reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

patrysiak, ano śpię jak na lekarstwo ...pewnie dlatego w ciąży nie mogłam spać by organizm przyzwyczaił się do bezsenności ;-) Podobno te kolki mijają w wieku 3-4 miesięcy ale jak ja dotrwam to nie wiem, będzie mi się okrutnie dłużyć bo czekam na to jak na zbawienie. Właśnie usypiałam synka a Kaja w międzyczasie okrutnie się rozpłakała, aż prawie głos straciła :-( (od rana ma tylko
kilkuminutowe drzemki, co chwilę otwiera oczka i jak zobaczy, że jest sama to płacz, żal mi jej).

Pirahna mi lekarka powiedziała tak ze kolki trwaja dokladnie 3 miesiace i 3 dni i po tym koniec i jak w leb szczelil byly 3 miesiace i 3 dni:) ale trzymam kciuki zeby chociaz czasami byl slabsze a nie ciagle takie same;/

reklama
Ewcik, super wieści, ale się cieszę! ...a lekarz faktycznie dość ...niemrawy :-D

natusia, siostra podobno od wczoraj nie ma internetu (mówię żebyś się nie niepokoiła jak nie odpisze zbyt szybko :-)) ale podobno dziś mają zainstalować nowy nadajnik i może dziś będzie już mieć internet. Śliczny wykresik!

Daria, czyli jeszcze 2 miesiące (jakieś 1440 godzin), brzmi mało pocieszająco :-)

Ewcik, super wieści, ale się cieszę! ...a lekarz faktycznie dość ...niemrawy :-D

natusia, siostra podobno od wczoraj nie ma internetu (mówię żebyś się nie niepokoiła jak nie odpisze zbyt szybko :-)) ale podobno dziś mają zainstalować nowy nadajnik i może dziś będzie już mieć internet. Śliczny wykresik!

Daria, czyli jeszcze 2 miesiące (jakieś 1440 godzin), brzmi mało pocieszająco :-)
wiesz dobre i to bo u mnie kolki sie skończyły 3 miesiące i 3 dni a pierwsze zbey wyszły i od poczatku kwik do 9 miesiaca az wszystkie wyszly ;/

teraz jest moja mama do 23 lipca a pozniej bede sama i nie wiem jak to bedzie a jeszcze sie dowiedzialam ze maz nie dostanie wolnego jak urodze tylko na zarejstrowanie dziecka i nic wiecej;/ mieliśmy wziac opiekunke bo nam przyslujguje i miala to byc moja mama ale mama zaczyna nowa prace i nie da rady i bede sama to sie dopiero boje jak to bedzie ;/ po porodzie 2 tygodnie krocze bolalo a teraz sama z dwojka nie wiem jak sobie dam rade;/a maz to ma w dupie;/ a jego jebnięty szef nie da mu wolnego ...

Daria, faktycznie będzie Ci ciężko :-(, obyś jednak mogła liczyć na jakąś pomoc.

natusia, zauważyłam, że bardziej jest za tatusiem odkąd mama zniknęła na kilka dni a potem wróciła do domu z konkurencją ;-) i ma dla synka mniej czasu, niestety mam dla Krzysia mało czasu (choć staram się jak mogę by mieć go więcej i by poświęcać czas synkowi, jest to jednak trudne przy nieśpiącym niemal cały dzień niemowlęciu z kolkami i braku jakiejkolwiek pomocy), z mamą jest więc nudno a tata zabiera go na ciekawe przejażdżki np. do sklepu :-) Nie jestem jednak zazdrosna :-), mam tylko nadzieję, że to nie zepsuje stosunku Krzysia do mnie, w końcu dzieci chyba zawsze kochają swoje mamy :-) a z czasem będę mieć więcej czasu.

A tu moja Kajusia z otwartymi oczkami:

Zobacz załącznik 483190

pirania Kajusia jest po prostu c-u-d-o-w-n-a!!! taka delikatna myszeczka! a jakie ma oczka duże-piękność! a jesteś pewna, że to kolki? bo często lekarze "zwalają" taki płacz na kolki, natomiast wina niejednokrotnie tkwi w niewłaściwym odgięciu potylicy podczas porodu i ucisku na jakiś tam krąg-piszę o tym, bo nasza rehabilitantka się w tym specjalizuje i często ma właśnie takie dzieci "kolkowe"-wystarczy, że odtworzy momentwstawiania się dziecka do kanału rodnego i 2-3 dni jest poprawa..widziałam to na własne oczy, coś niesamowitego.. nazywa się to terapią czaszkowo-krzyżową

natusia jest mi wsio ryba, co to za lekarz, bo i tak będę chodzić prywatnie do lekarki, do której mam mega zaufanie i która prowadziła moją pierwszą ciążę. Tu zależy mi tylko na darmowych badaniach.. piękny wykresik:-)

hej babeczki!!!

Ewcik - wspaniała wiadomość:tak:, niech dzidzia rośnie zdrowo!!!
Pirania - dzięki za zdjęcia piękności, aż się serduszko uśmiecha na jej widok:-), już chcę swoją!!!;-)
Daria - to rzeczywiście będziesz miała ciężko... no żesz te chłopy takie nieżyciowe:angry:
Natusia - jak synek???
Patrysiak - ale fajnych masz chłopców!!!
Noemi - chyba za wcześnie na test... mi wyszedł 16 dnia po owu

nogi mam jak konewki, żadne tabsy nie pomagają w pozbyciu się wody:baffled:, a biegam do toalety bez przerwy... ach, te wątpliwe uroki ciąży... ale na szczęście to ostatnia ciąża w moim życiu!!!:-)

hej laski

ja ciewkawa jestem czy mnie @ nawiedzi spodziewam sie jej w czwartek

dzis kupilismy pieksa dla małego mieszanca z wielkiem słodki jest

pirania cudna ta twoja gwiazdeczka :)

andziak zdrówak :)

patrysia synkwie rewelka :)

ewcik fajnie ze wizyta udana

miłego wieczorka kobitki ide bo synus mnie do pieska ciagnie jak by mogł to by znim spał
ja normalnie cigle latam siku i cos mnie piersi poboleaja ale cia wiotkie zobaczymy co to znaczy :
dobranoc :):-)

tasha ja miałam potworne obrzęki nóg w ciąży, normalnie jak słonica, chodząc miałam wrażenie, że zaraz mi skóra strzeli i wytryśnie woda.. zeszły tydzień po porodzie-w nocy aż łóżko było mokre, rano szczupłe kostki, wieczorem znowu słoniowate i tak przez tydzień:dry:

aguśka no to trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Ewcik, dzięki w imieniu Kai, jak każda baba lubi komplementy :-D Siostry synek miał źle odgiętą potylicę przy porodzie, bardzo silne wzmożone napięcie mięśniowe (tak silne że aż nie mógł ssać z piersi gdyż język wyginał mu się do góry), przeszedł wspomnianą przez Ciebie terapię czaszkowo-krzyżową. Ja jednak myślę, że to kolki (no i Kaja nie przeżyła porodu gdyż została wyjęta z brzucha przez CC) gdyż pasuje wiele czynników - pory w jakich się pojawiają, córka pręży się, robi się czerwona na buzi, podkurcza nóżki i ma twardy brzuszek, ma ewidentne problemy z gazami w jelitkach i na pewno jest to dla niej bolesne, podawane specyfiki (a najbardziej Debridad) przynoszą jej trochę ulgę gdyż wczoraj u teściów nie podałam i było wyraźnie gorzej.

Tasha, zobaczysz jak szybciutko ten miesiąc zleci, niebawem będziemy tu wyczekiwać na Twój powrót ze szpitala i fotkę małej Sonii :-) Hehehe, ja mówiłam to samo, że na szczęście to ostatnia ciąża w moim życiu :-)

Tak czytam i zazwyczaj pierwszy uśmiech pojawia się dopiero między 6 a 8 tygodniem, jestem dumna z córci, że zafundowała mi go po skończeniu 4 tygodni :-)

Aguska
, kciuki zaciśnięte! :-)

Ostatnia edycja:
Do góry