reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
gosha, zylcia super, że wszystko gra :).

katjusza, wiolcia o jak zazdraszczam wyznaczonego terminu cesarki. I to jeszcze w lipcu - super :).

Ja już dzisiaj po wizycie - KTG. Wszystko w porządku, zapis prawidłowy, mała na początku spała, ale potem się rozkręciła należycie. U mnie czynność skurczowa jest, ale póki co spokojnie, znać jednak, że się przygotowuje macica do "akcji", szkoda, że nadaremnie, no ale...A nóż widelec i jednak fikoł się uda, choć lekarz pozbawił mnie dzisiaj złudzeń. Spojrzał na mój mało obszerny brzuszek i stwierdził śladowe szanse ;).

CC zapewne z początkiem sierpnia, albo po wcześniejszym rozpoczęciu akcji porodowej, zatem poczekam sobie, choć na szpilach ;).

Za tydzień następne KTG.

ja wrocilam od lekarza, szyjka rozmiękczona totalnie :) ale długa.
Głowka już bardzo nisko i napiera. Pobrano mi posiewy do porodu, no i po antybiotykach zaczyna sie robic grzybek.. wiec dostalam znowu leki, pimafucin jakis...
z niusow tyle.. teraz juz luz total bo jestem bezpieczna i moge rodzic :) ale mam przyjsc jak bym nie urodzla jeszcze 23 lipca :) zobaczymy...
Zoska ma juz 3300 a ja sie urodzilam 3500 a dziecko sie rodzi z waga przyblizona matce podobno wiec mysle ze jak bym miala rodzic do tego mitu to za tydzien sie rozpakuje hehe ciekawe

Ja po wczorajszym usg nie wiem co mam myśleć, bo zawsze wszystko pięknie ładnie a tu wielkość główki na koniec 35 tygodnia, długość nogi na 37 tydzień :szok:. Nie wiem co mam o tym myśleć, ale lekarka się jakoś nie przejeła. mówi, że to nic złego. Dodała jeszcze, że już może wychodzić. Bo z 3 kg waży i już ma jakiś tam odruch oddychania czy jakoś tak...

jukix na mojej srodowej wizycie bylo dokladnie tak samo. glowka na 35 tydzien, a reszta w normie.lekarz cos tam cudowal z usg, ale mowi,ze glowka jest juz bardzo nisko i trudno mu 'zlapac' ja w calosci, ze to kwestia mililetrow przy pomiarze i mam sie nei przejmowac...no i u mnie tez mala ma juz 3kg :-)

reklama
jukix no takie sa wymiary... moja kuzynka sie taka urodzila.. nogi jak szczudla glowka mala i rece jak wiellllkie patyczaki.. kazda czesc ciala na inny tydzien :p hehe smiesznie to wygladalo ale zdrowa cala :) czasami tak jest :)

Do góry