reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzien dobry!!!!

Pogoda za oknem dopisuje, sloneczko sie pojawilo, wow.... nareszcie :-)

Ewcik witaj po wspanialym wypoczynku

Natusia jak juz kupie to poprosze o adres, ok???

Daria swietne zakupy

Miss Bella remont???? Pisnij tylko sloweczko, a my wpadniemy i wszystko posprzatamy

Tasha torbe do szpitala spakowalas???

Piranha
jak minal dzionek u tesciow????

Dziewczynki zycze wszystkim milego dzionka

reklama
witam słonecznie!!!

Ewcik - taka zwiększona ilość śluzu jest normalna w ciąży, ja też tak miałam na początku, potem już mniej:tak:, to jutro będziemy mocno trzymać &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za małą fasoleczkę!!!
Daria - to miałaś udany dzień i fajne zakupy:tak:, jakiego koloru kupiłaś wózek???
Kasia - a gdzie tam torba spakowana, jeszcze mam trochę czasu:-), ale dostałam listę rzeczy, które mam zabrać ze sobą i muszę sprawdzić czy mam te wszystkie rzeczy wymagane przez klinikę...na pewno jeszcze coś będę musiała dokupić:-)
Miss - w takim razie życzę wspaniałego efektu po remoncie i ślicznego pokoiku dla księżniczki:-); moja córeczka miała mieć na imię Oliwia, ale ze względu na popularność tego imienia w ostatnim czasie zrezygnowaliśmy i zastanawiamy się nad imieniem Sonia...i powiem Ci, że im częściej o nim myślę i je powtarzam tym bardziej mi się podoba, a przede wszystkim jest rzadko spotykane, a jednocześnie niezbyt wymyślne...podoba mi się jeszcze Izabela, ale już mamy 1 Izę w rodzinie... a Ty na jakie imię się zdecydowałaś??? Zuza jeszcze aktualna??? pisz częściej, musimy się jakoś wspierać;-)
Pirania - jak tam wizyta u teściów??? odsapnęłaś troszeczkę??? wrzuć jakieś zdjęcie malutkiej...plisss:-)
Natusia - jak synuś, lepiej???

życzę udanej niedzieli!!!

.... a ja kawusie sobie popijam i korzystam ze sloneczka, bo sama nie wiem jak dlugo bedzie. Wczoraj bylismy na basenie, tak wiec relaksik i odpoczynek, a dzis uzupelniajac moj wykresik skojarzylam ze jutro powinna mnie odwiedzic "franca", oj niech juz przybedzie bo to takie odliczanie to tylko stres i jeszcze ta 100% pewnosc ze nici w tym cyklu.

Sniadanko dla M uszykowane, czyli garsc tableteczek jest.... no i wieczorkiem kolejne... wow duzo tego no ale nie ma oporu lyka wszystko co Piranha kazala kupic.

oto moj wykres Obserwacja cyklu - enpr.pl

hej kochane:-)

miłego dnia życzę wszystkim i zabieram się za szykowanie imprezki urodzinowej dla synka;-)

wpadnę może wieczorem

Cześć wszystkim!

natusia
, ale masz ślicznego synka. Uwielbiam połączenie czerwieni ze złotem, mam coś podobnego w jednym pokoju :-) ...za to w innym mam black, red i white czyli wszystko w tonacji biało-czarno-czerwonej. Jak tam synek dziś?

Truskafffka
, ja z ciekawości zrobiłam test owulacyjny w ciąży i był mega pozytywny :-)

nullka, według mnie to ciąża (a skoro kreska była ciemniejsza to dobry znak, a jaki dziś jest test?) a kreski ciemnieją nie od razu bo jest jeszcze bardzo wcześnie (10 dpo). Super skok na wykresie, zaciskam kciuki! A pozytywne testy u Truskafffki i Gal wyszły prawdopodobnie w cyklach, w których była ciąża biochemiczna (50% ciąż jest taka i większość kobiet nawet o nich nie wie gdyż testują w terminie @ bądź po terminie).

Ewcik, super, że urlopik udany i wypoczęliście! Mnie też strasznie od słodyczy odrzuciło w ciąży ...ale w przeciwieństwie do Tashy pochłaniałam codziennie płatki z mlekiem :-) Będę w poniedziałek trzymać kciuki i czekam na fotkę małej kropeczki :-) Duża ilość śluzu w ciąży to norma. Sto lat, samych radości i uśmiechów oraz spełnienia marzeń dla Twojego 2-latka!

Daria
, super są wózki Mutsy. Ja kupiłam polecany przez Ciebie probiotyk BioGaia dla Kai, mam nadzieję, że pomoże. Zaczęłam też podawać Debridat i odpukać od 3 dni nie było płaczu i bólu brzuszka przy wieczornym usypianiu.

Kasiu, było super i dziś też tam jedziemy. Hehehe, ale się uśmiałam z tej garści tabletek na śniadanie, mój się śmiał, że musi łykać cała tablicę Mendelejewa :-D

Tasha
, ja podobnie jak Ty chciałam imię niezbyt popularne ale przy okazji nie jakieś wymyślne, do tego miało być krótkie bo mam długie nazwisko. Zrobię Kajusi jakieś foteczki i zamieszczę :-), nie mogę się już doczekać zdjątka Twojej Sonii.

Ostatnia edycja:
Piranha dzięki za słowa które napisałaś :-) , ale wiesz co ??? Ja jakoś nie wierze że to ciąża . Dziś nawet nie zrobiłam testu bo stwierdziłam że co ma być to będzie i zrobie test dopiero w czwartek (bo wtedy mam dzień spodziewanej @, o ile nie przyjdzie wcześniej). Dziwi mnie jedna rzecz - wczoraj a raczej juz dziś w nocy tak mnie bolał brzuch jak na @, ale sucho ani plamienia ani nic. Dziś pobolewa tak tylko troszkę ale za wczesnie jeszcze na @ w sumie.
No i moje pytanie brzmi CO TO BYŁO?????? Ten wczorajszy mega spadek tempki???? A dziś z powrotem piękny skok wysoko. O co chodzi???? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam.

Dziś zwariowany dzień. Chłopaki pojechali z tatą i dziadkiem do kina na Epokę Lodowcową 4 (ja przygotowałam do obiadku i teraz probuje troche popracować). Na 16 idziemy do bliźniaczek mojej siostry na urodziny, a wieczorem ma przyjechać mój brat i mamy omówić dokładnie nasz piątkowy wyjazd wakacyjny :-) Także dzień zapełniony po brzegi.

nullka, taki spadek a następnego dnia duży skok występuje w rejonie implantacji zarodka (u mnie to było właśnie w okolicy 9-10 dpo) ale skoro u Ciebie testy wychodziły pozytywne to zarodek powinien być już zagnieżdżony gdyż hormon ten produkowany jest po implantacji w macicy. Jak się obejrzy wykresy ciążowe (donoszonych, zdrowych ciąż) na Fertility Friend to tam często są straszne dziwolągi a spadki tempki dużo większe od Twojego wczorajszego. Według mnie to zdrowa ciąża a progesteron pięknie Ci wzrósł, szkoda, że nie robiłaś dziś testu. Masz dupka bądź lutkę by łykać? A Epoka 4 ponoć fajna jest, też bym obejrzała :-D Super dzionek Ci się szykuje!

Wiesz co mam dupka ale jakos boje sie łykać go bez konsultacji z lekarzem. Dobra test zrobie jutro (mam jakiś czuły 10mIu/ml z allegro) Jak wyjdzie choc blada kreska zadzwonie do mojego gina. I jak mi sie uda pojade jutro na bete

nullka, ja bym łykała gdyż bóle podbrzusza są czasem przy małej ilości progesteronu a wczorajszy spadek też to sugeruje. Co prawda progesteron na pewno Ci już pięknie wzrósł ale lepiej dmuchać na zimne ...zresztą większość lekarzy przepisuje dupka/lutkę gdy ma się za sobą poronienie. Trzymaj się kochana a ja trzymam kciuki i jestem bardzo dobrej myśli! :tak:

reklama
ja dostalam ta biogaje na recepte to byla duzo tansza chociaz teraz pewnie z ceny zlecialy;p ja jej dawalam rano 3 krople bo miala mocniejsze kolki a na wieczor dawalam 2 bo to sobie mozna dzielic według dziecka :) oby pomoglo mi napewno to zmniejszyło kolki ale nie minęły calkiem :)
tez jestem bardzo z wozka zadowolona jeszcze za taka cene a fotelik dopiero w polsce najtańszy 600zl a ja dalam za niego 40 e i w tym śpiworek na zime :) duzo i to duzo zaoszczędziliśmy na wszystkim :)

Do góry