reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
kontynuacja duphastonu przedluza cykl, najpewniej wykonac badanie w labolatorium zwane beta hcg i okresli dokladnie czy jest ciaza czy nie.. jesli jej nie ma trzeba odstawic duphaston bo okres inaczej nie przyjdzie... wiem ze sa dziewczyny ktore mimo brania tego leku w koncu okresu dostaja ale nie wszyskie, ja np nie dostalabnym nigdy okresu podczas brania duphastonu

reklama
w takim razie trzeba porzucić nadzieję i nie brać dupka.... dzisiaj jeszcze nie wzięłam i nie wezmę już... bo 4 testy ciązowe negatywne, a owulacyjny pozytywny.

dzis byłam u gina i wedlug usg jest mała kruszynka jest to 36 dc a ja skonczylam brac duphaston 27 dc i zrobilam test wyszedl pozytywny i kontynuowalam dalej. Lekarz powiedzial mi ze jak by byl negatywny to nie ma co kontynuowac zawsze mozna sprawdzic np w ostatni dzien dupka bete i wtedy brac dalej bo bez potwierdzenia jakiegos nie powinno sie brac duphastonu bo mozna niezle namieszac nim w cyklach i je rozregulowac ze potem sie juz nie trafi kiedy sie ma owulke. Ale pociesze staracjace zaszlam w ciaze po pierwszej dawce clo 5-9 dc i 17-26 dc z dup.

Witajcie :)
chętnie dołączę do tematu, bo w sprawach staranek jestem coraz bieglejsza. Zaglądam tu sobie do Was od stycznia - póki co głównie czytając.

W styczniu przestałam brać antytabsy, które łykałam od 11 lat. W pierwszym, nieplanowanym cyklu naturalnym udało mi się zajść w ciążę, która uległa samoistnemu poronieniu (gdyby nie betka, to nawet nie wiedziałabym pewnie, że do zapłodnienia jednak doszło).
W każdym razie - im dalej w las, tym gorzej, bo oprócz dłuuugich cykli w kwietniu zamiast okresu miałam 3 tygodniowe plamienie. Po wizycie u lekarza okazało się, że mam polipy na endometrium, obraz policystycznych jajników i dodatkowe torbielki zapalne przy jajnikach.
W czerwcu histeroskopowo usunięto mi polipy i przy okazji lekarz zobaczył, że moje endometrium ma obraz skórki od truskawki - czyli przewlekłe zapalenie endometrium.
Moje cykle są już zupełnie rozregulowane i przy ostatniej wizycie dostałliśmy z M. antybiotyk, bo lekarz zdiagnozował powstanie stanu zapalnego przez chlamydia trachomatis. Ja w końskiej dawce (2 opakowania). No i duphaston na wywołanie okresu. A potem od 1 do 15 d.c. Estrofem, 5-10 d.c. CLO i w 10 d.c. na USG. Zobaczymy co potem, ale zalecenie odtwarzania cyklu w modelu Estrofem, clo i Duphaston w drugiej połowie cyklu.

Rzecz jasna pojawiają się w mojej głowie niezliczone wątpliwości - kłują mnie jajniki i boję się, że antybiotyk nie pomógł na wchłonięcie zapalnych torbielek i że kto wie co jeszcze mi się popsuje. Także lekka paranoja mi się włącza w związku ze starankami i rozregulowaniem...Eh..

I pytanie do Was - czy miałyście po duphastonie mdłości i zawroty głowy? Bo jakoś dziwnie się czuję i zastanawiam się czy to możliwe, że od duphastonu...??

Pozdrawiam Wszystkie ciepło!! Zafasolkowanym gratuluję :))) a za resztę trzymam mocno kciuki, aby szybko zmieniły dział na forum :)))

I jeszcze jedno - czy któraś z Was miała chlamydię??

Ostatnia edycja:
pachnąca :) hej, podczytujesz a nie piszesz :p nie ladnie...
co do duphastonu jest to hormon, kazdy lek moze wywolywac jakies skutki uboczne, mnie czasami mdlilo po nim, ale jak przeszlam na luteine to juz bylo ok, tylko po luteinie puchlam ale czulam sie dobrze.

katicz GRATULACJE :-);-)

dzis byłam u gina i wedlug usg jest mała kruszynka jest to 36 dc a ja skonczylam brac duphaston 27 dc i zrobilam test wyszedl pozytywny i kontynuowalam dalej. Lekarz powiedzial mi ze jak by byl negatywny to nie ma co kontynuowac zawsze mozna sprawdzic np w ostatni dzien dupka bete i wtedy brac dalej bo bez potwierdzenia jakiegos nie powinno sie brac duphastonu bo mozna niezle namieszac nim w cyklach i je rozregulowac ze potem sie juz nie trafi kiedy sie ma owulke. Ale pociesze staracjace zaszlam w ciaze po pierwszej dawce clo 5-9 dc i 17-26 dc z dup.
Katicz super wieści! Kiedy usg serduszkowe?
sa dni ciszy na forum ale jak sie laski zbiegna to i mnie sie wydaje jak by mnie nie bylo tu kilka dni :)

No właśnie Błonka mogłyby sie zbiec:-) Ksiazka mi sie skończyła, kolejna zacznę gdzies na dwa dni i tak siedze sobie... Hahaha Franek znowu ma czkawkę:-D

a ja jestem dzis taak senna.. maz po zakupy pojechal a ja musze cos zrobic na obiad, psu cos ugotowac.. mam noge z kurczaka to zje z makaronem a my kotlety i moze fasolka zolta odpiekana z buleczką... ah nic mi sie nie chce... wieczorem jade nad wode nogi pomoczyc chociaz...

reklama
Dziewczyny - miałyście kiedyś torbielki zapalne jajników? Przy okazji zapalenia endometrium lekarz wypatrzył dwie torbielki zapalne przy jajnikach.. Mimo, że dziś biorę ostatnią tabletkę azimycin (6-tą, a wedle ulotki na chlamydię działa już jedna) mam wrażenie, że kłują mnie jajniki - raz jeden raz drugi. Lekarz mówił, że torbielki się wchłoną po antybiotyku, ale zaczynam się zastanawiać czy wszystko gra, bo ten ból mnie niepokoi. Niemożliwe że to owu, bo jestem na duphastonie na wywołanie okresu w 42 d.c. :baffled:

Czy wiecie coś na temat jakie hormony się bierze na wchłonięcie torbielek?

Pewnie jestem w trybie doszukiwania się u siebie objawów nie wiem czego, ale tak bym już chciała się wyleczyć i móc przypuścić atak na maleństwo...:zawstydzona/y:

Swoją drogą brzuch boli mnie też bardzo nisko - jak na okres i zastnawiam się czy podczas brania duphastonu można dostać okres (w poprzednim cyklu dostałam dopiero 2 dni po odstawieniu). I czy jak dostanę to dokończyć opakowanie dupka czy zacząć Estrofem (mam brać od 1 d.c)..?

U mnie też dziś gorąco- chłodzę się zimnym piwkiem na balkonie w cieniu..;-)

Do góry