reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Poczek dobrze dobrze, ale różnie u nas w to lato bywa, wole się zabezpieczyc...

reklama
poczku dobrze kombinujesz ale jak lato bedzie chlodne to niestety tak sie nie da.ja dla malucha tez mam kilka cieplejszych ubranek wrazie co.w zeszlym roku w maju Iwa na spodenkach i kosulce chodzila ciekawe jak w tym roku bedzie

rurka bardzo profesjonalnie skompletowana wyprawka:-)
pieluchy flanelowe i tetrowe masz?

to SE pospałam... wrrrr sąsiedzi kłócą się. Pijaki jedne!

RURECZKO a jakie rozmiary? Generalnie tak jak POK stwierdziła- lato będzie.
Przy upałach maleństwo w samym bodziaku z krótkim rękawkiem wozić będziesz na spacerkach. Na noc to też bodziaki z długim rękawkiem- moim zdaniem najlepsze- plus skarpetki jak będziesz uważała. A cała reszta to dodatki. Oczywiście śpioszki lub pajace na chłodniejsze dni. Czapusie ze dwie na wszelki wypadek.
To moim zdaniem.
Nie ma co szaleć, bo maleńka raz dwa będzie rosła.

Pieluch tetrowych mamy 10szt białych. Po czasie sszarzały, ale znalazłam na nie sposób.
pieluch flanelowych my nie lubimy. Kulkują się. Może jakieś felerne nam się trafiły

Ostatnia edycja:
rurka - rzeczywiscie. nie pomyslalam, ze lato moze byc chlodne :D glupia! :) a odpowiadajac na Twoje pytanie to ja bladego pojecia nie mam czy czegos Ci brakuje czy nie :)

a macie moze jakas liste zakupowniezbednych (poza ubrankami)? m prosil, zebym zaczela spisywac i liczyc ile to bedzie kosztowalo.

pok to czy cos jest niezbedne zalezy tylko od ciebie:-).

Libby a widzisz a mi widocznie pieluchy flanelowe trafily sie fajne bo nic sie z nimi nie dzialo.
nie wiem jak ja sobie poradze z takim letnim maluchem , ja jestm przyzwyczajona do jesiennej pogody gdzie trzebabylo ubierac maluszka

Karola polecam się na przyszłość :)

Wiola, Libby właśnie pieluch nie mam, ale to już takie pierdoły zostały własnie do kupienia, jeszcze butelki, nożyczki do pazurków i takie tam...
Libby to wszystko maleńkie na 56 rozmiar.

Poczek ja też pojęcia nie mam, dlatego pytam:-) ja znalazłam listę w internecie i sobie ją trochę zmodyfikowałam.

Zobacz np tą podpatrzoną u styczniowych mam :)
https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2012-f415/lista-wyprawkowa-bez-komentarzy-52662/

Ostatnia edycja:
POK nawet nie wiedziałam, ze coś takiego jak hermetyczny śmietnik istnieje...
Akcesoria pielęgnacyjne:
szczoteczka do włosków
cążki+nożyczki do paznokci,
waciki dla niemowląt,
środek do pielęgnacji kikutka (Octenisept)
gaza
wanienka
butelki 2 małe, 2 większe
podgrzewacz do butelek
sterylizator
płyn do mycia
proszek do prania 2kg(dzidziusiowi może nie podpasować, więc mało)

Kosmetyki:
Wybrana przez Ciebie marka kosmetyków- ważne by były z jednej linii
-płyn lub emulsja do kąpieli
-krem do ciała
-krem barierowy do pupki (typu Linomag maść)
-krem na odparzenia pieluszkowe
-sól fizjologiczna do przemywania oczu

nie wiem co jeszcze....

WIOLU poradzisz sobie doskonale. Przy upałach bez czapki, bez skarpet, tylko pieluszka i bodziak. Nie ma co przegrzewać- przynajmniej ja wychodzę z tego założenia.
To fajne pieluchy Ci się trafiły

RURECZKO to masz ciuszkową wersję de luxe. Przebierać będziesz córkę 3 razy na dzień :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hahah, no tak. Niektóre dzieci cycusiowe robią po każdym jedzeniu... W najlepszym wypadku tylko 8 na początku. (zakładając jedzonko co 3 godziny)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry