reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

dorka - oby nie, bo marudę będziesz miała w domu ze dwa tygodnie;)

joasia - zdrówka!

dziś miałam koszmarny dzień. rano zadzwoniła przyjaciółka prosząc o podwózkę do krk, bo z jej mamą źle po operacji (ortopedycznej). dziś rano nie widziała gdzie jest, jak się nazywa i wyglądała jak na wylew. przywracają ją do życia. ledwo się rusza, prawie w ogóle nie mówi, ale jest lepiej. poznała córkę i nawet mnie. pomogła moja ciąża - kazali jej powiedzieć kto w rodzinie jest w ciąży i męczyli jej do póki nie wymieniła mojego imienia, co przyniosło wszystkim ulgę. przyjaciółka walczy teraz o ruchy rąk, stymuluje ją, ale boi się jak cholera. lekarz oświadczył, że to "coś z główką", czyli neurologiczne. praktycznie obca dla mnie osoba (przyjaźnię się z jej córką jakieś 18lat), a swoje przeżyłam.. musiałam to odespać.. straszne to jest, jak łatwo można kogoś stracić..

sylwester.. w tym roku padło na nas. siostry męża będą z partnerami. zakupy zrobione, bigos mój kochany ugotował. jutro sałatka i przygotuję piersi faszerowane pieczarkami z cebulką:) zwykle nie piję nic, albo śladowe ilości, ale w tym roku jest mi przykro, bo mój mąż wymyślił mnóstwo nowych drinków, a robi zawsze pyszne:) może skuszę się spróbować po łyczku... szampana mamy z Bartim kupionego, więc sprawa rozwiązana. muszę skombinować pościel dla gości.. dobrze, że łóżek chociaż dużo mamy;)

zeźliłam się dzisiaj jak sprawdzaliśmy stan konta w banku. Mąż dostał wypłatę przed świętami - normalnie dostaje do 30, nie sprawdzaliśmy wcześniej, bo pieniądze zostały z listopada. dziś patrzymy, a tu goła wypłata! nie wypłacili ani jednej nadgodziny! takim sposobem mamy około 2800 na cały styczeń! minus oczywiście kredyt 640:/ ciekawe.. a tu jeszcze dzień babci i dziadka! mamy do "obdarowania" 4babcie i 4dziadków.. świat jest do pupy..

reklama
hej dziewczyny
dołaczam do niewyspanych i mimo,z ę juz wieczór wciąz ziewam.
Właśnie wrócilam od lekarza, naczekałam się straszliwie ale przynajmniej serducho usłyszałam.

Ja na szampana się nei skusze ale na czerwone winko owszem.
Chodzi za mna sushi....:sorry2:

Ja sylwestra spędzę sama w domu,tzn z córcią choć ona pewnie będzie spać. TŻ niestety pracuje w tę noc. Miałam propozycje pojechac na noc do znajomych ale jak teraz jestem chora to odpada.

kilolek ale mi na sushi ochoty narobiłaś ;-). Ponoć nie wolno ale ja w poprzedniej cąży jadłam bo nie mogłam się oprzeć i nic mi nie było :)

sylwester w domu z lampką szampana piccolo :-D:-D:-D
kilolek ty na sushi ,a ja na lody.
Kupiłam pół litrowy kubełek i zajadam :-D:-D:-D:-D

Sushi w ciąży nie wolna jak się nie chorowało na toxo.

dziewczyny mam problem może ktoś mi coś doradzi... od jakiegoś tygodnia mam strasznie przesuszone czoło. na skroniach nad brwiami normalnie skóra mi się sypie zaczeło się od kilku ciemniejszych plamek teraz znikły ale obawiam się że to są te cholerne plamy ciążowe:-( co chwila smaruję to czoło różnymi kremami ale skóra jak schodziła tak schodzi całe szczęście że mam grzywkę...

dziewczyny mam problem może ktoś mi coś doradzi... od jakiegoś tygodnia mam strasznie przesuszone czoło. na skroniach nad brwiami normalnie skóra mi się sypie zaczeło się od kilku ciemniejszych plamek teraz znikły ale obawiam się że to są te cholerne plamy ciążowe:-( co chwila smaruję to czoło różnymi kremami ale skóra jak schodziła tak schodzi całe szczęście że mam grzywkę...
Natłuszczaj emolientami na alerię .
Najlepiej emolium,oilatum lub zwykła masć cholesterolowa.
Zwykła oliwka dla dzieci też jest dobra.
Mam to samo.
Sypie mi się z nosa,policzków i czoła.;-):-):-)

CZESC KOCHANE
sorki ale nie dalam rady doczytac.
Iwa w nocy dostala goraczki i tak co dostanie nurofen to zaczyna dzialac po 1h a po 5h tem znowu siega 39.5.
nie mam pojecia co sie dzieje ale obstawiam ze to od gardla bo w nocy chrype straszna miala a innych objawow nie ma.
zdrowka wszystkim zycze

reklama
Własnie z małych zakupów w tesco wróciłam. Bardzo, bardzo serdecznie chciałam podziękować dziadu, który mnie wózkiem staranował, żeby wejść w kolejke przede mnie. W kasie pierwszeństwa, mój brzuszek widać. Ja w koszyku 5 rzeczy, dziad wózek wyładowany po brzegi. Głodna i słaba i na wymioty sie zbierało to odpuściłam, ale zła strasznie jestem i tak :[ A później takie to szacunku wymaga czy ustępowania miejsca :wściekła/y::wściekła/y::no::wściekła/y:

Do góry