reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Natusia wiesz co, musisz sama ocenić co z połykaniem tabletek, duże są. Ja je łykam w całości, ale też nie mam problemów z połykaniem (bez skojarzeń hiehie). Myślę że jak cię przerazi wielkośc to możesz ciachnąć na mniejsze kawałki i po kolei połykać, jak Piranha pisze ;-)

Moża masz racje...zakupie i zobacze czy bede w stanie tylko szkoda mi kasy bedzie jak juz je zakupie bo troche wyjdzie za wszystko. No i oczywiście NIC sobie nie pomyslałam:laugh2:hihi agentka z Ciebie:laugh2:

reklama
Natusia -aaaaa tam,zawsze jest o czym pisać :)
a pytania zadawaj ,zawsze któraś odpowie...

Truskafffka no widzisz-mój mąż latał ,latał i wylatał:)))

oj ,poczekam na Twoja owu kwietniowa i bedę &&&&&& zaciskać ;))

Gal jak tam u Ciebie ??

Natusia ja zakupiłam sylk, cytrynian wapnia(tam jest też magnez), sok żurawinowy 100%, kwas foliowy 400mg, jeszcze muszę dokupić wit.B-Complex 100mg bo wyczytałam, że jest lepsza niż 50 mg, wit.C1000, Saw Palmetto 320mg i Urinal w aptece chcę kupić bo Piranha polecała. Póki co nie stosuję testów owu, ale mierzę temp i obserwuję śluz, którego mam mało a jak mam to gęsty, ale biorę póki co jakieś marne dawki wit.B z Mg, bo suplementy które wymieniłam zaczynam brać chyba od kwietnia. Aha i chyba kupię tą branzoletkę która jony ujemne wydziela:-)

Piranha ja jeszcze pomęczę Cię z tymi jonami jak naładowana jest sperma skoro kupię branzoletkę to komórka naładuję się dodatnio i będzie przyciągać X?Które również są naładowane dodatnio?

truskaffka a Ty tuż przed owu??? szyjka otwarta i śluz ciągnący? jak tak to na pewno owu zaraz zaskoczy!:tak:

mykam już z bb
musze sie wyciszyć przed porankiem :-p

Natusia noo kasy poszło trochę na te suplementy...:szok: no ale może dzięki temu będziemy miały córy :tak:
ja bym chyba na twoim miejscu kupowała suplementy, jeśli chcecie działać zgodnie z przepisem dziewczynkowym. Jak się okaże że tabletki za duże, to potraktujesz je nożem ;-)
Mama w kwietniu to ty będziesz już ciężarówką "pełną gębą" i fluidki ciążowe będziesz przesyłać:-D
a mąż spryciarz ..latał latał i wylatał, pogratulować
Kinga ujć, tulę
a u mnie śluz właśnie lichy, cały czas białawy, lepki. Czasem bardziej śliski-ale zdecydowanie nie jak białko. Szyjki nie umiem badać, więc się nie sugeruję..zobaczymy co to będzie

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za Wasze wsparcie przed sobotą, tego mi było trzeba!!! :-)

natusia, oto linki (choć Truskafffka już Ciebie poratowała :-) ...ale żal mi je kasować z posta skoro już je wyszukałam :-D):

witamina C, albo ta 2 x dziennie:
WITAMINA C 1000mg 250 tabl + BIOFLAWONOIDY I RÓŻA (2088201724) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo ta (ma formułę "Timed Release", dzięki której uwalniana jest stopniowo) 1 x dziennie:
WITAMINA C 1000mg 250 tabl + BIOFLAWONOIDY I RÓŻA (2088201724) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Calcium Citrate 2 x dziennie:
CALCIUM CITRATE WAPŃ + WIT. D MOCNE KOŚCI, SERCE (2071419531) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

B-50 (wersja tabletkowa :-)) 2 z dziennie:
B-50, KOMPLEKS WITAMIN z grupy B, 100 tabletek (2068098865) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

żurawina:
Cranberry - koncentrat z żurawiny b/mocny 12600mg! (2030958748) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Truskafffko
, bardzo dobrze mierzysz, pewnie jeszcze nie czas ale jestem pewna, że owulka tuż tuż :-) Ja tam mam zawsze przyjemne sny o porodach, wiem po prostu, że zaraz będę rodzić, nie czuję żadnego bólu i nagle dzidzia jest obok (szkoda, że w realu tak dobrze nie ma :-D). Poleciłam tą witaminę C ze względu na formułę "Timed Release" - dzięki niej witamina C uwalniana jest stopniowo i mniejsze są jej straty, przy nagłej dużej dawce jednak większość trafi do ...kibelka :-D

Kinga, miłego wieczorka i czekamy rano na super newsa!!! Ode mnie dostaniesz trochę spóźnione gratulacje bo Krzysiu najwcześniej po 8 wstaje ;-)

Noemi, dzięki wielkie!!! Wow, strasznie wcześnie poznałaś płeć synka, musiał to być dobry lekarz! Nad imieniem jeszcze nie myślę, chyba wolę się najpierw upewnić na połówkowym, że to naprawdę dziewczynka ...chyba dopiero wtedy tak całkowicie w nią uwierzę i dotrze to do mnie w 100 % :-) ...wtedy też zacznę myśleć nad imieniem. Oczywiście z prezerwatywą jest możliwość zajścia w ciążę ...ale bardzo mała :-) Co do żurawiny to podobno dużo lepiej działa tabletkowa jak sok. Plemniki Y podobno są naładowane dodatnio a X - ujemnie, bransoletka pomoże w dodatnim naładowaniu komórki jajowej co przyciągnie żeńskie plemniki.

Ostatnia edycja:
Dzieki Piranha za odpowiedź:-) z synkiem było tak, że byłam na specjalistycznym USG, tym które robi się w okolicach 12tyg ciąży(poszłam dla spokoju żeby nie martwić się o zdrowie dziecka) i wtedy Pani Doktor powiedziała cytuję: " Z tego będzie chłopak, chyba że dziewczynka ma aż tak dużą łechtaczkę, w co wątpię":-) i chłopak został:-) Piranha a co z Urinalem? Pisałaś kiedyś, że też jest bardzo dobry? I dzięki z tymi jonami, nie wiem czemu ale właśnie coś kojarzyło mi się na odwrót z tym naładowaniem:-p i właśnie mi nie pasowało jak dodatnie może dodatnie przyciągać a poprostu się myliłam:zawstydzona/y: najoma ma synka i teraz jest z córeczką w ciąży tak o bez planowania fajnie, że tak się udaje niektórym:-) aha i moja koleżanka planowała 2 ciążę bez planowania płci jej mąż pracuje za granicą i wyliczyła mniej więcej kiedy dni płodne mąż przyjechał podziałali i pojechał i jest córa a ma synka i tak sobie przemyślałam, że spełniła 2 warunki wstrzemięźliwość ponad 7 dni i brak wpspółżycia po. Ja sobie pomyślałam, że też zachowam wstrzemięźliwość ponad 7 dni(bo ponad może być czy w jamiś dniu rośnie ilość Y?) i wtedy dzień przed pozytywnym testem popracujemy, a jeżeli jakoś pomylę się z tym testem to nie przekraczając 3 dni pomiędzy starankami jeszcze raz spróbujemy, ale to jeżeli nie wstrzelę się z testem, chyba dobry pomysł?

Noemi, podobno w 12 dc obie płcie mają taki sam wyrostek płciowy (tzw. nub po ang.) tylko jest on inaczej nachylony - u chłopców delikatnie sterczy ku górze a u dziewczynek jest równoległy do linii pleców Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see, mi lekarka powiedziała o synku jakoś w 14 tc :-) Co do Urinalu to też jak najbardziej może być, chodzi o to by ekwiwalent świeżych owoców żurawiny wynosił 1500-10000 mg. Mojej siostrze też udało się z synkiem i córeczką bez żadnego planowania, nawet nie wiedziała, że są metody zwiększenia szans na daną płeć :-) A im wyższa wstrzemięźliwość tym chyba lepiej, dziewczyny z in-gender często zachowywały 12-14 dni. A pomysł bardzo dobry, tylko potem pilnuj niskiego pH i braku rozciągliwego śluzu aż do owulki.

reklama
My jeszcze walczymy z ospą, ale małego mi wzięło masaktrycznie ma we włosach, w uszach, na dłoniach i w buzi całe plecki i brzuszek i nic mi nie chcial jesc na szczescie jest lepiej...

Współczuję i..łączę się w bólu,u mnie już na szczęście strupki ale nastarszego wysypało podobnie jak Twojego synka,do tego 3 dni gorączkował,na szczęście już go nie swędzi,jeść też może,najgorsze było pierwszych 6 dni :no:
Najlżej przeszła Laura,chociaż "dwa ospy"-jak powiedział mój Oliś ;-) jeszcze nie chcą się wygoić ale to dlatego że na pupce,czyli tam gdzie pampers....
Dużo zdrówka no i cierpliwości życzę,na szczęście dzieci chorują na to tylko raz :tak:

Moje słońce dzisiaj kończy 5 m-cy!! Kurczę ale zleciało!!

Do góry