reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamuski grudniowe

czesc dziewczyny

we wtorek tj. 17 kwietnia dowiem sie czy dołączę do was...idę do gina na potwierdzenie ciąży :) bardzo sie boje, nie umiem sie jeszcze cieszyc z testow z dwoma kreseczkami... pierwszy test w piatek (13 piatek), a drugi dzis - oba testy piekne 2 kreseczki :)
jeszcze nie znam zadnej z was, ale ma nadzieje, ze jak wroce we wtorek z dobrymi wiadomosciami to poczytam, nadrobie zaleglosci i mam nadzieje wstawie zdjecie testu i moze fasolki...

pozdrawiam grudniowe mamusie :)
nosotros vel nosek

misia83 - ja mierze w ustach i dokladnie nie wiem, jaka powinna byc temperatura w ciazy. wydaje mi sie, ze ok 37'C

pozdrawiam,
n.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziewczyny, od kiedy dowiedzialyście sie ze jestescie w ciąży , czy zmieniliście diete ?
ja we wtorek bede w 100%pewna, ale juz teraz w sklepie wybieram zdrowsze produkty ,
w sumie o ciazy wiem od tygodnia i od tego czasu staram sie wyeliminować :
słodycze, napoje gazowane, parowki, banany ( maja duzo cukrów a ja mam wysoki cukier)
pieczywo jasne zamienilam na ciemne, a jedzono robie w parowarze .
czy gin dawał Wam jakies rady dot odzywiania w okresie ciąży ?

misia83- temp w ciąży nie trzeba mierzyc w pochwie. Ja mierzyłam <bo juz nie mierze, bo i po co> pod pacha. Moja wynosila 37,5, od 6 tygodnia 37 wiec spadla nieco. Nie ma danych ile powinna wynosic, przyjmuje sie ze powinna byc wyzsza od temp. ktora mialas na co dzien.

monika1984-szczerze mowiac to banany mi jakos w ciazy nie bardzo smakuja, zostawiaja jakis nieprzyjemny smak w ustach <to tylko moje odczucie> Co do diety to jem normalnie, no moze nie liczac teraz kilku dni gdzie mam straszne mdlosci i zyje na kalafiorze i kislu, jakichs sucharach. Mysle, ze trzeba jesc racjonalnie ale nie ma co przesadzac, czasami organizm sam nam mowi co mamy zjesc. Np. ja dzis zjadlam ttruskawki <mniam>:-)

dzięki dziewczyny za odpowiedź, ja chyba z przyzwyczajenia w dalszym ciągu mierzę temperaturę, ale skoro piszecie, że nie ma takiej potrzeby to przestanę :)
Od środy zamiast kwasu foliowego biorę femibion natal 1 i luteinę dwa razy dziennie.

hejj :)

Madlen, zrobię betę we wtorek, jutro nie dam rady :( ..jak narazie mam mdłości i wzdęcia od 3 dni wieczorem, teraz też..i "mokro" cały czas latam i sprawdzam czy to nie @ przypadkiem...a czemu testy czasem wychodzą negatywnie przy ciąży?

misia83 - gratulacje!!:D

czytałam gdzies ze jesli nachodzi nas ochota na cos... do jedzenia to oznacza ze maluch tego potrzebuje :-) ja poki co jadlabym chrzan non stop :szok:

monika1984-szczerze mowiac to banany mi jakos w ciazy nie bardzo smakuja, zostawiaja jakis nieprzyjemny smak w ustach <to tylko moje odczucie> Co do diety to jem normalnie, no moze nie liczac teraz kilku dni gdzie mam straszne mdlosci i zyje na kalafiorze i kislu, jakichs sucharach. Mysle, ze trzeba jesc racjonalnie ale nie ma co przesadzac, czasami organizm sam nam mowi co mamy zjesc. Np. ja dzis zjadlam ttruskawki <mniam>:-)[/QUOTE]

hmm czyzby dziewczynka :-D no ja tez bardziej mam ochote na kwasne i chrzan tez :-D moja mama mowi ze to na dziewczynke ( a wszedzie pisza ze na chlopca) haha

ponoc luteine lekarze zapisuja profilaktycznie przez pierwsze 3 mce, w razie "zgubienia dzidzi" nawet jesli z ciaza jest wszystko ok .
Czy boli was brzuszek ? bo mnie owszem martwie sie :blink: niby normalne w ciazy...

reklama
Do góry