reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

słyszalyscie najnowsze dane o FAS? ze to spotyka nie tylko dzieci alkoholików,ale jednorazowy incydent też moze sie zakonczyc zespołem, a zależy to od etapu kształtowania sie ukl nerwowego, a pamietam jak mi moj gin mowil, ze jak mam ochote to lampke czerwonego wina zawsze mozna wypic

No to mnie zmobilizowałaś do odezwania się... Czasami pracuję z dziećmi z zespołem FAS i bardzo mnie ten temat dotyka. Kochana to nie są najnowsze dane, to od dawna wiadomo tylko jakoś do opinii publicznej te wieści nie docierają... Poszperałam na forum, pisałam o tym prawie 2 lata temu, tutaj: https://www.babyboom.pl/forum/przyszle-mamy-f64/fas-zawalcz-o-swoje-dziecko-36419/#post5014541

mama kubulki - jak Kubuś???? A Ty Kochana to uważaj na siebie i zwolnij tempo, bo jak organizm zastrajkuje to nic nie będzie tak ważne jak powrót do zdrowia! My tez robiliśmy sami zaproszenia i inne ślubne gadżety:) Zresztą ja wszystkie zaproszenia zawsze sama robię - bardzo to lubię:)
Perfecta - przytulam mocno, niech sobie doły idą precz! A kysz!
Koriander - oj dziś to jest już całkiem fajnie, w dzień tylko -8 a nie jak wczoraj -17 :) Jeszcze chwilkę i na krótki rękawek będzie można wyjść ;P
zyraffka, Olavip - spóźnione życzenia dla Was, ale mimo to jak najserdeczniejsze
Klementinka - super, że miałaś taką atmosferę okołoporodową, sądzę, że u nas to i kolejne dziesięciolecia niewiele zmienią....
Kajdusia - no niestety nie było mnie już dawno na próbach.. Coś trudno się z zajęć urwać:) A co do domku teletubisiów, to Nelcia ma taki sam i bawi się nim często i długo :) Współczuję niejadka Gosiaczka, Nelcia to ma taki apetyt, że chyba mogłaby za siebie i dwoje innych dzieci jeszcze jeść, czasem mnie to martwi, bo może zjeść bardzo dużo... A czasem np. idzie spać bez kolacji bo nie ma na nią ochoty. A ja wychodzę z założenia, że nigdy jej do jedzenia nie zmuszam.

Co do filmów weselnych - to my mamy nakręcony i zmontowany przez znajomych artystów, wyszedł super. Szczególnie podoba się nam ślubna, skrócona i postarzona wersja:)

reklama
Olavip buziaki urodzinowe

Zyrafka Tbie dla odmiany przesylam spoznine buziaki

Perfekta doly precz pewnie brakuje Ci tej sielankowej atmosfery

Mamkubulki zrob badania zjedz witaminki a jak Kubus sie ma ?? w przedszkolu mielismy to samo na poczatku euforia a potem ryk trzeba przeczekac ake dzis moze pomogla mu choroba

Nadinka u nas zawsze pomaga nivea sos to moj ulubiony krem leczacy wszytsko

perciu wyprzedziłaś mnie jak mogłaś :-D:-D:-D:-D

pocieszę Cię, że w poniedziałek mój synek postanowił wstać o 5:30 a wczoraj jeszcze lepiej o - 5:00 :angry::angry::angry:

miłego dnia Wszystkim, szykuje się do pracy:-)

Pyyyjerwsza :)
Pobudka dzisiaj o 6:25:szok::angry::wściekła/y: i tłumacze ze mamusia lubi jak śpiocha do 9 i nic mnie sie nie słucha ten syn:no::-D

perciu wyprzedziłaś mnie jak mogłaś :-D:-D:-D:-D

pocieszę Cię, że w poniedziałek mój synek postanowił wstać o 5:30 a wczoraj jeszcze lepiej o - 5:00 :angry::angry::angry:

miłego dnia Wszystkim, szykuje się do pracy:-)

dołączam do Was, Maja wstała dzisiaj o 5:30:szok::szok: nieprzytomna byłam w dodatku gardło mnie boli:no:

Dawno mnie tu nie było :-) Kamil też należy do skowronków i nie ma znaczenia o której go położę spać i jak zmęczony będzie dzień wcześniej :-)

Hej dziewczynki!!! My wszyscy się pochorowaliśmy... smarkamy, kichamy, kaszlemy... mały miał gorączkę... ehhh... głupia zima! Ja ledwo co żyję bo młody nie daje mi pospać w nocy, a do pracy trzeba iść, mimo choroby :( jeśli któraś planuje otworzyć biznes to radzę poczekać aż dzieci będą starsze... masakra... ;) pozdrawiam Was!!!

Koriander - fajnie że się odezwałaś i że droga minęła dobrze!!! :*
Perfecta - uciekinierka się znalazła!!! :* ja też mam doła, czuję się dokładnie tak jak Ty napisałaś ;)

hej!
Przede wszystkim bardzo dziękuję Wszystkim Wam za życzenia!:tak:

Koriander - bardzo się cieszę,że się odezwałaś i że podróż minęła bezproblemowo!!
Perciu - odgonić mi wszie złe myśli! A kysz! Uśmiech!
Kasiek - zdrówka dla Was...

co do wczesnego wstawania - echhhhh....

reklama
Anecznik - oj rzeczywiście dawno Cie na ogólnym nie było :) Widzę, że Nela i Kamil wciąż funkcjonują jak mentalne bliźnięta... :) Na Neli porę wstawania nie ma wpływu to czy pójdzie spać o 19 czy o 20:30 (później jej się nie zdarza), zawsze wstaje raniutko... Ale ja i tak już nie narzekam, gorzej było jak budziła się w środku nocy.. Zdecydowanie wolę jak śpi całą nockę nawet jeśli pobudka wypada na 5:30 niż to gdy o 2 z kawałkiem zaczyna śpiewać tik-tak i domaga się włączenia światła iw wyjęcia jej ze śpiworka :szok:
Kasiek -zdrówka! A jak Wam nowy sklepik prosperuje?
Perfecta, Gosiagro, Zyrraffka - jak Wam się pociechy rano obudzą to możecie do mnie je podrzucić, pobawią się razem, a ja i tak już o tej porze na nogach jestem :)
Olavip - czyżby Jagódka też wcześnie wstawała i nie dawała mamie pospac?:)

Do góry