reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal, na prolaktynę spoczynkową też trzeba być spokojnym i niezmęczonym (ja przyszłam 10 minut wcześniej i posiedziałam sobie przed pobraniem krwi :-) ...niestety przy drugim pobraniu trochę się zdenerwowałam gdyż przede mną w gabinecie próbowano pobrać krew małemu chłopcu a on tak płakał, że serce się krajało :-() gdyż i wysiłek i stres podnoszą poziom PRL. Jeśli przy synku nie ma szans na brak wysiłku i spokój to chyba faktycznie to badanie nie ma sensu ;-) ...ale możesz sobie sprawdzić progesteron, to też bardzo ważne. Testu czynnościowego przed ciążą nie robiłam, wtedy raczej nie miałam problemów z prolaktyną gdyż faza lutealna była długa i nie było żadnych plamień przed @, w ciążę zaszłam wtedy od razu! :-) I nie dziękuj mi proszę bo aż mi głupio, naprawdę cieszę się jeśli w czymkolwiek mogę choć odrobinę pomóc :-)

reklama
hej dziewczynKi
t09013.gif

ale zzzimno....U was tez?:)
Czuje sie juz lepiej...jednak na chandrę pomaga zapalony kominek i nalewka ze śliwki:))))
t0351.gif

A jak tam u Was dziewczynki? Cos mnie ominelo??
MissBella - piekne wiesci z wizyty!!!!

Mama - zdrowka dla cory!!!! Oby szybko poszly chorobska!!!!!

Kinga - narazie jeszcze nic przesądzonego..moze za kilka dni ujrzysz 2 kreseczKi

Truskafffko, no właśnie z ciekawości zerknęłam dziś na Twój wykresik ale tempki na niej nie było, dziś tempka też taka niska była? Może to faktycznie będzie po prostu długi cykl, miewasz takie? Estrogeny raczej się u Ciebie rozszalały sądząc po tych spadkach na wykresie :-) a to po piku estrogenów następuje pik LH, pewnie lada "moment" pojawi się na teście spóźnialska 2 krecha :-)

Piranha - dzięki za wszystkie odpowiedzi i fajna myśl aby zebrać te informacje w całość :)
czytam, czytam i jeszcze nie dogonilam Was :)
ale musze koniecznie napisać do Kingi - ja robilam test w 12 dniu fl ponieważ w nocy planowałam podroż autokarem a na noc serwowałam sobie progesteron dopochwowo a ponieważ w autokarze nie bylo to proste więc się ucieszyłam że test w 12 dniu fl wyszedł negatywny i odstawiłam progesteron na dobre !!
Nie skapnełam się tylko dlaczego wpieprzam cały czas ziemniaki i ogórki kiszone oraz sok pomidorowy ?? i przy myciu zębów miałam odruchy wymiotne - ??
w 14 dniu fl miała przyjść @ ale nie przyszła więc pomyślałam że podróż ją opóznia więc w 15 dniu fl zmierzyłam tempkę a ta poszła do góry więc czym prendzej pobieglam zrobić test i w 15 dniu fl wyszly II krechy
tak więc głowa do góry - póki @ nie przylazła trzeba mieć nadzieję
miesiąc temu pisałam to samo koleżance która była już załamana bo testy wychodziły negatywne a w 16 dniu fl wyszedl cień !! i wszystko jest super :) :-)

Missbella to trzymam kciuki za owocne staranka w tym cyklu:tak:
Przesylam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& na jutro i ciazowe fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~

Uciekam bo mala mi tak szaleje ,ze nie mam jak siedziec.

reklama
Piranha- dziekuję bardzo:-). Tak jak piszesz, to zrozumiałam, że progesteron jest jakby powiązany z prolaktyną, czyli jak prolaktyna za wysoka , to progesteron niższy, czy to dobrze zrozumiałam?
Czyli mówisz, żeby nawet zrobić sam progesteron, no to oki.

Czarodziejko- też bym się z chęcią napiła takiej nalewki, mniam....

Truskafffka- ano, ano, ciężkie , ciężkie...:-)

Do góry