reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

kasia ja Cię nie chcę straszyć ale... jak poszłam z Marysią fasolką do lekarza to stwierdził, że nic nie wskazuje na ciążę i przy karmieniu miesiączki mogą się opóźniać lub mogą się pojawić co któryś miesiąc. No i to było w czwartek a w sobotę było mi bardzo źle a we wtorek rano teścik i 2 kreski. Po miesiącu byłam u lekarza i to był 7 tydzień.
Ja nie pracuję od ponad dwóch lat i brakuje mi pracy :(

reklama
O matko doczytac Was wreszcie mi sie udało :-)
Ja wczoraj wieczorem zjadlam dwa surowe jabłka i pół puszki brzoskwiń i dziś mała robiła duzo kupek, do 14 były 4 od rana, wiec może spróbujcie jak Wasze dzieciaczki nie mogą kupki zrobić zjeść to co ja :-)

Ja prawko zdałam za drugim razem i to juz Hanie mialam w brzuszku ale jeszcze o tym nie wiedziałam i to może ona mi pomogła.

U nas Hania budzi sie rano o 8:30 i jest marudzenie. Czasami uda sie jej jeszcze ze mna zasnąć, ale nie zawsze. Potem miedzy 11-12 jest drzemka godzinna. Około 14 spacer gdzie śpi. Jak wracam o 15 to ona najczesciej spi dalej, tylko jej czapke ściągam i rozpinam kombinezon i potrafi mi w wózku nawe 2 godziny pospac ale to nie regula bo czasami nie spi wcale po spacerze. Do wieczora jest róźnie, czasami spi coś jeszcze czasami nie. O 20:30 kąpiel a około 22:30 -23 zapada w sen nocny. Spi tak 3-4h i potem ja daje do siebie na cycka na leżąco i mam zamiar ja odłozyc ale zawsze zasypiam i tak zostaje ze mną całą noc do rana :zawstydzona/y: Mój mąż nie spi z nami aby sie wyspac do pracy wiec mamy z Hania całe łózko dla siebie. Nawet nie wiem co ile Hania sie cycka w nocy bo przez sen to robie.

Ostatnio Hania sie czesto cycka w ciągu dnia. Jedna pierś dajęjej na kilka razy, bo je, potem nie chce, za kilka minut jednak chce. Nie wiem co jest grane, jakis kryzys czy jak?

Mileczka dobrze,że nic groźnego sie nie stało. Ludzie to maja tupet, powinni sie zatrzymac i jeszcze po stopach go całować,że wybral opcje aby w nich nie wjechać.

Trzymajcie sie babki cieplutko, ja Was czytam na bieżąco ale gdy zrobie sobie zaległości to potem zanim nadrobie to tyle czasu mija.

Dzień dobry kochane :-)

mileczka - nawet nie wiesz jak się cieszę, że nic poważnego się nie stało i Twój jest cały i zdrowy

zabieram się za zaległości ;-)

jak nie dostanę do 27go to testuję :-D w ten sam dzień co rok temu :-D:-D

idę spać póki mały śpi, dobranoc :happy2:

rozumiem,zeby trzymac kciuki za 1 kreske??????Ja bym chyba z okna skoczyła jakby sie okazało,ze jestem w ciąży....u nas zdecydowanie koniec dziecioróbstwa:pno chyba że 6 w lotka trafimy,to jeszcze tego syna bym chciała....

mnie też tak brzuch pobolewał chyba z tydzień aż przestał i cisza:) u gina byłam to by chyba coś zauważył?:)

u mnie tak samo,zwłaszcza w trakcie karmienia!obstawiałam jajeczkowanie albo obkurczanie sie macicy,bo ciąży n ie biore w ogóle pod uwage!

Chrzest mamy 5 lutego i to znalazlam taki kosciol w ktorym ksiadz wchodzi do takiego baseniku z podgrzewana woda I zanurza bejbika jak Jan Chrzciciel !
to jest wypas!!!!!!

ja ze swoja tez spałam w 1 łóżku,teraz z młodszą tez spie!
oj, a ja dzisiaj skopany humor mam.
pojechałam do pracy pogadać z kierownikiem o mojej pracy bo jest to etat finansowany z unii i w październiku kończy się umowa. To chciałam się dowiedzieć na czym stoje i czy jest szansa żeby mnie na inne stanowisko przerzucili, i się rozczarowałam......
usłyszałam że nie chcą więcej kobiet zatrudniać;/
więc od dzisiaj rozpoczęłam aktywne poszukiwanie pracy, ale lipa z ofertami
więc wymyśliłam że jak do czerwca nie znajdę pracy to chyba zacznę sie starać o kolejne dziecko hihi

ale mam humor do du.. , aż się popłakałam że mnie nie chcą

właśnie topie swoje smutki w pepsi:)

polska rzeczywistość....brak słów..kasia,staraj sie od razu o drugie skoro planujecie i idź na zwolnienie....
trudno-ja bym się juz takim nie przejmowała....

Hheh prawko robiłam mając 17 lat - zdałam za 2gi razem .
to tak jak ja....z tym,ze ja aktywnie jeżdżę 12 lat....:szok::szok::szok::szok:

u nas przzeziębienie jakby zelżało, ale nie ma znaczącej poprawy....nawet antybiotyk u mnie nie zadziałał tak jak powinien...ehh..jak do czwartku sie nie poprawi to idziemy znów do lekarza...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

agadaria - ale cie trzyma to chorobsko..przed ciaza to z domowych sposobow - butelka wina i do spania, rano choroba byla mniejsza tylko bol glowy wiekszy :-) teraz chwale sobie saune tzn od kilku lat, bo tutaj (fin) kazdy ma saune. Wczoraj byla sesja w 80st - na snieg sie wytarzac (-8) i znow do sauny - uwoerzcie mi ,ale od praiwe 6 lat jak tu jestem chorowalam raz ,ale chyba z przemeczenia i to w czasie gdy do sauny nie mialam dostepu. No takie luxusy mam ( a tutaj to normalne wyposazenie kazdego domu i bloku) ..

ja zdalam na 17 urodziny, rwalam sie jak dziki kon do jezdzenia. Potem troche nie bylo mi wesolo , bo dopoki mieszkalam z rodzicami to musilam robic za kierowce i brac udzial w nudnych imieninach wszystkich ciotek i wujkow i patrzec na to podchmielone towarzystwo :) ale zaraz po maturze wyprowadzilam sie z domu na studia i tam (krakow) juz zostalam na 10 lat i wywijalam autem ,ze hoho (cudzymi bo swojego nigdy nie mialam), teraz juz nauczylam sie jezdzic spokojniej , bo tu nie panuje prawo dzungli jak w np krakowie. Moj maz jak jezdzil po krakowie to stal chyba z pol godz na jakims skrzyzowaniu przy alejach, mowie mu "wryj sie bo cie nie przepuszcza", a ten "no przeciez tak nie mozna, wg przepisow bleble .. " to kazalam mu sie przesiasc i ja wzielam ster w swoje rece, jak dotarlismy na miejsce to skwitowal,ze on sie boi w pl jezdzic i mnie sie zaczyna bac ,ze taki demon za kolkiem jestem :) ehhhh a to tylko nasza kultura jazdy i to ze nas jest prawie 40mln i w pi.zdu aut a ich jest tam kilka milionow na caly kraj to nie maja tak ciasno :-)

oj dziewczyny , wprowadzacie panike z tymi ciazami :-D

u nas mroz spory to chyba pogrzejemy du.py w domu, ja taka ciaparyga ,ze dalej zimowej kurtki nie mam..:no:

agadaria zdrowka zycze :)

kasiadz jak czytam takie teksty "kobiet nie bedziemy zatrudniac" to sie we mnie gotuje :wściekła/y: w ogole to jest niezgodne z prawem pracy EU i jest dyskryminacja... ja sie przyzwyczailam do nieco sprawiedliwszego traktowania pracownikow, nie wiem co to bedzie jak do PL wroce, chyba o wszystko sie bede wyklocac i wyleja mnie po tygodniu ;)

Ja od jakiegos czasu probuje usypiac mala inaczej niz w hustawce (dodam tylko ze bezskutecznie), wczoraj okolo 22 tez skapitulowalam i mloda zasnela w hustawce a mi sie tez dosyc mocno przysnelo na kanapie bo obudzilam sie dopiero po 1, wylaczylam hustawke, a ta dalej spi, zanioslam do lozeczka i przespala jeszcze do 4 :szok:, potem zjadla i spala do 8! Normalnie w szoku jestem, chyba zapadla w taki gleboki sen przez to 3 godzinne hustanie. Ja to juz od 5 bylam gotowa do wstawania bo od miesiecy tyle nie spalam, i mleko 2 razy odciagalam - tak mnie cyce bolaly.
Ja jej chyba hamak kupie zamiast lozeczka jak bedzie starsza :-D

A parwko zdalam jeszcze w liceum, potem nie jezdzilam przez lata i zaczelam dopiero po przeprowadzce do UK, a teraz sie w PL boje jezdzic :baffled:

hej a w domu rodziców taka zimnica, że można zwariować. Wszystkie mięśnie mnie od tego zimna bolą. Maleńka dostała nawet czkawki i łapki takie lodowate miała. Włączyłam grzejnik elektryczny bo termometr wskazywał 16 st. Dzisiaj już będziemy spać w naszym mieszkanku w ciepełku. Już dłużej w takiej zimnicy nie wytrzymam.
monika zazdroszczę Ci tej sauny. My przez to zimno chyba też się zahartowałyśmy bo dawno Żadnego chobóbska nie było. Jedyny plus takiej temperatury bo tak to ogromny dyskomfort.

jagmar - podobno jak w domu jest tak kolo 18st to czlowiek zdrowszy i nie choruje... moze o tak ,ale ja wiecznie poskurczana z zimna :/ a jakby co to zapraszam do mnie na kawe i saune :D

hej hej

agadaria kciuki proszę za 1 kreskę :tak: Drugiego bąbla dopiero za rok starania będą. Aha no i @ nie dostałam, brzuch mnie tak bardzo nie boli ale coś tam czuję. Pamiętam że rok temu czułam zagnieżdżanie się zarodka ale inaczej niż tu, a tak wogóle to mi mokro :eek: Czuję się jakbym więcej śluzu miała, może to jajeczkowanie??

ja prawko drugi raz podchodzę 9 lutego. @ lata nie jeździłam i strasznie się cykam za kierownicą. Muszę zdać w tym roku bo od przyszłego będzie ciężej.

reklama
hej hej

agadaria kciuki proszę za 1 kreskę :tak: Drugiego bąbla dopiero za rok starania będą. Aha no i @ nie dostałam, brzuch mnie tak bardzo nie boli ale coś tam czuję. Pamiętam że rok temu czułam zagnieżdżanie się zarodka ale inaczej niż tu, a tak wogóle to mi mokro :eek: Czuję się jakbym więcej śluzu miała, może to jajeczkowanie??

ja prawko drugi raz podchodzę 9 lutego. @ lata nie jeździłam i strasznie się cykam za kierownicą. Muszę zdać w tym roku bo od przyszłego będzie ciężej.
z tymi zmianami w prawku to nie wiadomo kiedy wejdą, ja jak 3 lata temu zdawałam to też się spieszyłam bo przepisy miały się zmienić, a w tamtym roku szwagier się spieszył żeby zrobić bo przepisy miały się zmienić...... a tu cisza, przepisy ani drgną :)

a u mnie dzisiaj dzień lenia od rana sypał mocno śnieg więc postanowiłam że na spacer nie idziemy. Śnieg już przestał sypać ale swoją decyzje podtrzymuje - dzisiejszy dzień bez spaceru bo mi się nie chce ;D

Do góry