reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
daria super wózek i cena też extra-kupowałaś nowy czy używany? jak udało Ci się go znaleźć?

pirania Biogaja przyspiesza dojrzewanie przewodu pokarmowego, także jak najbardziej jest polecana przy kolkach. Do tego na przykład Delicol /szczególnie u dzieci z nietolerancją laktozy/ albo Bobotic /odpowiednik Sab Simplexu, tyle, że dziękiBogu daje się mniej kropli, bo ma więcej simetikonu/. Plus wieczorem masaże brzuszka z dodatkiem olejku koperkowego lub kminkowego, ciepłe okłady... dzieci kolekowe uspokaja dźwięk suszarki i odkurzacza, u mnie działało:tak:tyle, że aby zaoszczędzić na prądzie, puszczałam nagrania odkurzacza z you tube:-D dziękuję za życzonka w imieniu Marcelinka

nullka ja od razu, jak się dowiedziałam o ciąży, zaczęłam łykać Dupka, zadzwoniłam tylko do ginki, aby się upewnić, że mam go łykać-powiedziała, że koniecznie. Zrób jutro betę i będziesz miała jasność

No własnie ja nie mam pewności że w ogóle jest ciąża, dlatego chyba jutro podjade na bete i bedzie wszystko jasne. Ja i tak cały czas obstawiam jej brak - ale zobaczymy

czesc dziewczyny :-)
wkoncu dochodze juz do siebie i od jutra moje zycie wraca do normalnosci.
moj maly tez sie cieszy, ze jutro juz pojdzie do przedszkola. jeszcze tylko 5 dni i wakacje :tak:

Nullka trzymam kochana kciuki oby to byla ciaza &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
apropos filmu, moj maz byl ze starszym synem wczoraj w kinie dokladnie na tym samym filmie i wrocili meeegggaaa zadowoleni :tak:

Natusia chetnie skosztowalabym tego placuszka ktory zrobilas dla twojej babci :-) najlepsze zyczenia rozwniez odemnie ;-) oby bol glowy twoje synka szybko przeszedl.
ps. zalapalam sie na zdjecie, sliczny ten twoj synus :tak:

Ewcik wszystkiego najlepszego dla Marcelinka, zdrowka, spelnienia marzen i mnostwo prezentow :-)

Daria - wózek zjawiskowy, bardzo mi się podoba:tak:, naprawdę miałaś udane zakupy!!!
Ewcik - wszystkiego najlepszego dla syneczka, niech zdrowy rośnie i sprawia radość rodzicom!!!
Natusia - ale fajnie spędziłaś czas!!! zazdroszczę;-)
Nullka - no po prostu archiwum x:-D, zrób koniecznie tę betę, bo nie wiadomo...
Pirania - no właśnie niełatwy wybór z imieniem, ale weszłam sobie na forum wrześniówek a tam...chyba z 5 Oliwek się szykuje, kilka Mai, Lenki i Zuzie:-D, Soni nie ma żadnej:-) i choć nie mam zbyt długiego nazwiska to podoba mi się w połączeniu z imieniem Sonia i chyba już tak zostanie:tak:, będzie Sonia Laura (mój M wybrał tę Laurkę); wrzuć fotkę niuni:-) w wolnej chwili!!! a jak Kaja zachowuje się w gondoli na spacerkach???

Dziewczyny ja juz w 99,9% jestem pewna że to nie ciaża bo..... Dwa dni temu zrobiłam test owu z apteki i z allegro i obydwa pokazały prawie pozytyw a dziś zrobiłam też przed chwilą dwa testy owu i na obydwóch drugiej kreski prawie nie ma.
Dzięki za &&&& , nawet jak była ciąża to pewnie biochemiczna i własnie dlatego że 50% to są ciąże biochemiczne nie bedę już nigdy robiła wczesniej testu niż 13dfl

tasha jeśli ja miałabym córcię, to z pewnością nazwę ją Laura:tak: jeszcze mi się Nina podoba, ale M chyba na to drugie się nie zgodzi.. ale Laura od dawien dawna mi się strasznie podobała:tak:

Tasha śliczne imię wybrałaś, podoba mi się bardzo :tak: U nas miała być Zuza ale to imię jest ostatnimi czasy bardzo, bardzo popularne więc zdecydowaliśmy się na Kornelię. Również mi zależy aby imię było inne ale nie wymyślne i żeby co druga dziewczynka nie miała tak na imię... Myślę, że Kornelia to dobry wybór tymbardziej że mam krótkie nazwisko więc imię może być dłuższe. Zresztą już inaczej nie mówię i nie myślę o mojej Kruszynce jak Kornelia.
Moja siostra ma na imię Izabella. W szkole mówią do niej Iza, w domu Izabella a ja mówię do niej Bella. I właśnie dlatego imię mojej córeczki nie będzie miało skrótów i zdrobnień. Kornelia to Kornelia :tak:

Chciałabym się pochwalić prezentem od mojego M na naszą 7 rocznicę, która co prawda będzie dopiero jutro ale prezent już dostałam :-)
To bransoletka Lilou z zawieszką w kształcie wózka i napisem: Kornelia :-) Mam już kilka innych Lilou bo uwielbiam tą biżuterię ale ta jest jedyna i wyjątkowa...
P1040556.jpgP1040557.jpgP1040558.jpg

reklama
Miss - śliczny prezent i bardzo wyjątkowy:tak:; a Kornelkę mamy już w rodzinie, różnie na nią wołają, nawet Nelka, ale faktycznie imię rzadko spotykane i bardzo ładnie brzmi:tak::-); a zbierasz już wyprawkę dla księżniczki???

Do góry