reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sleepy Ciebie zawsze czytam ale jakoś ukryłaś te posty przede mną :-p to termin masz za niedługo ajaja :-) ciesz się, że masz blisko siebie terminy. Ja mam termin na 26 czerwca, 7, 9 i 13 lipca i bądź tu człowieku mądry :-D rozbieżność 3 tygodni

Miq ja dopiero będę kącik Maluchowi robić na przełomie maja/czerwca i już nie umiem się doczekać :-) ee to teraz fajnej szukać fajnej bryki ;-)

reklama
Natka: O.. A jak to możliwe? No ja już niedługo-prawda. Już mąż w pracy sobie zarezerwował wolne od 26. żeby być ze mną w domu. Wole żeby wziął wolne przed porodem niż zaraz po. Bo po co ma w domu siedzieć jak my przez parę dni z młodym będziemy w szpitalu... A tak to chociaż będę się przy nim pewniej czuć, że w każdej chwili możemy jechać.. Zwłaszcza przy ułożeniu tego mojego brzdąca.

Miq: My teraz mamy samochodzik po kimś. Niby jesteśmy 2. właścicielami a poprzedniego znaliśmy i bardzo o niego dbał itd.. ale jednak co stary to stary. Co pięć minut coś przy nim trzeba robić. A to przegląd, a to coś się popsuje. Już sobie powiedzieliśmy, że wolimy trabantem z salonu niż używanym mercedesem..

my w środę idziemy na usg, jak wszystko będzie dobrze to przemeblujemy sypialnię i jak starczy mi pieniążków to z kolejnej wypłaty kupię łóżeczko, już wybrałam:)
Historia z autem jest śmieszna, jak postanowiliśmy, ze odstawiam tabsy, to ustaliliśmy, że jak zajdę w ciążę to zmienimy autko, bo potem z dzidziusiem będzie ciężej. I tak było kiedy zrobiliśmy test, mąż w tym samym dniu wypatrzył sobie samochód (już wcześniej się rozglądał jak to facet) i mimo, że wciąż ogląda inne to i tak wraca do tamtego-czuję, że to będzie ten, w sumie taki sam model i podobny kolor ale młodszy o 4 latka:)

no Nas na salonowy nie stać, ale ten co mieliśmy to naprawdę dobry był i nie było strachu, że stanie na drodze a ten nowy-jeżeli to będzie ten, ma już jakieś pierdoły do mocowania fotelika i takie tam. A mój mąż bardzo dba o auto heh powiedział, że jak zmienimy samochód to jedziemy na baraninkę do Karpacza he he

Ostatnia edycja:
Sleepy 26.06 mam z terminu @ a pozostałe z usg i lekarz powiedział, że wszystkie musimy brać pod uwagę ale centralną datą jest 9.07 :-) skomplikowane. Dobrze, że mąż będzie z Tobą, będziesz czuła się pewniej. U mnie są na dole teściowie także o to się nie martwię. Mój mąż dopiero weźmie wolne jak wrócimy do domu :-) nie umiem się już doczekać.. a Twój Maluch się nie przekręcił? Uparciuch jeden.. Będzie dobrze :tak: :*

miq: No widzisz, to fajnie jak dba.. Mój mąż może i by chciał dbać, ale nie ma gdzie.. Niby w domu mieszkamy, ale jednak na podwórku tylko trawka zasiana, garaż bez kanału.. Nawet z głupim myciem samochodu ociągamy się po parę miesięcy;P Bo na myjnię szkoda jechać skoro możemy go umyć u nas, a u nas to wiesz jak się odkłada..;) Jakie łóżeczko wybraliście? u nas to był spontan jak zwykle.. Ja wybrałam parę modeli a mąż zdecydował. Chciałam białe a rzutem na taśmę kupiliśmy jakiś dąb czy inne drewno;P

natka: Nieźle. Mi z usg terminów wg nie podaje bo podobno to już jest niemiarodajne. Podobno tylko to pierwsze się liczy. Ja tam nie wiem, pasuje mi żeby wyszedł najwcześniej 3 maja i tego się trzymam;) W piątek wizytę mam. Chyba przedostatnią:D Mam nadzieję, że nic tam się nie otwiera.. Ostatnio urodziła kuzynka męża. Naturalnie. Dzieciaczek prawie 5kg.. Podobno "trochę" popękała, ale generalnie jest ok.. (!!:szok::-p)

Witam
Natkusia co do terminu porodu to mi każdy lekarz mówił inaczej a w spitalu liczą tak że od dnia miesiaczki odejmuja3miesiace i dodają 7dni

Trzymam za wizyty dziewczyny&&&&&&&&&&*&&&&
A niunia dziś tort od was rozpakowala bo zaczynamy pampersy2 :-)

Co do zdjęcia tortu nie mam bo jeszcze rodzinka zdjęć mi nie dała zgrać...sama muszę czekać..

Niuniaa dziś też luźne kupki ma
A mój mąż dziś bez humoru bo poszedł po pesel i nie dostal...bo mu nikt nie powiedzial że musi z aktem urodzenia przyjść po odbiór a 2 raz mu sie nie chciało isc.. a potem do przychodni by założyć kartotekę to tez mu nie zalozyli bo wnniosek co w domu wypisal już nie ważny bo zmienili się w przychodni druki no i się wkurzyl a do tego przyszlo pismo z zusu że źle wypisali. Ta opiekę co dostał na mnie a druk księgowy wypisal na dziecko i musi od nowa pismo zlozyc bo z l4 się nie zgadza a trwało to. Napisanie przez nich tej informacji ponad miesiąc wiec dalej bedzie czekal na pieniadze...ahh

no i jestem, nic nie wiem nowego, tyle że tętno dzidziusia 144 , nawet mi gin dzisiaj podwozia nie oglądał, kazał za tydzien przyjść na mierzenie tętna jakbym sie nie rozpakowała, a jak coś to na IP jechać, ale ja sie jeszcze nie czuje na rodzenie wiec czekamy na rozwój wydarzeń, obym nie przenosiła. Mój mąz mói ze bede rodziła 14tego zobaczymy ile jego przepowiednie warte- dodam tylko że on ma szczęście do trafiania takic dat, tylko sz,oda ze w totolotka nie może trafić :-). Teraz mi kończy smażyć krokirty z kapustą mi pieczrakmi zebym sie jeszcze nacieszyła, a zaraz idziemy na półgodzinhny spacer, zeby mnie rozruszać .

widze ze temat zakupów, kupujcie dziewczyny,m szykujcie żeby być gotowym na dzień zero :-)

miq: powodzenia z autem, o my tez chcemy zmieniec ale jeszcze spłacamy raty za tem co mamy, ale jak tylko spłacimy to sprzedajmey i jakiś inny kupimy

slyp: no to macie jeszcze przeprowadzkę, zebyś zdążyła się wyrobic przed porodem :tak:

fifka: ja tez czekam na fotkę twojej sofy bo jestem ciekawa , aaa to mnie zasuciłaś bo myślałam ze jak sie karmi to się już nie tyje, nie wiem skąd u mnie takie przekonanie :shocked2:

Lamiav Mała się nie śpieszy :-) nie przyśpieszysz kochana :* przyjdzie czas to się zacznie.. ale podejrzewam, że to czekanie jest najgorsze dasz radę! .. Ja czuję się ogólnie dobrze ale zaczynam już czuć uroki ciąży: bolą plecy, biodra po nocy i coraz ciężej. No ale musiało to kiedyś nadejść ;-) Mam nadzieję, że u lekarza będzie wszystko ok :tak:

Fifka święta i szukanie pieluszek.. dobrze że Wam się udało ;-) dobrze, że już Konradowi przechodzi to zapalenie.. Kurcze jak tak Was słucham to trzeba strasznie uważać z tymi pieluchami.. Ja już mam z kilkoma dziewczynami wymienione nr ale cieszę się, że i z Tobą ;-) puściłam Ci pi ika z końcówką nr 764.

Netka wieści super! Teraz musi iść tylko z górki :*

Dziewczyny chcę w tym tyg kupić laktator ręczny z Avent ale są dwa rodzaje i nie wiem który, nawet nie wiem czym one się różnią :confused2:
1. LAKTATOR PHILIPS AVENT VIA + POJEMNIKI *BPA FREE* (2243884166) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2. LAKTATOR RĘCZNY PHILIPS AVENT ISIS 0% BPA +BUTELKA (2243884059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. pierwszy wydaje mi się lepszy ale nie wiem. DORADŹCIE!

Ja mam ten 2 i zanim nauczyłam sie POPRAWNIE go obsługiwać byłam skłonna wywalić go do kosza! Nie jest dobry przy małej ilości pokarmu ale jak masz nawał działa błyskawicznie.
Myślałam że obsługuje się go tak jak te z pompką czyli pompujesz i leci a tu nieeeee...naciskasz i trzymasz a podciśnienie wyciaga pokarm ale blondyka nie wiedziała i sie zalewała mleczkiem hihihi
Ogólnie polecam:)

sleep zdecydowaliśmy się na ten zestaw http://mamo-tato.fr.pl/ah/mzs/ziel/mosk.jpg tylko z ciemnym łóżeczkiem, bo w takim kolorze mamy większość mebli

my mieszkamy w domku jednorodzinnym, niestety u nas sąsiedzi kablują jak się myje auto koło domu, ale wykorzystuje się fakt jak oni coś nielegalnego robią i można myć. Mężuś pastuje samochodzik, dba o skórę na siedzonkach, tylko coś mu stuka to naprawia, myślę że nowy właściciel będzie zadowolony, mi tam szkoda było autka

reklama
Lam: ten twój lekarz mi podpada.. Znowu ci nawet usg nie zrobił? Ty wiesz że młoda dobrze leży z macanki, tak? Dziiiwny... Chociaż po moim cudaku to już mnie nic nie powinno dziwić..
A co do przeprowadzki, to muszą nam najpierw oddać łaskawie mieszkanie i musimy na szybko wpakować tam ekipę na gładzie i malowanko + kibelek. Mam nadzieję, że w miesiąc, półtora to zrobią..

Miq: ale to mówisz teraz o pościeli, tak? Ja mam taką samą. Tylko misia mam śpiącego a z serduszkiem na zmianę. Bardzo fajna się wydaje póki co w dotyku, ale jeszcze nie używałam/prałam.

Iwasek, syna pokaż;P

atan: w takim razie czekam z niecierpliwością na zdjęcie tortu:cool2:

Do góry