie bezpłatne szczepienie na pneumokoki :no::confused:

dawidowe,
my przez te ciągłe choroby jesteśmy w tyle ze szczepieniami :-( a bardzo mi zależało na pneumokokach ze względu na żłobek :sorry2:

reklama
Do góry