reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej,

Andziak mam nadzieje, ze z reka to nic powaznego i szybciutko wroca do domku &&&&
Neomi moze sprobuj tescik????
Oto moj wykresik Obserwacja cyklu - enpr.pl, ja nie licze na nic i wiem ze jutro pewnie temp spadnie a okolo poludnia przybedzie @, teraz walczymy z zolnierzykami, musimy je nafaszerowac witaminkami

reklama
Hej Dziewczyny!!

Zmierzyłam dzisiaj tempkę i mam 37, zrobiłam test ciążowy i negatywny, ale to by było ok 7 dni po starankach lub mniej bo jak zaszłam w ciążę to 0+12 lub 2 dni przed owu, bo miałam skok i spadek a potem znów skok i teraz w miarę utrzymuje mi się ta temperatura dzisiaj jestem 8 dzień po odstawieniu lutki niby chyba do 10 dni może przyjść @

Może poprostu test za wcześnie zrobiłam, wczoraj też robiłam test owu i wyszła druga kreska ale bardzo bardzo bledziutka bo słyszałam że w ciąży test owu wychodzą pozytywne

Reka nie zlamana ani peknieta ale ruszyc nie moze.Wiec mam 4 dziecko najgorsze Same pretensje i jak mam sie wychorowac.Jutro Kuba ma zabieg siusiaka wiec nie bede wiedziala kim sie zajac Kuba mama dziecmi domem czy soba.
Wzielam antybiotyk duomox nie mam innego wyjscia. Mam nadziejeze malemu nie zaszkodzi.Mambrzuch poobrywany od kaszlu.A slaba jestem chwile stoje i czuje ze mi slabo

Ewcik, podaję też Bobotic/Sab Simplex oraz Delicol ale i tak mała strasznie się męczy :-( Odkurzacza i suszarki niestety nie włączę gdyż synek strasznie się ich boi, wpada w histerię i trzęsie się ze strachu.

natusia, ano niedzielny wyjazd tyci mniej się udał gdyż Krzysiu był śpiący a więc marudny a Kaję bardzo bóle brzuszka męczyły. Było fajnie ale za krótko, zanim się zebraliśmy, dojechaliśmy to już była 16-ta ...marzę by się kiedyś przeprowadzić w te okolice ale szkoda, że tam kiepsko z pracą. Zapytałam siostrę i wyśle Ci ten puder kapokowy :-), zapomniałam zapytać o podkład, napisz do niej, podaj adresik i powołaj się na mnie.

Tasha, ano Oliwek, Zuzi, Lenek, Mai jest teraz wysyp jak grzybów po deszczu, z tego powodu zrezygnowałam z Zuzi choć uwielbiam to imię. Śliczne imiona wybraliście! Kaja na szczęście w gondoli śpi, raz tylko zdarzyło się, że płakała. Jeszcze tylko miesiąc i Sonia przywita mamusię po drugiej stronie brzuszka :-)

MissBella
, śliczne imię, niewymyślne a jednocześnie mało popularne.

patrysiak, ale masz super synków!

Andziak, nigdzie nie uciekaj, ja Ciebie doskonale rozumiem. Dużo zdrówka dla Ciebie i mamy i kciuki jutro za synka.

Noemi
, wykresik wygląda owulacyjnie a ten spadek w 7 dpo i skok w 8 dpo to dobrze wróży, trzeba poczekać a ja trzymam kciuki. Na pozytywny test jest raczej za wcześnie, hCG jest wykrywane przez czułe testy dopiero około 2 dni po implantacji.

Dziewczyny, Kaja się dziś do mnie świadomie uśmiechnęła! :-):-):-) Myślałam, że to nastąpi dopiero w okolicy 6-8 tygodnia a tu taka niespodzianka. Położyłam ja na przewijaku i wytarłam buzię tetrą a ona popatrzyła na mnie i zaczęła się szeroko uśmiechać, niesamowite uczucie :-) A tu zdjęcie z wczorajszej podróży zrobione telefonem :-):

Zobacz załącznik 483062

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki

witam z poranną kawką. Dopiero teraz zdążyłam ją zrobić bo moje chłopaki w domu i już tak dali mi popalić, że hej. Wasze dzieci też mają tyle energii?! Oni się tylko uspokajają jak puszczę im jakąś bajke ale przecież to nie sztuka siedzieć cały dzień przed tv. Jak zaczynam z tym starszym w coś grać to ten młodszy zaraz przeszkadza i tak w kółko. Z jednej strony fajnie jak dziecko urodzi się na wiosnę bądź latem ale jak sobie pomyślę, że do tego teraz miałabym w domu kilkudniowe lub kilkutygodniowe niemowle to zaciskam nogi żeby wcześniej nie urodzić:-)

Piranha to gratulacje z okazji pierwszego uśmiechu:-) widzę, że niestety nic Cię nie omija- ani zapalnie piersi ani bóle brzuszka? A Ty jeszcze karmisz piersią czy już całkowicie przeszłaś na butelkę?

Andziak
no rzeczywiście za dużo tego trochę jak na Ciebie, trzymaj się jakoś.

Czarodziejko, hej hej, jak tam w słonecznej Italii, skrobnij coś

Z tymi imionami to rzeczywiście trudna sprawa, mnie też się parę imion bardzo podoba ale są tak popularne, że człowiek od razu rezygnuje. U mnie niby ta Ewelinka postanowiona ale czasami żal za Jagódką gdzieś tam się odzywa:-)
miłego dnia dziewczynki, będę do Was zaglądać

A gdzie jest Patrysia i Merylin?

patrysiak, karmię piersią ale powiedziałam sobie, że jak zrobi mi się w niedługim czasie piąte zapalenie to chyba zrezygnuję ...na razie odpukać jest cisza. Ano nie jest lekko, mała w dzień fatalnie śpi, wybudza się co chwilę a kolki ją męczą najbardziej popołudniami, wieczorami i nad ranem.

natusia, muszę się podszkolić w tych masażach, może faktycznie coś ulżą. Krzysiu dziś czasem też marudny ale nie dziwię mu się, ja mam mało czasu (bujam teraz Kaję nogą ale co chwilę się wybudza, nie miała ani jednej porządnej drzemki od rana, od 5 rano też kiepsko spała bo co chwilę wybudzał ją ból brzuszka) i chłopak się nudzi, strasznie mi go szkoda i mam tylko nadzieję, że nie odbije się to na jego relacji ze mną :-( (a teraz jest zdecydowanie za tatusiem).

Kurcze Piranha to faktycznie niewesoło, to kiedy Ty śpisz biedaku?! To, że jest za tatusiem to na tym etapie chyba normalne a poza tym to nic złego. Niech tatuś też będzie rodzicem. Ten etap bóli brzuszka powinien się chyba niedługo skończyć, może wtedy bidulka będzie lepiej sypiać.

Natusia, to znaczy, że nie tylko u mnie jest tak energicznie w domu:-) mówisz, że to dobrze.... niech Ci będzie... jakoś to przetrzymam:-) u nas też niestety leje.

patrysiak, ano śpię jak na lekarstwo ...pewnie dlatego w ciąży nie mogłam spać by organizm przyzwyczaił się do bezsenności ;-) Podobno te kolki mijają w wieku 3-4 miesięcy ale jak ja dotrwam to nie wiem, będzie mi się okrutnie dłużyć bo czekam na to jak na zbawienie. Właśnie usypiałam synka a Kaja w międzyczasie okrutnie się rozpłakała, aż prawie głos straciła :-( (od rana ma tylko kilkuminutowe drzemki, co chwilę otwiera oczka i jak zobaczy, że jest sama to płacz, żal mi jej).

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczynki, ja tak na szybko wpadłam po wizycie u lekarza na nfz...
no koleś masakra, flegmatyk, totalnie niczym nie zainteresowany, ale zrobił usg, zarodek w pęcherzyku jest, wyprosiłam go, żeby mi powiedział, czy widzi serduszko, a on, że te pierwsze usg trzeba robić bardzo szybko, żeby nie nagrzewać zarodka czy coś w tym stylu, ale w końcu mówi: ja tu serce widziałem;-)
kazał przyjść za 2 tyg to wypełnimy kartę ciąży i zleci badania. Za 2 tygodnie mam też wizytę u mojej ginki, także do niego będę chodzić tylko po to, by mieć badania za darmo.. on mówi, ze to 8 tydzień, ale wyliczył to z "kółeczka", które jest dla cykli 28dniowych, a ja miałam mniej więcej 35 dniowe. Nawet zarodka nie pomierzył, no ale ważne, że dzidzia jest.

wpadnę wieczorkiem

Do góry