reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hejo:)
Atanku ale róznica cenowa. My płacimy 120 zł. Dobrze że Amelka zdrowo rośnie:D

Dziewczyny dzieciaczki cudowne:)
Fifciu mój Igorek ma asymetrię ułożenia bo woli trzymac głowę na lewo itd. Dzisiaj byliśmy u neurologa. Mały ma napięcie mięsniowe barków. Jeszcze nie potrafi utrzymać główki na dłużej a jak patrzę na Konradka wiem że juz powinien choć chwilkę .Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację i w czwartek juz idziemy. Zleciła nam tez wykonać USG przezciemiączkowe . Ogólnie wszystko z maluszkiem ok a to usg dla sprawdzenia.

reklama
Fasolka, Necia, Ael, Atan filmiki super i dzieciaczki kochane :* Łucja i Małgosia to małe "siłaczki", Wiktorek to zdolniacha jakich mało! A Amelka śliczniusia :-)

Fifka nie przejmuj się żadnymi opiniami! Tak jak dziewczyny pisały! Jakby coś było nie tak to lekarz by już dawno zauważył!!

Fasolka ja podaję Bebilon! Właściwe to kupiłam małe pudełko i już się kończy ale większość poszła do wylania bo jak mały wypił dwa cyce i dalej był marudny to ja robiłam jeszcze MM z którego wypijał max 10ml i koniec. Ale jak jestem w szkole dłużej to niestety nie jestem w stanie ściągnąć na tyle mleka (bo Tosiek ma apetyt niesamowity) i to co braknie dziadkowie uzupełniają MM i dobrze znosi! :-)

Claudusia dobrze, że maleństwo rośnie! Oby tak dalej! I tak jak Atan napisała, że jesteś w połowie 10 tygodnia więc wszystko się zgadza! Nie wpędzaj się w niepotrzebny strach :-)

Atanku Amelka ślicznie przybiera! Co do krztuszenia to ja robię tak jak Fasolka! Jak widzę, że już za dużo mu leci i nie nadąża łykać to wyciągam cycuszka i pozwalam chwilkę odetchnąć!

Jeśli kogoś ominęłam to bardzo przepraszam!

A ja długo się nie odzywałam ale dzisiaj miałam zabiegany dzień! Od rana załatwialiśmy zarejestrowanie nowego samochodu, zapłacenie podatku, wyrejestrowanie starego i zgłoszenie rezygnację nowego nabywcy z naszego OC bo inaczej musiałabym zapłacić drugą ratę.

Poza tym wczoraj dostałam od koleżanki ze szkoły zaproszenie na weselę!! Totalnie mnie zaskoczyła! oczywiście miło zaskoczyła ale w życiu bym się nie spodziewała! W końcu widzimy się zaledwie co drugi tydzień w weekend! Ale fakt, że mamy bardzo dobry kontakt! Bardzo się cieszę

IWASKU ja właśnie o tym samym myślałam! Tzn. o tej asymetrii bo Bartek też zazwyczaj trzyma głowę na jednym boku! Zmienia czasami ale baaaardzo rzadko! Ale lekarka nigdy mi nic nie wpsomniała na ten temat! Jedynie na pierwszej wizycie mówiła, że ucieka mu główka w prawo i mamy to obserwować ale teraz już trzyma prosto! Sama nie wiem co myśleć

Ostatnia edycja:
Ma-g skoro przekręca główkę nie masz się czym martwić. Maluszki same z tego wyrastają. :tak:
Zmykam do łóżeczka kochane:) SPokojnej nocki!

Ael, gdzie znikasz durna babo i jakieś kasowania tu odstawiasz, co?

A co Ty mnie grozisz?! MNIE?!

Hejo:)
Atanku ale róznica cenowa. My płacimy 120 zł. Dobrze że Amelka zdrowo rośnie:D

Dziewczyny dzieciaczki cudowne:)
Fifciu mój Igorek ma asymetrię ułożenia bo woli trzymac głowę na lewo itd. Dzisiaj byliśmy u neurologa. Mały ma napięcie mięsniowe barków. Jeszcze nie potrafi utrzymać główki na dłużej a jak patrzę na Konradka wiem że juz powinien choć chwilkę .Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację i w czwartek juz idziemy. Zleciła nam tez wykonać USG przezciemiączkowe . Ogólnie wszystko z maluszkiem ok a to usg dla sprawdzenia.

Baby ja was błagam dziecko, do 6stego miesiąca może mieć samoistne napięcie, to zanika i raczej naturalne jest, że dziecko takowe napięcie posiada! Jak ja był z Wiktorem u neurologa i powiedziała mi o słabym napięciu w nogach, to nic nie kazała nam robić, nie dała skierowania na rehabilitację ani pocałuj się w dupę. Teraz młody ma tak silne nogi, że bardzo wcześniej zaczął siedzieć i zaczyna uczyć się raczkować.

Atanku, no córcia zdrowo się rozwija oby tak dalej :-)

najedzona ale spac nie bedzie bo niunia dopiero zawsze o 2 w nocy zasypia ;-)teraz lerzy i swiat oglada ;-)
ael a po szczepieniu slyszalam ze czasem jest goraczka to jakie leki najlepsze na goraczke czy pediatra musi mi cos przepisac czy samemu cos kupic na wszelki wypadek ? i jak tak to co kupic bo niechcialabbym czopkow wolalabym w plynie bo ladnie witaminki zajada ;-)

magdalenko sie niemartw moja uwielbia na prawo glowe obracac i jak spi czasem sie wygina na prawo w literke c ale zadko najczesciej spi prosto ale nic lekarka nie mowila powiedziala ze ladnie zdrowa itd. dziwila sie ze tatus rozbieral i ubieral ale michal uwielbia to robic ;-) ma wprawe jak ta lala ;-)

a co do zaproszenia na wesele to super ;- ) zazdroszcze mnie jakos nikt nie zaprasza...

Ostatnia edycja:
Ael a ja wczoraj czzekałam, czekałam i się niedoczekałam :-(
w każdym bądź razie chciałam się pochwalić, że tydzień temu byłam z małym na szczepieniiu i waży 8kg!!!

wow magdalenko jaki ciezki juz ;-) ale żarłoczek z niego ;-)
a na co sie nie doczekalas?

teraz naprawde znikam dobranoc:*

Ostatnia edycja:
Atanku wybacz ale zła byłam na te podejżenia co do Konrada i jakoś za bardzo mi to głowę pochłonęło! No... Malutka ładnie przybiera na wadzę i oby tak dalej :tak: A co do szczepień to też dobrze wybrałaś. By szczepimy tą samą :-) Jakoś po tym weekendzie idziemy na drugą dawkę i na bilans:-D

Atan no właśnie takie wyginanie w literke C to jest ta asymetria ułozeniowa. Ale jak czytałam różne artykuły to sama najczęściej znika koło 3 miesiąca, więc ma jeszcze prawo tak sie układać.

Sil bo tu właśnie chodzi o to ze on się wygina do tyłu nie na boki. Tak jak piszesz jak paragraf... to wygląda tak jakby robił mostek. A zwłaszcza na rękach uniesiony pionowo próbuje oglądać sufit. Przespałam się z tym i już mi lepiej... faktycznie, przecież tylu lekarzy go badało i nikt nic nie zauważył... zapytać mogę, bo na pewno nie zaszkodzi ale nie ma co na zapas o tym myśleć.

Iwasku a lekarz to zauważył czy sama to zgłosiłaś? Mój nie ma ulubionej strony, no chyba ze tył... położony na macie czy przewijaku leży prosto... no nic... zapytamy...

Konrad pobił dzisiaj rekordy... wstał o 5... ale za to o 20 już zasnął i tylko raz o 2 obudził sie na jedzenie :szok: niby fajnie, ale nie lubie takich wczesnych pobudek... zwłaszcza jak z męzem zaszalejemy i zasypiamy o 12.......

reklama
cześć dziewczyny,jestem i nadal nie ma oznak porodu :-D, mała siedzi i ani myśli wychodzić n aten zimny świat, może wdała się we mnie i lubi ciepełko wiec czekan na słońce ;-)
Kręgosłup mnie tylko boli, no i to spojenie łonowe to normalnie masakra taki ból, no i mam duzo takiej budyniowej konsystencji i kolorze - mam jej sporo .
A no i tak cos mnie z lewego i prawego boku kuje tak jakby kolka, lub coś innego ,napewno to nie moja dzidzia, dzisi w nocy dosyć mocno mnie kuło, a jutro do gina idę na kontrole

fasolka,neciuszka:
piekne wasze malutkie córeczki, wzruszają, i ciesza oczy, niech rosną, jedzą dużo i wracaja z wami szybko do domu, żebyście mogły się nimi cieszyć od rana do nocy.

ael: ale rośnie twój chłopiec, i wykapany tato jak po zadjęciach widzę,
fifka: a tak ci nagadały a ty biedulko teraz przeżywasz, z 2giej strony jak bedziesz u lekarza to zapytaj żeby cię ta kwestia nie dręczyła bo i tak będziesz myslała o tej asymetrii non stop
natkusia: trzymam kcuki za wizytę u diabetologa &&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
claudusia: co do wagi to raz ze może być starsza, a dwa że każdy dzieciaczek rośnie swoim rytmem są jakieś wytyczne gdzie się mieści w normach, mi gin pokazywał taką krzywa, bo moja jest duża, i była w przedziale od do, a tez wydawało sie ze moze jest starsza, takze moze i twoja bedzie wieksza niz inne maluszki
atanku: i twoja córcia cudowna,

Ach te maluszki wszystkie takie wspaniałe, ile ja na moje będę jeszcze czekać :sorry:

kwiatuszek: super pieski, a ten biały to taki słodki :tak:

A gdzie to slyp??? bo jakos chyba wczoraj jej nie było albo przeoczyłam ?? Babo obyś mnie nie ubiegła !!!:-D

Ostatnia edycja:
Do góry