reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

co znaczy "zgubienia"? tzn. przepisuja zeby nie poronic?
mnie brzuszek nie boli, bolał okropnie <gorzej niz @> w dzien kiedy mialam miec @. Czasami mnie cos zakuje.
Od dzis jem nawet w miare normalnie i nie mam mdlosci <oby juz tak zostalo>
Brzuszek sie rozciaga wiec moze bolec. Nie martw sie

reklama
Agus nie wiem czemu nie wychodza pozyt.,ale czytalam nawet na bb,ze dziewczyna wychodzily II kreski np.dopiero 2tyg.po terminie @:tak:
Monika ja dwojke dzieci urodzilam,ale luteiny nigdy nie bralam..pierwsze slysze zeby lekarz zapisywal 'od tak sobie' :szok:,a brzuch tez mnie bolal..bol podobny jak na @ ;-)
neska ja z corcia przez 1sza polowe ciazy jadlam kwasne a pozniej wzielo mnie na slodkie :-D..no i cala ciaze kurczaki z rozna,nabial i zupki zpaczki,ale tylko pomidorowe ;-)
nosortos witaj i gratki kochana :happy: &&&&&&& za wizyte ;-)

a ja wkoncu zmusilam sie do pofarbowania sobie wlosow,bo juz nie moglam na siebie patrzec :no::zawstydzona/y:
jutro moje smyki wracaja do szkoly,wiec koniec laby..i rano pobudka..a ja teraz moglabym spac na okraglo ..nie wiem jak rano wstane,ale jak mus to mus :tak:

Aguś trzymam kciuki za bętkę! oby była ładna ;-)
Monika mnie brzuszek troszkę pobolewa, ale nie martw się dzidzia potrzebuje miejsca więc wszystko się powoli rozciąga i pewnie stąd to uczucie :tak:
Madlen odeśpisz jak dzieci wybędą z domku :tak:
Misia gratuluję i słuchaj się lekarza. Ja nigdy nie spotkałam się żeby lekarz zapisywał luteinę ot tak profilaktycznie ale on napewno wie co robi :tak:
Ja znowu pierwsza bo młody głodny :-D Mój m pojechał go do lekarza zarejestrować a ja jutro do ginka, wiem że to wcześnie ale chcę wiedzieć czy te testy na pewno prawdę pokazały :tak: Mojemu m się śniło, że będziemy mieć teraz dwóch chłopców więc byłaby trójeczka rozbójników :-D Mi marzy się córeczka do pary ale co będzie to będzie byle zdrowe i do terminu tym razem :tak: Idę coś zjeść bo głodna jestem :tak: Papatki

Luteinę biorę ponieważ miałam niski progesteron. To nie jest tak, że sama sobie ją zaczęłam brać, dostałam wytyczne od lekarza i trzymam się tego. Dziewczyny mając za sobą poronienie jestem w stanie zrobić wszystko, żeby to się nigdy więcej nie powtórzyło.

ponoc luteine lekarze zapisuja profilaktycznie przez pierwsze 3 mce, w razie "zgubienia dzidzi" nawet jesli z ciaza jest wszystko ok

ja przy pierwszej ciąży też brałam profilaktycznie luteinę
początkowo doustną - okropność:baffled:, a później dopochwowo - tez nic miłego :baffled: ale przynajmniej nie było tego okropnego smaku doprowadzającego mnie do odruchów wymiotnych:sorry:

ja przy pierwszej ciąży też brałam profilaktycznie luteinę
początkowo doustną - okropność:baffled:, a później dopochwowo - tez nic miłego :baffled: ale przynajmniej nie było tego okropnego smaku doprowadzającego mnie do odruchów wymiotnych:sorry:

kasiu masz rację, że smak luteiny jest okropny :-) mam właśnie podjęzykową i w tej chwili już troszkę zdołałam się przyzwyczaić, ale i tak mam wrażenie jakbym miała w ustach kredę :-)

Kiedy w Was zaczęły się jakieś rewolucje żołądkowe i nudności? Pytam bo u mnie póki co spokój.

Misia w takim razie luteina jest jak najbardziej wskazana. Dbaj o siebie i maleństwo, wierzę, że już nic złego was nie spotka :tak: Ja brałam luteine na wywoływanie @ i po pierwszym miesiącu doustnej zmieniłam na tą drugą bo nie byłam w stanie funkcjonować normalnie. Ja tam rewolucji nie mam i nie czekam na nie :-) Tylko jestem ciągle głodna i coś mi ciasno się w spodniach robi :-D
My byliśmy z młodym u lekarza i się zezłościłam. Kobita przepisała mu syrop antyalergiczny :angry: Kiedyś kropelki przeciw biegunce, której nie ma i nie miał a dziś ten syrop. Nie wie już co mu zapisać czy jak. Syropu nie kupiłam i się zastanawiam czy go do innego lekarza nie przepisać. Chociaż jak szukaliśmy lekarza w rejonie to nikt się nam nie chciał tak skrajnym wcześniakiem zająć. Eh... W dodatku przepadła nam wizyta u logopedy i rehabilitacja bo cały zespół z ośrodka ma szkolenie popołudniu i na domiar złego nie idę jutro do gina tylko w środę po południu bo na jutro już miejsc nie ma. Kiepski poniedziałek kiepski tydzień? :confused2:

lolcia86 nawet jesli to kiepski tydzień to szybko zleci
życzę Ci żeby każdy następny dzień był lepszy
a co do lekarza to najlepiej zmienić :szok: ja właśnie chcę zmienić Julce przychodnię bo własnie odeszła jej lekarka i teraz nie ma już żadnego pediatry ani nikogo kto ma doświadczenie w leczeniu dzieci :no:

Cześć Dziewczyny :)

Miałam mega intensywny weekend i umierałam wprost z niewyspania :( w Piątek szkolenie z metod weronika sherborne - a to spory wysiłek fizyczny ale nie chciałam jeszcze mówić o ciąży i w niedziele to samo.

Dodatkowo w sobotę sprzątanie domu (jeszcze łazienki mi zostały :( ) i potem pojechaliśmy zobaczyć 1,5 tygodniową Królewnę naszych znajomych - słodkie maleństwo już zapomniałam że one są takie małe jak się rodzą - hehe pamięć jest ulotna. Wieczorem znajomi no i w niedziele kurs no i synek koło moich nóg cały czas :D

Trochę mnie martwi ból brzucha - hmmm z Przemkiem nie miałam objawów a wczoraj po tym weekendzie tak mi dokuczało że wieczorem leżałam prackiem bo bałam się że dostane okres a gin dopiero w piątek 20 przyspieszyłam wizytę żeby zobaczyć czy all ok Czy ten ból miesiączkowy jest normalny czy powinnam szybciej pojawić się u lekarza po jakieś leki>???

reklama
kasia_s ja się poddałam z przychodniami - Przemek urodził się z hipotrofią i lekarze z przychodni zachowywali sie jak szamani którzy nie wiedzą co robią ale coś zrobią na wszelki wypadek, zdarzało się że szłam z chorym dziekiem a baba mi mówi że zdrowy jak ryba po czym 2h później gorączka 39 i kaszel jak u gruźlika (dziecku lało się z nosa a ona mówi że nie ma kataru) porażka podsumowując

Teraz korzystam z medicovera i jeżeli macie takie możliwości to szczerze polecam pracuje tam nenatolog (Korbal), który prowadzi Przemka i od tamtej pory nie choruje i dodatkowo jego rozwój ocenia na 5+ a niedowaga hmm jego zdaniem to dla niego na + bo nie ma obciążonych stawów i łatwiej mu chodzić - rozwija się dzięki temu szybciej bo jak miał 5 miesięcy zaczął raczkować 6 siadać a teraz ok 9,5 chodzić a teraz już powoli biega - przyrosty wagi w normie - Lekarz odpowie na każde pytanie przeanalizował dietę małego, doradzi ewentualne badania i leki czasu poświęca dużo i uwagi. Pamięta poprzednią wizytę itp... wiec super naprawdę warto

Z całego serca polecam :)

A szamanów mam już dość !!

Do góry