reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

No wlasnie ja to nawet nie mam pojecia co szpital kaze miec swojego a co daje.... czekam na zajecia w szkole rodzenia gdzie bedziemy razem ogladac porodowke i mam nadzieje wtedy polozna powie co i jak... na razie wiec mam tylko przygotowana pizame ( nie wiem czy musze miec dodatkowo koszule do porodu???!!) i dres, kapcie i troche kosmetykow ( ja tez bede robic makijaz, nienawidze siebie bez ;) ) Apropo szpitala.... jak pytanie nie w tym miejscu to mnie skierujcie gdzie je zadac ;) : wy rodzicie w szpitalu z oddzialem dzieciecym, w razie wu czy nie???

reklama
U mnie jest oddział neonatologii.
Wracając jeszcze do rzeczy, które zabieram do szpitala, to mam już rozeznanie czego tam nie ma i warto mieć. Ale one nie zajmą dużo miejsca, bo to np. papier toal. (podczas pobytu w szpitalu chyba tylko raz spotkałam się z sytuacją gdy był), sztućce choć są, to ja i tak muszę mieć swoje. Koszuli do porodu jak nie będę miała to mi dadzą szpitalną. Właśnie muszę się zaopatrzyć w podpaski, bo w szpitalu maja tylko takie chamskie podkłady :baffled:. Może podpowiecie jakie Wy kupiłyście bądź będziecie kupowały. Ja po pierwszej ciąży miałam jakieś bella, ale to było daawno temu ;-).

Andav ja jeszcze nie ejstem zdecydowana. Chciałabym odzic w tym co zwykle a tu jest tylko roomming nie am oddzielnego oddziału, neonatologii. W razie czego mam w odwodzie ten bardzo dobrą neonatologią ale jest daleko, warunki już nie tak lusksusowe i kaza sobie placic za rozne rzeczy. Trudna decyzja i chyba ja podejme w ostatniej chwili, zobacze jak sie akcja bedzie rozwijac.
A co do tej pizamy. Pewnie polożna Wam pownie na SR ale do szpitala treba mieć koszulę nocną żeby wietrzyc

U nas koszulę do porodu proponowali, ale wolałam mieć własną i wcale się nie ubrudziła.
Teraz z uwagi na miejsce zamieszkania będę rodzić w innym szpitalu, ale moja gin. tam pracuje, więc jej dokładnie wypytam. Telefon do szpitala wykonać albo tam podjechać i sprawdzić to też nie problem;-)

Jeśli chodzi o sklepik to przecież porodówka to nie jest jakaś bezludna wyspa i dziewczyny sobie wzajemnie pomagają.
Ja mimo, że leżałam na sali prywatnej, rodzinnej to się z kilkoma zakumplowałam, bo miały daleko do łazienki a mój pokój naprzeciw i im pozwoliłam do mnie przychodzić korzystać z łazienki, bo jak widziałam te po CC w pół zgięte to mi ich zwyczajnie szkoda było:-( Ja nie byłam nacinana i zaraz po porodzie czułam się rewelacyjnie.
Poza tym jak M. do mnie szedł a pracuje w domu i jest na każde zawołanie to pytałam dziewczyn czy czegoś nie potrzebują i M. im też robił w razie potrzeby zakupy spożywcze.

Wg mnie dla chcącego - nic trudnego;-)

anik. Prosze powiedz mi jak jak w rzeczywstosci wyglada ten rozek? zadowolona jestes z niego? JA z tego materiału upatrzyłam sobie komplet poscieli(zielony w krowki) i rozek wlasnie a zastanawiam sie jak na zywo wyglada. 3 el. pościel 90x120 do łóżeczka 100% bawełna (2185282207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Od jakiego sprzedawcy Ty kupiłas?

Swój rożek kupiłam w Smyku. Jeśli chodzi o jego jakość jestem bardzo zadowolona :tak:

Ollena - będziemy mieli gondolę do wózka, także myślę, że ok :-)

A rożek dobry, sama wybierałam :-D:-D

kilolku - ludzie mają różne, chore pomysły - z tym się w 100 % zgodzę :baffled:

reklama
Do góry